Miten löytää luottokampaaja?

 

www-1.jpg

Kuva: L. Karlin Creative

 

”Essi, miten saadaan upeat hiukset?”

Tietysti käymällä juuri oikealla kampaajalla.

Noh, sen oikean kampaajan luona käyminen tai edes löytäminen ei aina kuitenkaan ole ihan näin helppoa. Tuntuu että Helsinki ja koko Suomi ovat täynnä kampaajia, mutta kenelle Minä menisin? Kuulostaako tutulta?

Uutta ammattilaista etsiessä voi tuntua, ettei oikein tiedä, mitä viidakkorumpua kuunnella tai mitä tehdä, jotta se oikea tekijä löytyisi. Miten ja mistä saisin juuri ne unelmieni hiukset?

Tähän blogipostaukseen olen koonnut viisi tärkeää askelta luottokampaajan löytämiseen ja unelmien hiusten saavuttamiseen. Alla on myös omia kommenttejani uusien asiakkaiden kanssa työskentelyyn liittyen. Olkaa hyvät!

 

1. UNELMA

Millaiset ovat unelmiesi hiukset? Etsi aivan ensimmäiseksi kuvia upeista hiuksista, jotka voisivat mielestäsi sopia sinulle tai jollaiset haaveilet kasvattavasi. Instagram, Pinterest ja Google ovat hyviä työkaluja tähän. Huomioi kuitenkin, että kuvat ovat usein hyvinkin muokattuja, joten pyri löytämään 2-4 kuvaa, jottei kaikki ole yhden kuvan varassa.  Jos et tiedä vielä ollenkaan, mitä hiuksiltasi haluat, siirry suoraan kohtaan 2.

Essi Edit: On ihanaa, kun asiakas tulee luokseni kuvien kanssa. Silloin tiedän, että puhumme varmasti samoista asioista, väreistä ja pituuksista. On hyvin yleistä, että esimerkiksi väreistä käytetään tiettyjä termejä, lämmin, kylmä, kultainen, suklainen yms. Näissä on aina oma haasteensa siinä, että minä ja asiakkaani ymmärrämme varmasti termit samalla tavalla.

 

 

essi somekuva 2.jpg

2. OIKEA TEKIJÄ

Aloita juuri sen oikean kampaajan etsiminen tutustumalla eri tekijöiden kädenjälkiin ja tyyleihin sosiaalisessa mediassa. Etsi lisätietoja kampaajan henkilökohtaiselta ja liikekohtaiselta Instagram-tililtä, omilta Facebook-sivuilta ja mahdollisesti myös kauneusblogeista.

Lopputuloksen kannalta kampaajan taidoilla on paljon suurempi merkitys kuin sillä, että olet tottunut käymään samalla tekijällä lapsesta saakka. Tässäkään ei ole mitään pahaa, mutta jos toivot tietynlaista tyyliä, voi olla että joudut hakemaan tekijää, joka on niihin kouluttautunut ja erikoistunut.

Essi Edit: Kampaajan työ on käsityötä, ja jokaisella tekijällä on oma kädenjälkensä. Jos törmäät tiettyyn Sinua miellyttävään tyyliin ja sen tekijään, suosittelen aina ensisijaisesti pyrkimään hänen penkkiinsä. Moni kyselee minulta, teenkö esimerkiksi pidennyksiä, permanentteja tai vaikkapa sateenkaarivärjäyksiä. Ajattelen, että nämä kaikki ovat ihanan ammattini osa-alueita, joiden taidokas toteuttaminen vaatii kouluttautumista ja niihin erikoistumista. Omaa erityisosaamistani ovat vaalennukset ja niitä saankin ilokseni tehdä lähes päivittäin.

 

essi luovassa 1.jpg

3. HINTA

Seuraavaksi kannattaa miettiä, oletko valmis käyttämään rahaa kampaajakäyntiisi vai toivoisitko selviäväsi ”mahdollisimman halvalla”?

Mieti tarkkaan, kuinka usein olet valmis käymään kampaajalla. Mieti myös, ovatko toiveesi realistisia toteutettavaksi yhdellä käynnillä. Keskustelethan toiveistasi avoimesti kampaajan kanssa jo aikaa varatessasi tai ihan viimeistään konsultaatiovaiheessa. Ammattilainen kyllä kertoo, millaisiin lopputuloksiin voidaan olettaa pääsevän käyntikertasi aikana, ja jos kyseessä on pidempi projekti, miten silloin kannattaa edetä. Ole rehellinen myös maltillisemmista toiveistasi. Hyvä kampaaja osaa ehdottaa aina ”jotakin uutta”, muttei loukkaannu, vaikka et haluaisikaan hänen ehdottamaansa suurta muutosta.

