Maapähkinäjauhosta tehtyä!

Maapähkinäjauho on minulle uusi tuttavuus, kaupassa pisti silmään ja olinhan nähnyt netissä fitness ja terveysbloggaajien hehkutusta tästä vähähiilarisesta, vähärasvaisesta ja huikean proteiinipitoisesta jauhosta. Maapähkinäjauhossa on uskomaton määrä proteiiniä, 50 grammaa per 100 grammaa. 

Mitä tämä ihme jauho siis on? Se on jauhettua maapähkinää, josta on puristetty öljyt pois. Kun öljyt on puristettu pois, jää jäljelle suht vähärasvainen jauho, jossa on vielä jäljellä proteiini, kuidut ja kaikki muut ravintoaineet, jotka tekevät maapähkinöistä niin terveellisiä. 

Maapähkinäjauhoja voi käyttää smoothiessa, leivonnassa ja ruoanlaitossa. Leivonnassa voi osan jauhoista korvata maapähkinäjauholla ja näin vähentää hiilareiden saantia. Normaaleissa gluteenittomissa vaaleissa jauhoissa voi olla noin 80g hiilareita per 100g kun maapähkinäjauhoissa on vain 20 grammaa. Sillä voi myös paksuuntaa keittoja ja kastikkeita. Ja siitä voi tehdä helposti maapähkinävoita, vain lisäämällä vettä, makeutta esim. steviaa ja ripauksen suolaa!

Tästä viisastuneena, kokeilin leipoa maapähkinäjauhoista leipää sekä proteiinipalleroita. Alla ohjeet molempiin. 

1-DSC_0543.JPG

Banaani-Maapähkinäjauholeipä

2 ylikypsää banaania

2 munaa

1tl vaniljaesanssi

3rkl hunajaa

3rk sulatettua kookosöljyä

3/4 kookospalmusokeria

2dl spelttijauhoja

2dl maapähkinäjauhoja

Sekoita kulhossa muussattu banaani, munat, vanilja, hunaja ja sulatettu kookosöljy. Toiseen kulhoon sekoita sokeri ja jauhot. Yhdistä ja vatkaa, kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Kaada leipävuokaan ja paista 170 asteessa noin 50-60 minuuttia tai kunnes leipä kypsä.

Nauti maapähkinävoin ja hunajan kera :)

1-DSC_0536.JPG

Proteiinipallerot

1/2dl hunajaa

2rkl kookosöljyä

1/2dl maapähkinäjauhoja

2rkl mantelivoita

kookospalmusokeria koristeluun

 

Sekoita ainekset keskenään ja muotoile palloiksi. Pallot voi pyöritellä kookospalmusokerissa. 

1-DSC_0519.JPG

1-DSC_0526.JPG

 

 

Hyvinvointi Hyvä olo Liikunta Mieli
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.