Lasten halloween – kurpitsanaamoja ja toffee-omenoita!

Kääk! 

Ensinmäinen ajatus on, että kuinka paljon tästä tulee sotkua ja riitaa. Kuka saa piirtää ja kenen naamaan. Sunnuntai-iltapäivän ratoksi siis järjestin ohjelmaa pojalle ja vierailevalle tytölle. Olin käynyt edellisenä päivänä hakemassa jättikurpitsan kaupasta sekä toffee-omenatikkuja ja pelottavaa mustaa syötävää glitteriä. Ainekset katastroofiin 🙂

1-DSC_0219.JPG

Lapsilla oli oma näkemys miltä kurpitsan kuuluu näyttää. Ja iivöl äiti kävikin illan hämärtyessä piirtämässä päälle ja kaivertamassa kurpitsalle naaman. Täältä muuten löytyy hyviä ideoita, vaikka peruskuvio onkin aivan helppo piirtää ilman printattuja pohjia. Mites olisi vaikka casper-kummitus? Tai vaikka aidalla kävelevä kissa? 

Kurpitsanaamoja: täällä, täällä ja täällä

1-DSC_0294.JPG

Taiteilujen jälkeen oli vuorossa toffee-omenat. Olin luvannut mukuloille, että tehdään näitä jälkiruoaksi ja kaksi innokasta apuria eivät meinanneet pysyä housuissaan kun pääsivät mustan glitterisokerin kanssa tekemisiin. Näiden teossa kannattaa muuten olla varovainen, sillä toffee on todella kuumaa. Parempi on siis antaa lasten ripotella glitteriä päälle ja itse hoitaa loput!

Ensin vain tökkäät tikut pestyihin ja kuivattuihin omenoihin.

1-DSC_0232.JPG

Kaikki valmistelut kannattaa tehdä valmiiksi ennenkuin omenoita alkaa dippaamaan kuumaan toffeeseen.

1-DSC_0234.JPG

Toffee-omenat

6 omenaa

6 tikkua

170g sokeria

120mil vettä

1tl omenaviinietikkaa

1rkl siirappia

10g voita

100g esimerkiksi Nature Pathin O-muroja tai vaikka kvinoa popseja

nonparellejä tai mustaa glitteriä tms. halloweenimaista

Pese ja kuivaa omenat. Tökkää tikku pohjasta läpi ja asettele leivinpaperilla peitellyn levyn päälle. Laita murot ja glitterit kulhoon valmiiksi koristelua varten. Laita loput ainekset kattilaan ja sekoita hiljaisella lämmöllä kunnnes voi on sulanut ja sekoittunut. Lisää sitten lämpöä ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes sokeri alkaa muuttumaan tummemmaksi ja siirappimaiseksi. Testaa onko toffee valmista tiputtamalla pisara kylmään veteen – mikäli toffeesta muodostuu pallo, on se valmista. 

Siirrä valmis toffee pois levyltä ja jätä muutamaksi minuutiksi. Kieritä sitten omenat toffeessa ja ripottele päälle glitteriä. Pyöritä lopuksi muroissa ja laita leivinpaperin päälle jäähtymään. 

1-DSC_0255.JPG

Rousk rousk, lapsellisen hyviä jopa aikuiseen makuun 🙂

1-DSC_0276.JPG

Mahtavaa maanantaita! 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *