Kana-bruschetta

Meillä on kyllä ihan mahtavia nämä arkiaamut kun nahkavekkari herättää viiden ja puoli kuuden välillä, jää aikaa vaikka mihin. Vauva tuhisee vielä sängyssään ja me ollaan ehditty jo leikkiä pojan kanssa muutama tunti. Ollaan syöty aamupalaa ja pöristelty autoilla ympäri huushollia. Aamuisin myös ehtii esivalmistella päivän lounasta, sillä kun nälkä iskee kaksivuotiaaseen sitä ruokaa on saatava nyt tai heti eikä kohta.

Tämä eilinen lounas oli onneksi todella helppo valmistaa, aikaa menee ainoastaan kanan paistossa varsinkin jos sen laittaa uuniin, toisaalta sillävälin ehtii tehdä muita hommia ja kana valmistuu itsekseen. Iltapäivän koomaakin huimattavasti helpottaa, jos syö pikkasen kevyemmän lounaan. Tähän voisi keittää vierelle vaikka tummaa riisiä tai kvinoaa.

1-DSC_0278.JPG

Raikkaat tomaatit ja rapeat sipulit basilikaan sekoitettuna, öljyllä ja balsamiviinietikalla peitettynä, nam. Yleensähän tämä combo nautitaan tuoreen leivän päällä mutta kanan kanssa tästä saa vähähiilarisen vaihtoehdon. Todella nopea valmistaa ja hyvä tarjottava isommallekkin porukalle! 

1-DSC_0291.JPG

Meillä tätä oli eilen lounaaksi, vaihtelua tavallisiin kanaruokiin, joita meillä yleensä syödään. Ja maistui koko porukalle! Vaikka ruoka onkin melko kesäinen ja tomaatit eivät pian enää ole sesongissa, saa hyvällä oliiviöljyllä ja viinietikalla ihmeitä aikaan. Tai ei ihmeitä vaan maistuvan lounaan, joka on myös terveellinen. 

Kananrinnat voi grillata pannulla tai laittaa uuniin. Itse käytin uunia, joka oli paljon kätevämpää kiireen keskellä. Kanat vain uuniin noin 40 minuutiksi 180 asteeseen riippuen uunista, tai kunnes kananneste valuu kirkkaana vuokaan. Kana on kypsää kun siitä irtoava neste on kirkkaanväristä. Ripottele vain päälle suolaa ja pippuria ennen uuniin laittoa.

Tomaattisekoitus kannattaa valmistaa ensin ja laittaa jääkaappiin, jotta maut pääsevät muhimaan 🙂 Vielä parempi olisi jos tämän tekisi valmiiksi jo edellisenä iltana!  

1-DSC_0300-001.JPG

Kana Bruschetta

4 kananrintapalaa

4 tomaattia

1 valkosipulinkynsi

1/2 punasipuli

1rkl oliiviöljyä

1rkl balsamiviinietikkaa

1/2tl merisuolaa

kourallinen tuoretta basilikaa

Pilko ensin tomaatit pieniksi paloiksi, lisää joukkoon murskattu valkosipuli ja pilkottu punasipuli. Lisää oliiviöljy ja viinietikka ja laita jääkaappiin odottamaan kanojen valmistumista tai valmista jo edellisenä iltana! 

Paista kanat uunissa 180 astetta noin 35-40 minuuttia tai kunnen kanasta irtoava neste on kirkasta. Kananrinnat voi myös yhtä hyvin grillata!

1-DSC_0316.JPG

Ihanan innokas kuvausassistentti oli taas elementissään, kuinka joku voikin hiipiä niin äänettömästi pöydän päälle ja sieltä viereen ilman että huomaan. Sattuipa pojan vaatteiden värit sopimaan hyvin ruokaan, suunniteltu juttu 😉 Pojan vaatteista sen verran, että olen ihan polarn.o pyret-fani sillä heidän vaatteet ovat niin sukupuolineutraaleissa väreissä ja laatu on huomattavasti parempaa kuin joissakin muissa vaatteissa. Eron huomaa varsinkin nyt toisella kierroksella.

1-DSC_0324.JPG

Mitäs teillä syödään tänään? 

Mulla on suunnitelmissa tehdä herkullisiä kalapihvejä ja jotain pitäisi tehdä mantelimaidon massasta, jota jäi jäljelle viikonlopulta! 

Maukasta keskiviikkoa! 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *