Tomaatti ja avokado ne toisistaan tykkää

tomaattiavokadosalaatti_kesasalaatti034.jpg

Nyt korvat hörölle ja silmät suureksi kaikki te helpon, kauniin ja terveellisen arkiruoan ystävät, tämä postaus on omistettu just teille. Epäilen vahvasti, että makuyhdistelmäkeksintöni ei ole mikään uusi maailmanlaajuisella ruokarintamalla. Keksin tämän salaatin toissailtana ruokakaappien huutaessaan tyhjyyttään — kesä tuli keittiöön, sen voi päätellä jo pelkästään noista mehukkaista väreistä.

tomaattiavokadosalaatti_kesasalaatti031.jpg

Ei heti uskoisi, että viidellä perusraaka-aineella pääsisi lähelle suurta kulinaristista nautintoa, mutta tämä resepti rikkoo tuon myytin. Olen alkanut luottaa enenevissä määrin yksinkertaisuuteen, mitä tulee omaan ruoasta puhuttaessa. Turha kikkailu on jäänyt pois ja nautin eniten muutamien laadukkaiden raaka-aineiden mauista kerrallaan. Ruoka-asioista tehdään nykyään ihan liian vaikeita joka puolella enkä halua olla siinä kelkassa mukana (mutta meikätytön raakakakkuja ei lasketa tähän kastiin, niitä on vain nautinto kehitellä). 

Tämä resepti on jokaisen kiireisen, laiskan ja hyvää ruokaa arvostavan ihmisen pelastus. En ole muistaakseni ikinä pakottanut teitä mihinkään, ennemminkin toitottanut kilttinä tyttönä, että tehkää niin kuin hyvältä tuntuu, kuunnelkaa itseänne ja läpälää (totta sekin, välillä) — mutta tätä teidän on pakko kokeilla.

tomaattiavokadosalaatti_kesasalaatti032.jpg

Välipalaksi, alkupalaksi, pääruoaksi. You name it.

tomaattiavokadosalaatti_kesasalaatti033.jpg

Kirsikkatomaatti-avokadosalaatti yhdelle

1/2 pkt kirsikkatomaatteja

puolikas tai kokonainen avokado

laadukasta suolaa (Celtic Sea Salt)

rouhittua mustapippuria

(tuoretta persiljasilppua)

Pilko kirsikkatomaatit terävällä veitsellä neljään osaan ja laita salaattilautaselle. Halkaise avokado puoliksi, poista kivi ja kaiva ruokalusikalla molemmat hedelmälihat pois kuorestaan. Leikkaa avokadonpuolikkaat veitsellä siivuiksi, mutta jätä avokadon toiseen päähän noin 1 cm leikkaamaton alue, jotta hedelmä pysyy kauniisti koossa. Asettele avokadot tomaattien päälle, rouhi sekaan laadukasta suolaa ja ripottele vielä mustapippuria. Viimeistele persiljalla, jos haluat. Mikäli otat salaatin eväsrasiaan mukaan, purista vielä päälle hieman sitruunamehua, jotta avokadot eivät pääse tummumaan.

Kookosjogurtti sai juuri potentiaalisen välipalahaastajan kesälle. Tai ehkä vedän salaatin pohjille ja kookosjugen jälkkäriksi siihen päälle — mistään kun ei tarvitse näiden vaihtoehtojen suhteen luopua!

Kommentit (4)
  1. Kiitos! Olin jo päättänyt, että avokadosta ja minusta ei tullutkaan ystäviä. Tämän reseptin nähtyäni päätin antaa vielä mahdollisuuden hyllyn reunalla odotteleville möykyille. Nyt pitää varmaan ostaa niitä lisääkin. 🙂

  2. Ei voi olla totta! Tein juuri toissapäivänä tämän samaisen avokado+kirsikkatomaatti+pippuri+suola -oivalluksen jääkaapin (ja vatsan) huutaessa tyhjyyttään. Ja myhäilin kovin tyytyväisenä ”suurelle keksinnölleni”.. Lisäsin itse tuoretta basilikaa ja ai että oli herkullista!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *