Epätoivottu vieras

honey_flu_flunssa_yskänlääke_inkivääri028.jpg

Näkeekö silmistä, että on vähän veto pois? Tunsin eilen kaktuksen hiipivän kurkkuuni hyvää vauhtia ja tänä aamuna heräsin klo 6.30 hirmuiseen kurkkukipuun. Silmiä väsytti, mutta ei auttanut muu kuin nousta ylös ja tehdä jotain — kurkkuni suorastaan huusi hunaja-inkivääriteetä helpottamaan tilannetta. Huomenna olisi puhelinhaastattelu erääseen naistenlehteen ja ääneni on naapurini mukaan hyvin miehinen tällä hetkellä 😉

Teen siis kaikkeni, jotta huomenna tämä kuiva köhä ja kurkkukipu helpottaisi ja siksi listasin tehoaseeni teidänkin nähtävillenne. Toivon toki, että ruudun sillä puolella ei ole yhtään kohtalontoveria, sen verran ikävää puuhaa tämä sairastaminen.

honey_flu_flunssa_yskänlääke_inkivääri023.jpg

# 1 Inkivääri

Mikään kurkkupastilli ei vedä vertoja tuoreelle, kuoritulle inkiväärinpalaselle! Viime sairastelustani on yli vuosi, mutta silloinkin kurkkukivun taltuttivat tehokkaimmin pienet inkiväärinpalaset, joiden annoin olla poskessa läpi yön — ja sain nukuttua ilman köhimisiä. Viime yönä unohdin laittaa palasen suuhun ja kärsin siitä karvaasti tänä aamuna. Päivällä on tilannetta jo korjailtu ja olen aika varma siitä, etten ensi yönä unohda inkiväärinpalasta. Ja inkiväärin paras ystävä on tietenkin:

honey_flu_flunssa_yskänlääke_inkivääri025.jpg

honey_flu_flunssa_yskänlääke_inkivääri026.jpg

# 2 Pastöroimaton hunaja

Lämmin hunajatee rauhoittaa kuivaa yskää ja nesteyttää kehoa hyvin, kun viileät juomat eivät mene alas. Kupposeen 2 tl hunajaa ja reilu sentin palanen kuorittua inkivääriä. Tuo taikajuomani pelasti tämän aamuni, sillä nämä kaksi tehoainetta yhdessä pitävät kurkkukivun hyvin aisoissa. Aivan ensimmäinen asia, jonka kuitenkin kulautin kurkkuuni teeveden kiehumista odotellessa, oli tämä:

honey_flu_flunssa_yskänlääke_inkivääri027.jpg

# 3 Pukka seljankukkasiirappi

Sain vastikään ihanan lähetyksen Pukka-tuotteita testiin ja pohdiskelin silloin, että mihinkähän tätä hengitysteille tarkoitettua seljanmarjasiirappia käyttäisi. Sitten tuli köhä kylään ja kaivoin pullon kaapista. Otin ensiavuksi 2 tl ja pyörittelin suussa hetken ennen nielaisemista. Siinä missä hunaja-inkivääritee taltuttaa itse kurkkukipua, rauhoitti seljankukkasiirappi kuivaa yskääni. Huojentavaa, sillä yskiminen käy aika kipeää keuhkoputkeen ja keuhkoihin pidemmän päälle. Siirapista löytyy muuten seljankukan lisäksi myös manukahunajaa, inkivääriä, timjamia, lakritsinjuurta, piparjuurta, pitkäpippurin hedelmää, mustapippuria, anista ja piparminttua. Maku on yrttisen marjainen ja makea. Taatusti tehokkaampi kuin yksikään apteekin höpöhöpö-yskänlääkelitku. 

Olin kirjoittanut reilu vuosi sitten Flunssanhoitovinkit TOP-5-jutun ja sieltä löytyy lisää vinkkejä siihen, miten ennaltaehkäistä sekä hoitaa flunssaa. Toivottavasti kukaan teistä ei ole kipeä siellä <3

Minulla oli aamulla niin lötkö ja rähjääntynyt olo, että näiden sisäisten toimenpiteiden lisäksi päätin meikata ja vaihtaa kotipökät istuviin farkkuihin. Tuli heti ryhdikkäämpi fiilis, pienet asiat ja sitä rataa. Kun muutenkin työskentelen pääasiassa kotona, haluan pitää kiinni tietyistä laittautumisrutiineista — niinhän tekisin muihinkin töihin mennessä.

Köh köh, lähden nyt hieman lepuuttelemaan ja palailen langoille huomenna!

suhteet oma-elama terveys ruoka-ja-juoma
Kommentit (6)
 1. Hei Hannamari! Mistä tuota Pukka seljankukkasiirappia voi ostaa? koitin googlailla mutta ei vain mistään tunnu löytyvän.

 2. System's Buster
  23.5.2013, 20:11

  Tervehdys Hannamari,

  Kaikkialla, niin klassisen näkemyksen kuin vaihtoehtoisenkin puolella, flunssa nähdään kiireellisenä eliminoitavana. Kuten elämäntyöni täällä ajassa vaatii, jankutan ihmisille TODELLISEN fysiologian ja anatomian tuntemisen tärkeyttä – jota et muuten opi koulusta, netistäkään juuri, ellet satu tietämään muutamia katoavia lähteitä. Tuo ko. tieto on enemmän kuin kivien alla.

  Mietipä terminaalivaiheen tapauksia – ja katso, kuinka moni siellä maailmassa sairastaa akuutteja sairauksia – ei yksikään. Kroonistuneet tautitilat eivät enää jaksa puhjeta pintaan akuutteina riittävän kauan kestettyään – merkiksi siitä, että tuli kropassa alkaa hiljalleen hiipua. Aineenvaihduntajätteet, normaalit eritteet ja saasteet ovat ottaneet ylivallan kroonisissa tautitiloissa, jolloin hiljainen autointoksikaatio tappaa hitaasti ja varmasti.

  Se olisi tärkeää ymmärtää. Toisin sanoen, mikäli PYSTYT sairastamaan flunssan, asiat ovat jotakuinkin ok. Jokin toimii vielä, kroppasi haluaa tulla kuntoon – sillä on edellytykset siihen.

  Ylipäätään vinkkinä ”vaihtoehtopuolen” valinneille voin sanoa, että se maailma on sama maailma, kuin mitä lääketeollisuuskin – pohjautuu täysin pelkoon – tiedon puute on vaarallisin pelon ruokkija. Suurimmat valheet myös vaihtoehtopuolella, ovat samalla tapaa piilotettuna liian lähelle nähtäväksi.

  Eli. Ymmärrä kroppasi toimintaa. Ajatellaan nyt tuota flunssaasi. Imunesteesi ei liiku, joten kroppa yrittää lämmöllä liuottaa kasaumia pitääksesi sinut kirjoittamassa jatkossakin. Mutta sinun tulee tietää, ystävä hyvä, miksi imunesteesi on patoutunut. Siksi, koska veresi on hidasliikkeistä, liian paksua ja siten liikkuu vajaateholla, rasittaen sydäntä ja keuhkoja, edelleen ulottaen vaikutuksensa jokaiseen kolkkaan. Mutta miksi veresi käyttäytyy noin? Niin.. miksi? Mitään spiritualistista koukkua tähän ei ole kätketty, vaan hyvin simppeli fakta ihmiskehon loogisuudesta. Saat vielä ajatuksesta kiinni ja jonain päivänä tiedät. Jätän kertomatta tarkoituksella, sillä siitä ei olisi vielä mitään hyötyä, sinun on, ystäväni, opittava vielä paljon.

  Parantavaa flunssanjatkoa sinulle ja miellyttäviä ”unia”!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *