Kesäkurpitsakakkua
Ajauduin itse eräänä päivänä keskelle väittelyä, jossa siis kaksi ihmistä hehkutti kuinka he syövät roskaruokaa päivittäin ja voivat todella hyvin. Huomasin yhtäkkiä puolustavani kookosöljyn terveellisyyttä. Siinä vaiheessa tajusin lopettaa. Jotenkin menee ihan sanottamaksi.
Lupasin tehdä heille tätä kakkua, jos se vaikka saisi mielen muuttumaan.
Ohje löytyi ihananasta ”everyday detox”- kirjasta, joka saapui muutama päivä sitten.
Tämänkertaiseen tulee mukaan kesäkurpitsaa!
Kesäkurpitsainen-juustokakku
Pohja
3dl pekaanipähkinöitä tai saksanpähkinöitä
2rkl vaaterasiirappia
2rkl sulatettua kookosöljyä
ripaus suolaa
Päällinen
4dl väh.2t liotetettuja cashewpähkinöitä
yksi kuorittu ja raastettu kesäkurpitsa
3rkl puristettua sitruunanmehua
1/2dl sulatettua kookosöljyä
1dl hunajaa
1tl vaniljaesanssia
ripaus suolaa
Laita pähkinät tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes pähkinät ovat murskaantuneet (varo ettet sekoita liikaa tai pähkinöistä alkaa muodustumaan pähkinävoita). Lisää siirappi, kookosöljy ja suola ja sekoita. Painele seos leivinpaperilla vuoratun kakkuvuoan pohjalle.
Meidän poika rakasti tätä kakkua!