Täydellinen vaalea juuri sinulle?

www-21.jpg

Kuva: L Karlin Creative

Kuinka löytää täydellinen vaalea?

Mikä olisikaan parempi aihe aloittaa blogaaminen, kuin vaaleat hiukset. Ne ovat minun ammatillisen intohimoni kohde, ja asiakkaani tulevat luokseni erityisesti vaaleista hiuksista haaveillessaan. Kuinka sitten löytää ”juuri-se-oikea-vaalea”? Tämä on hieman haastava kysymys, koska itse koen, että vaaleiden hiusten ja vaalennusten käsite on hyvin laaja ja pitää sisällään upean spektrin kauniita hiuksia. Vaalean voidaan ajatella käsittävän hyvinkin vaalean hiuksen, kuin myös sen kun tummenpaa brunettea vaalennetaan kirkkaammmilla babylightseilla. Ja kaikkea siltä väliltä. Nyt varmaan jäi mietityttämään mikä on babylights – se on raidoitustekniikka, jolla luodaan hyvin luonnollista valoefektiä hiuksen pintaan. Tästäkin aiheesta on tulossa myöhemin lisää 😉

Sitä täydellistä vaaleaa etsittäessä on tärkeintä aloittaa siitä, mitä asiakas itse toivoo hiuksiltaan ja kuinka sitoutunut hän on esimerkiksi ylläpitämään vaaleaa väriään. Sitoutuminen vaalean ylläpitämiseen on yllättävän tärkeää, jotta lopputulokseen voi olla pidempään tyytyväinen.  Usein varsinkin suurempien vaalennusprojektien alussa saatan kuulla hieman epärealistisia ajatuksia siitä, mitä hiuksille pitäisi tapahtua seuraavan 2-3 tunnin aikana. Tällaisissa tilanteissa konsultaatio ja faktat ovat äärimmäisen tärkeitä, niissä mielestäni ammattitaitoni mitataan kampaajana. Täysi muodonmuutos tummasta vaaleaan on hiuksille äärimmäisen raskas, mutta yhdessä keskustellen löydämme aina vaaleusasteen, joka miellyttää niin asiakkaan silmää kuin hiuksen terveyttä.

Tämänkin takia konsultaatiossa tärkeää on arvioida hiuksen kunto. Vaalennus kuntoa huomioimatta on kauniisti sanottuna aika halpamaista asiakkaan huijaamista, sillä silloin hius ei pysy toivotunlaisena ja aiheuttaa pahimmillaan kierteen, joka vaurioittaa hiuksia pysyvästi.  Kysyn aina asiakkailtani ja itseltäni: Mikä on asiakkaani hiusten kunnon lähtötilanne ja hiushistoria? (Ei hätää, aion kyllä omistaa kokonaisen postauksen täydelliseen kampaajakäynnin saloihin ja siihen, miten valmistua uudelle kampaajalle tuloon). Lähtötilanteella tarkoitan siis hiusten sen hetkistä väriä, onko kyseessä luonnollinen väri vai värjätty hius? Missä kunnossa hius on ja millaisia käsittelyjä hiukselle on tehty? Nämä kaikki vaikuttavat siihen, millaisia tekniikoita vaalean hiuksen luomiseen voin käyttää. Palataan tähänkin vielä myöhemmin lisää!

Tässä postauksessa haluan esitellä kolme omaa suosikkiani vaaleista hiuksissa. Nämä suosikit on taiottu omilla resepteilläni.  Kaikki blogissani käytetyt kuvat ovat omiani, mainitsethan lähteen, jos käytät niitä, kiitos! Kaikista näistä vaaleista lookeista on tulossa lisää tietoa ja inspiraatiota tulevaisuudessa. Stay tuned! 

 

Stockholm Blonde / Kirkas vaalea

Onko toiveissa loistavan kirkas, platinaisen vaalea #stockholmblonde? Tämä vaalea ei todellakaan jätä ketään kylmäksi, mutta vaatii sävyn ja tyvikasvun suhteen tarkkaa ylläpitoa näyttääkseen hyvältä. Jos haluat käydä kampaajalla 4-6 kuukauden välein, tämä look ei ehkä ole sinulle se imartelevin.  Stockholm Blonden ylläpito vaatii kampaajakäyntiä 6-10 viikon välein, riippuen asiakkaan omasta väristä. Blondin on toki helpompi ylläpitää tätä lookkia, kuin luonnostaan bruneten. Pitkäikäisyyttä lookkiin voidaan saadaan sillä, että raidoitus tehdään pehmeästi lähempänä hiuspohjaa, jolloin kasvuraja ei ole niin jyrkkä. Myös hiusten kotihoitoon on syytä olla valmis satsaamaan oikeilla tuotteilla, sillä tämän lookin saavuttamiseksi hiusta joudutaan vaalentamaa tummuusasteikon vaaleinpaan päähän asti. Stockholm Blonde on oma lookkini, jota minulta tullaan pyytämään ylivoimaisesti eniten. 

 

thumb_IMG_9710_1024.jpg

thumb_IMG_8656_1024.jpg

thumb_IMG_9506_1024.jpg

 

Nude Blonde / Luonnollinen vaalea

Entäs hyvin eläväinen ja luonnollinen nude-sävyinen ilme? Tämä on se ”vähän niin kuin omat hiukset, mutta parempi-look”, jota voi ihailla monilla pohjoismaisilla bloggareilla tai malleilla. Tämä look vaatii yleensä hieman vaalennusta tai raidoitusta, jotta hiukseen saadaan luotua kontrastieroja, ja lopputuloksesta eläväinen. Huoltokäynnit ja värin ylläpito kotona riippuvat hyvin paljon juuri lähtötilanteesta ja lopputuloksen värisävyistä.  Tässä lookissa harvempikin kampaajakäynti on kuitenkin hyvällä kotihoidolla mahdollista. Sävymaailmassa voidaan liikkua esimerkiksi lämpimän hiekanvaalean tai kylmemmän, helmenvaalean välillä.

Haluaisitko hiukset, joista kaikki kysyvät ihastellen, ”Onko toi sun oma luonnollinen hiusväri?”

thumb_53500121_1024.jpg

thumb_IMG_9033_1024.jpg

 

Balayage Blonde /  Liukuva vaalea

Sitten on tietysti kestosuosikki: omaan luonnolliseen tyveen yhdistetty liukuva balayage-vaalennus. Tämä vaalea look on täydellinen myös niille asiakkaille, jotka haluavat käydä kampaajan penkissä vielä hieman harvemmin. Oikein toteutettuna tämä look ei itsessään kärsi vaikka oma, tummempi tyvi kasvaa esiin. Balayage-asiakkaani huomaavat yleensä ajan kuluneen siitä, että ilmettä haluttaisiin hieman ”kirkastaa” tai sävymaailmaa päivittää vuodenaikojen mukaan. Balayage-vaaleissa latvan sävy voidaan luoda hyvinkin luonnolliseksi, kirkkaan viileäksi tai jopa hehkuvan ruusukultaiseksi. Juuri siihen omaan, unikkiin sävyyn yhdistetyt pigmenttituotteet auttavat lookkia pysymään raikkaana kotona, vaikka seuraava näkemisemme olisikin vasta kuukausien päästä. Toki balayagea voi käydä freshaamassa myös säännöllisesti, jolloin se pysyy selkeästi kirkkaana. Varsinkin talvella tämä tuo asiakkaille paljon lisää energiaa, kun peilistä näkyvät kirkkaat ja hyväkuntoiset hiukset. Freesattuja hiuksia on myös paljon helpompi laittaa kotona itse, kun ne asettuvat kuin itsestään malliin. Tämänkin takia suosittelen kaikkia päivittämään ja hoitamaan hiuksiaan kampaajalla vähintään puolen vuoden välein. Ymmärrän kyllä, että aina tiheät kampaajakäynnit eivät ole mahdollisia, mutta silloin kannattaa määrän sijaan panostaa laatuun.

thumb_IMG_5629_1024.jpg

thumb_53798877_1024.jpg

 

Mitä on #essixblondes?

Vaalean sävyn suunnittelu on aina täysin oma lukunsa. Se on osa-alue, jossa pääsen käyttämään eniten omaa taiteellisuuttani, ja josta minun oma ”kädenjälkeni” muodostuu. Kun hius vaalennetaan, siitä yksinkertaistetusti poistetaan väripigmenttejä. Sävytysvaiheessa suunnittelen ja rakennan asiakkaalle juuri hänelle sopivan ”Täydellisen Vaalean”, jossa huomioin sekä asiakkaan omat toiveet että silmien- ja ihon värin.

Tietysti tässä on paljon väriteorialla tekemistä, mutta itse ajattelen, että hiukset ikään kuin puhuvat minulle. Jo konsultaatiovaiheessa huomaan, että tietyt värit, sävyt ja sekoitussuhteet ovat kirkkaina mielessäni. On myös upeaa huomata, että asiakkaani luottavat näkemykseeni siitä, mikä juuri heille sopisi. Monet asiakkaani pyytävätkin minulta juuri tätä ”juuri-oikeaa-vaaleaa-sävyä”.

 

Jos kaipaat lisää inspiraatiota vaaleisiin haaveisiisi, käy Instagramissa katsomassa tekemilleni vaaleille hiuksille omistettu hashtag, #essixblondes!

 

Ihanaa viikkoa!

 

Essi

 

Kommentit (2)
 1. Kivaa saada uutta sisältöä!

  Jatkoa varten suosittelen keskittymään vielä enemmän kielioppiin ja lauserakenteisiin jotta lukija ei jää turhaan miettimään puuttuvia tai ylimääräisiä kirjaimia ja välimerkkejä, hankalasti ymmärrettäviä lauseita tai poukkoilevaa rakennetta.

  Hyvää syksyn alkua!

  1. Kiitos kommentista ja hyvistä kehitysideoista. Varmasti löytyy mulla parannettavaa kieliopissa, joten keskityn siihen tulevaisuudessa vielä enemmän.

   Kivaa syksyä ja viikonloppua!

   -Essi

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *