Ihana Sunnuntai – kananmunalla tuunattu kaurapuuro,viikunaleipä ja porkkanasmoothie!

Kuin halolla olisi päähän lyöty kun löysin internettiä selatessa idean laittaa kananmunan aamupuuroon!

Miten mä en ole keksinyt tätä ennen, miksi kukaan ei ole kertonut mulle aikaisemmin! Tähän astisessa elämässäni olen tehnyt aamupalaksi kaurapuuron veteen ja keittänyt kananmunan kaveriksi. Mutta tästä lähtien ne voikin yhdistää ja saa tilalle aivan ihanan kermaista puuroa, jossa ei kuitenkaan ole kermaa tai maitoa tippaakaan. Mulle tämä oli ihan uus juttu, ehkä joku muu siellä ruudun takana tiesi jo tästä?  

Ohjehan kuuluu niin, että keitä kaurapuurosi normaaliin tapaan laittamalla kaurahiutaleet ja vesi kattilaan, riko joukkoon yksi kananmuna ja laita levylle keskilämmölle. Kun puuro muutaman minuutin päästä alkaa kiehumaan, sekoita ja vahdi ettei puuro pääse keittymään liikaa. Puuro on valmista noin 5 minuttissa. Koristele esimerkiksi viikunoilla ja tahinilla sekä siemensekoituksella. Nauti! 

1-DSC_0621.JPG

Viikunoita kun nyt kerran kotona pyöriskelee, niin leipäähän niistä on tehtävä. Tämä leipänen menee hyvin kahvipullana, ei kuitenkaan ole liian makea vaan juuri sopiva. Itse käytin tuoreita viikunoita mutta kuivatut käyvät yhtä hyvin elleivät jopa paremmin.

Viikunaleipä

2dl teetä (mustaa, vihreää, valkoista, ihan mitä vain)

1dl viikunoita

4dl jauhoja (käytin 2dl speltti ja 2dl riisijauhoja)

1tl ruokasoodaa

2tl kanelia

1/2tl muskottipähkinää

1/2dl öljyä (käytin rypsiöljyä)

1/2dl ruskeaa sokeria

1 1/2dl appelsiinimehua (2-3 puristettua appelsiinia)

1 appelsiininkuori raastetuna

1dl omenasosetta

1dl saksanpähkinöitä

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Valmista tee ja lisää kuuman teen joukkoon viikunat. Jätä hautumaan.

Pilko saksanpähkinä tai käytä valmiiksi murskattuja. Levitä ne uunin pellille ja laita uuniin noin 10 minuutiksi paahtumaan kunnes pähkinät alkavat tummumaan ja uunista alkaa tulemaan pähkinäntuoksua. 

Sillävälin sekoita isossa kulhossa jauhot, ruokasooda, appelsiininkuoriraaste, kaneli ja muskottipähkinä. Sekoita erillisessä kulhossa appelsiinimehu, öljy ja sokeri ja vatkaa sähkövatkaimella kunnes sokeri sekoittunut kunnolla. Lisää kuivat aineet joukoon. Sekoita lopuksi omenasose. 

Valuta viikunat ja lisää seokseen. Viimeisenä sekoita sekaan saksanpähkinät ja kaada leipävuokaan.

Paista noin tunti tai kunnes kypsä (kokeile tikulla tai veitselle, jos se tulee ulos puhtaana on leipä valmis)

1-2015-10-09.jpg

Ja tämän kaiken voi huuhdella alas vihersmoothien kilpailijalla, eli porkkanasmoothiella. Tein aamutuimaan lisää porkkanamehua, johon laitoin porkkanoita, minttua ja omenoita. Ensin mehustin koneella porkkanat, jonka jälkeen keräsin mehustamiseta ylijääneen massan talteen myöhempää käyttöä varten. Sitten vasta lisäsin mehukoneeseen mintun ja omenat. Otin myös talteen pelkkää porkkanamehua tätä herkullista smoothieta varten. 

Porkkanasmoothie

1dl porkkanamehua

1/2dl porkkanann mehustamisesta jäänyttä massaa

1dl mantelimaitoa

2cm pala kuorittua inkivääriä

1tl kurkumaa

1 edellisenä iltana pilkottu ja pakkaseen laitettu banaani ja päärynä

Kaikki vain sekaisin blenderiin ja sur sur! 

1-DSC_0139.JPG

Mahtavaa sunnuntaita! 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *