Onnellisten sattumien suklaakermajäätelö

rawicecream_raakajäätelö_rawfood167.jpg

Esitän mitä vilpittömimmän kutsuhuudon kesälle tämän suklaakermajäätelön avustuksella. Että voisiko arvon keltainen lämpöpallo tulla takaisin meitä lämmittämään, jotta voisi järjestää vaikka kesäiset jäätelökestit ystäväpoppoolle?

Kirpeille ja kepeille marjajäätelöille on paikkansa tässä maailmassa, mutta joskus on pakko saada suklaajäätelöä, sellaista mikä on täyteläisen kermaista ja sulaa suuhun. Niinpä otin suklaajäätelön käsittelyn alle ja autoin tätä klassikkoa reittaamaan itsensä maidottomaan, mutta muutoin täydelliseen muotoon

rawicecream_raakajäätelö_rawfood166.jpg

Onnellisten sattumien suklaakermajäätelö, 5-6 palloa

400 ml kookoskermaa 

1 dl hunajaa

0,5 dl raakakaakaojauhetta

Blendaa keskenään sileäksi jäätelömassaksi. Huomioi, että massan kuuluukin olla tässä vaiheessa vielä löysää ja maistua vähän turhan makealta. Jäätelö viimeistellään lisäämällä jäätelömassan sekaan 1 dl rouhittuja pähkinöitä ja 1 dl pieneksi pilkottuja taateleita. 

rawicecream_raakajäätelö_rawfood165.jpg

rawicecream_raakajäätelö_rawfood164.jpg

Laita jäätelömassa pakastimeen 1-2 tunniksi. Odottamisen jälkeen käytin jähmettyneen jäätelömassan möyhimiseen haarukkaa, jolla pistelin massan palasiksi. Sen jälkeen jäätelömassasta pystyi tekemään helposti kauniita palloja jäätelökauhalla. 

rawicecream_raakajäätelö_rawfood168.jpg

Kysyin eilen mieheni mielipidettä tästä aitoa suklaajäätelöä matkivasta versiosta. Todella hyvä, ei kyllä jää kauas perinteisestä kermajäätelöstäkuului vastaus. Toivottavasti tämä resepti vastaa teidän pyyntöihinne niistä tavallisemmista resepteistä, joiden kaikki raaka-aineet ovat kaupasta saatavissa. Tämä nimittäin on yksinkertaista, mutta taattua herkkua 🙂

Kommentit (15)
  1. Ai saakeli kuinka hyvää! Ei tarvii enää ikinä ostaa jäätelöä kaupasta! Kiitos!

  2. Näytti niin hyvältä, että piti kokeilla heti. Enkä todellakaan pettynyt, aivan mielettömän hyvää! <3 <3 Tätä tehdäänkin usein...Valutin kookosmaidosta veden pois ja käytin sitä kermaa/massaa, oletin että tarkoitit sitä. Mutta olet kaiketikin itse käyttänyt esim sitä Santa Marian 200ml pakkausta, joka on kookoskermaa. Se on kyllä mielestäni aika ohutta, että saako siitä tollaista paksua jäätelöä? Kiitos hienosta reseptistä! <3

    1. Hyvä että tykkäsit! 🙂 

      Satunnaisesti olen käyttänyt Santa Mariaa (pahvitetra), mutta tällä kertaa käytössä oli Kara-kookoskerma. Bionalta löytyy luomukookoskermaa, täällä Rovaniemellä sitä vain ei kovin monesta paikasta saa. Rasvaprosentin on hyvä olla yli 20 %, jotta jäätelö pysyy pakastamisesta huolimatta helposti käsiteltävänä. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *