Ihana Sunnuntai – Chia Banaani Rusina – muffinsit, Tofupannarit ja Good Morning Sunshine-mehu!

Ah kaivoin ullakolta mehukoneen. Siellä se on lojunut kesän yli ja ehkä vähän pidempäänkin. Meidän minikeittiöön ei oikein mahdu ylimääräisiä kodinkoneita, mutta mehukoneelle on nyt raivattu tila ja varattu se ainakin talven yli.

Nyt kun illat pimenevät ja päivät ovat selkeästi kylmempiä tekee mieli jotain piristävää! En voi edes oikein kuvailla kuinka hyvältä itse tehty mehu maistuu, niin raikasta eikä todellakaan mitään lisäaineita tai sokereita. 

Tänä sunnuntaina nautitaan siis aivan ihanaa mehua, meheviä muffinseja sekä tofupannareita. 

Good Morning Sunshine

8 porkkanaa

1 greippi

2cm pala raastettua inkivääriä

Ainekset mehukoneeseen ja nauttimaan! Tekee kaksi lasillista.  

1-DSC_0472.JPG

Mehun kanssa nautitaan tietenkin tofupannareita marjoilla ja vaahterisiirapillla.

Tofupannarit

 200 gramman pala pehmeää tofua

2tl vaniljaesanssi

2tl sitruunanmehu

400ml mantelimaito

1rkl rypsiöljy

250g gluteenittomia jauhoja

2rkl hedelmäsokeria

1tl kanelia

1tl muskottipähkinää

1tl leivinjauhetta

1tl suolaa

Laita kulhoon tofu, vanilja, sitruunanmehu ja puolet mantelimaidosta. Sekoita vispilällä kunnes seos alkaa muuttumaan paksummaksi, ikäänkuin jukurttimaiseksi. Lisää sitten öljy ja loput mantelimaidosta. Toisessa kulhossa sekoita kuivat aineet ja suola. Lisää seos märkien aineiden joukkoon ja sekoita kunnolla. 

Paistoin näitä valurautaisella lettupannulla, noin ruokalusikallinen per lätty. 

1-DSC_0483.JPG

Chia Banaani Rusina-muffinsit

4dl spelttijauhoja

1 dl kookospalmusokeria

2 kourallista rusimoita

3 ylikypsää banaania

1tl leivinjauhetta

1tl ruokasoodaa

1 ”chiamuna” eli 1rkl chiansiemeniä sekoitettuna 3rkl vettä

1/2dl kookosöljyä

1/2dl mantelimaitoa

ripaus suolaa

Valmista ”chiamuna” ensin sekoittamalla 1 ruokalusikallinen chiansiemeniä 3 rkl vettä. Anna siementen imeytyä noin 10 minuuttia. Laita rusinat kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä, anna näiden olla noin 10 minuuttia. 

Siivilöi jauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja suola kulhoon. Erillisessä kulhossa muussaa banaanit, lisää öljy ja ”chiamuna”. Lisää banaanisekoitus kuiviin aineisiin. Valuta rusinoista vedet siivilän läpi ja lisää kuiviin aineisiin. Vatkaa seos ja kaada muffinsivuokiin. Paista 170 asteessa noin 25 minuuttia.

Inspiraatio reseptiin löytyi theflexitarian-blogista

1-CSC_0454.JPG

Jos ei näillä lähde sunnutai käyntiin niin ei sitten millään! Tämä tyttö tästä lähteekin kauppaan, ostoslistalla ainakin pari pussia porkkanoita ja uusia mehuja kokeilemaan 🙂

Oletko kokeillut tehdä mehua mehukoneella? Kerro suosikkireseptisi!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *