Kurpitsahommia
Halloween lähestyy!
Eli kuinka selättää kurpitsa ja ottaa siitä kaikki hyöty irti. Kaikkihan lähti siitä, etten sitten millään löytäny kaupasta kurpitsasosetta vaikka sitä ennen olen siellä nähnyt ja näin halloween lähestyessä kurpitsaa menee ja paljon tällä tulevalla viikolla. Aion valmistaa herkkuja valmiiksi pakkaseen tulevaa vierasta varten. Pojan kummitäti on tulossa meille pitkäksi viikonlopuksi ja kun on rajoitetusti aikaa, on helppoa ottaa pakkasesta sulamaan päivän kahvinisut 😉
Ostin siis 3 pientä kurpitsaa ja muutaman koriste-mini-kurpitsoja halloween pöytää koristamaan. Pistä ensin kurpitsat paloiksi ja osiksi, kaavi siemenet sekä keskusta pois ja leikkaa veitsellä hyvät osat kattilaan. Keitä vedellä peitettynä noin 20 minuuttia tai kunnes kurpitsat ovat pehmenneet. Valuta vedet ja muussaa kurpitsat tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.
Ota siemenet talteen ja huuhtele ne siivilän läpi. Levitä ne sitten uunin pellille ja laita sekaan oliiviöljyä sekä ripottele päälle suolaa.
Anna paistua 160 asteessa noin 45 minuuttia, välillä sekoittaen.
Kurpitsansiemeniä kannattaa käyttää kaiken päällä, niin aamupuurossa kuin muffinsseissa ja salaateissa. Ne voi järjestellä riviin smoothie bowliin tai vain napostella pitkin päivää! Kurpitsansiemenet sisältävät runsaasti mm.magnesiumia, sinkkiä ja K-vitamiinia.
Toinen mikä täytyy tehdä valmiiksi ennekuin voi alkaa leipomaan halloween herkkuja on kurpitsamauste. Sitä voi käyttää kaikissa kurpitsaleivoksissa, eikä juuri muuta tarvita!
Kurpitsamauste
4tl kanelia
2tl inkiväärimaustetta
4tl muskottipähkinää
2tl all spice-maustetta*
2tl jauhettua neilikkaa**
Sekoita mausteet ja säilytä ilmatiiviissä purkissa.
* kutsutaan myös pimentoksi tai Jamaican pippuriksi.
** käytin kokonaisia, jotka jauhoin itse.
Nyt on jääkaapissa iso rasia kurpitsasosetta odottamassa ja ensi viikolla luvassa hyviä halloween reseptejä!
Pian myös tehdään kurpitsanpäitä pihalle!