Essi Edit: Saan paljon hintakyselyjä sosiaalisessa mediassa. Kuinka paljon maksaa esimerkiksi #stockholmblonde tai Balayage-vaalennus? On ihanaa, että asiakkaani ottavat minuun aktiivisesti yhteyttä, mutta hinta-arviota on mahdotonta antaa näkemättä hiuksen lähtötilannetta. Hinnat annan aina liikkemme hinnaston mukaisesti kertoen, että tämä on arvio kuvaillusta työstä, mutta konsultaatiossa pääsemme katsomaan tilannetta tarkemmin. Harvempia kampaajakäyntejä toivoville asiakkailleni suosittelen, että niillä käyntikerroilla satsaa hiuksiin kunnolla, koska se lookki tulee palvelemaan sinua ja näyttämään hyvältä oikein toteutettuna jopa seuraavat 3-4 kuukautta.

 

4. HISTORIA

Oman hiushistorian avaaminen uudelle kampaajalle on erityisen tärkeää. Kannattaa aina kertoa herkistymiset, katkeamiset, kaupan värit ja muut kotona käytetyt pigmentit tai maskit. Niitä ei kannata häpeillä tai peitellä, sillä ne tulevat aina lopulta esiin vaalennusten ja värjäysten yhteydessä. Tuntemalla asiakkaan hiushistoria voidaan yleensä välttyä ikäviltä yllätyksiltä.

Essi Edit: Olen muutaman kerran ollut tilanteessa, jossa asiakkaani on kivenkovaan väittänyt, ettei hänen hiuksillensa ole tehty käsittelyjä, vaikka olen hyvin selvästi nähnyt toisin hänen hiuksistaan. Nämä ovat haastavia tilanteita, koska olen ennen kaikkea palvelemassa asiakastani ja haluan voida luoda hänelle mahdollisimman upeat hiukset. Jos koen, että asiakas tietoisesti yrittää pimittää minulta jotain, esimerkiksi ”sen yhden viikonlopun kotivärikokeilua”, joudun aina varautumaan pahimpaan lopputuloksen kanssa. Luultavasti me kaikki olemme joskus hieman koikeilleet hurjempia juttuja hiusvärien kanssa, mutta kerron aina asiakkailleni, että mitä enemmän tiedän, sen helpompaa hyvään lopputulokseen pääseminen on.

 

thumb_IMG_8918_1024.jpg

5. LOPPUTULOS

Annathan aina palautetta niin kampaajalle kuin ystävillesi, mikäli olit tyytyväinen saamaasi palveluun. Kertomalla positiivisesta kokemuksestasi eteenpäin voit auttaa ystävääsi löytämään uuden luotto-kampaajan ja samalla teet myös kampaajasi päivästä paremman.

Jos käy niin, ettei lopputulos täysin miellytäkään, kerrothan myös siitä rohkeasti kampaajallesi. Minä itse ja jokainen kollega, jonka kanssa olen asiasta keskustellut, toivoisi asiakkaan kertovan, jos tämä ei ole lopputulokseen tyytyväinen. Näin ollen kampaajallasi on tilaisuus keskustella kanssasi ja mahdollisuuksien mukaan myös korjata tilanne.

Essi Edit: Tämä on ihanin hetki työssäni, kun huomaan asiakkaani olevan tyytyväinen ja hän myös kertoo sen itse. Kaikkihan me tiedämme, kuinka hyvät hiukset voivat antaa itseluottamusta ja iloa. Parasta työssäni on tuoda juuri niitä asiakkaideni elämään!

Omissa palveluissani on tyytyväisyystakuu, koska tyytyväinen asiakas on paras käyntikorttini. Muistathan kuitenkin verratessasi hiuksiasi näyttämääsi inspiraatiokuvaan, että hiusväriä, joka näyttäisi samalta kaikilla, ei ole olemassakaan. Jokainen väri ja leikkaus on uniikki, jonka ammattilainen suunnittelee sinulle omien hiustesi mukaan.

Toivottavasti näistä ajatuksista on apua oman kampaajan löytämiseen!

 

-Essi

Allekirjoittaneen työnjälkeä voi käydä katsastamassa Instagramissa @hair.by.essi tai Fredrikinkadulla a.k.a. Luovassa.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *