Ihana Sunnuntai – Kukkakaali-sämpylät

Nämä sämpylät ovat ehkä parasta mitä kakkakuulista kukkakaalista saa aikaiseksi! Ohje tuli vastaan my new roots-blogissa ja pakkohan näitä oli kokeilla. Mielessä oli jo uunituore, vielä lämmin sämpylä, johon voinokare päälle sulamaan…Ja kyllä nyt löytyi hyvä kilpailija tavalliselle sämpylälle ja vieläpä paljon nopeampi valmistaa. 

1-DSC_0524.JPG

Kotoa löytyi jo valmiiksi kaikki ainekset, ainostaan kukkakaali piti hakea kaupasta. Tykkään resepteistä joihin ei tule turhan montaa eri ainesosaa ja jotka ovat nopea valmistaa. Uunnissa olo aika voi olla vaikka kuinka kauan, kunhan ”vatkaamiseen ja kaulimiseen” ei kulu montaa minuuttia. 

1-DSC_0525.JPG

Näistä sämpylöistä tulee pienellä vaivalla ihanan rapeita ja ilmavia, varsin jännä koostumus kukkakaalin vuoksi, mutta maku on melkein kuin tavan sämpällä.hmmm. Parhaimmalta nämä maistuvat uunista ulos tultua, hiukan jäähdyttyä. Sen jälkeen paras säilytyspaikka on ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa. Tosin huhu kertoo, että muutaman päivän säilytyksen jälkeen rasia kannattaa avata jossain muualla kuin julkisella paikalla, nimittäin haju alkaa muistuttamaan hieman rikkistä (a.k.a fart-y). Onneksi meillä nämä eivät tule säilymään siihen asti, vaan aion uudelleen lämmittää loput huomiseksi aamupalaksi. Täydellistä aamupalaksi! 

Kukkakaali-sämpylät

1 iso kukkakaali

1/2dl mantelijauhetta

1/2dl oluthiivahiutaleita

1 1/2tl merisuolaa

1/2tl valkosipulimaustetta

2 munaa

1rkl seesaminsiemeniä

1rkl psyllium kuitujauhetta

  • Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  • Pese kukkakaali ja pilko se osiin. Laita tehosekoittimeen ja sekoita kunnes kaali mahdollisimman pientä silppua. Joudut todennäköisesti tekemään tämän monessa osassa, sillä kukkakaali on hankala pilkkoa jos tehosekoitin on liian täysi. Siirrä kaalisilppu isoon kulhoon.
  • Lisää kaalin sekaan mantelijauhe, oluthiivahiutaleet, suola, valkosipulimauste ja psyllium. Sekoita.
  • Laita munat erilliseen kulhoon ja vispaa kuohkeaksi.
  • Lisää munat kaaliseokseen ja sekoita puulusikalla tai spatulalla.
  • Laita levylle leivinpaperi tai käytä silikonilevyä. 
  • Ota taikinasta golfpallon kokoisia paloja ja tiputa ne levylle noin 30cm korkeudesta, näin niistä tulee tiiviimpiä paistaessa! Koita osua oikeean kohtaan! 
  • Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja paista noin 30 minuuttia tai kunnes sämpylät alkavat muuttua kullan ruskeiksi. Säilytä jääkaapissa noin maks. 4 päivää.

1-DSC_0529.JPG

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *