Mantelimaidon teko ja käyttö

Mantelimaidon tekeminen on maailman helpointa, kuulostaa työläältä mutta ei todellakaan ole sitä! Ostan aika usein mantelimaitoa, sillä sitä voi aivan hyvin käyttää ruoanlaitossa ja leipomisessa tavallisen maidon korvikkeena. Yleensä jos näen reseptissä maidon, korvaankin sen mantelimaidolla. Vasta äskettäin aloinkin kunnolla katsomaan mitä tavallisessa kaupasta ostetussa mantelimaidossa on. Eihän siinä kuuluisi olla kuin manteleita ja vettä, right? No almond breezen mantelimaidosta löytyy seuraavia aineksia:

  • spring water, almonds (2%), raw cane sugar, calcium carbonate, sea salt, stabilizer: carrageenan; elumsifier: sunflower lecithin

Mitä ihmettä! 

Ei siis muutakuin käärimään hihat ja mantelimaidon tekoon. No ei vaiskaan, tässä ei tarvita hartiavoimia, ainoastaan kulho, tehosekoitin ja käyttämätön rätti tai harso.

Eli ensin laita mantelit veteen likoamaan muutamaksi tunniksi, mutta parasta on jos voit jättää ne yön yli tai vaikka kahdeksi yöksi!

Sen jälkeen valuta manteleista vedet pois ja huuhtaise ne kylmällä vedellä. Laita mantelit ja vesi tehosekoittimeen ja sekoita. Lisää makeutta halutessa, käyttämällä vaikka agavenektaria. 

1-DSC_0097.JPG

Kun mantelit ovat murskaantuneet tehosekoittimessa, asettele käyttämätön harso tai rätti kulhon päälle ja kaada seos vähitellen sen päälle. 

1-DSC_0100.JPG

Kas näin…

1-DSC_0102.JPG

Purista maito rätin tai harson läpi kulhoon. Rätti on siitä kätevä, että sillä on helppo puristaa maito kulhoon. 

1-DSC_0107.JPG

Jäljelle jää tämännäköistä mantelimassaa, josta voi tehdä jauhoa ja käyttää leipomisessa.

1-DSC_0109.JPG

Kaada maito pulloon ja säilytä jääkaapissa, säilyy muutaman päivän, mutta ehdit varmasti käyttämään sen ennen sitä! 

1-2015-10-091.jpg

Mantelimaidollahan voi siis korvata tavallisen lehmänmaidon ja sitä voi käyttää leivonnassa ja ruoanlaitossa. Mantelimaidon teosta jääneestä massasta voi tehdä uunissa jauhoa ja käyttää näin leivonnassa. 

Mantelimaito

200g manteleita 

500mil vettä

(1rkl agavenektariinia) 

Mantelijauho

Käytä siis mantelimaidon tekemisestä jäänyttä massaa. Levitä massa uuninpellille ja kuivata uunissa matalalla lämmöllä (n.80 asteessa) muutama tunti tai kunnes massa on kuivunut. Laita sen jälkeen tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. 

Käytin jauhoa mantelikakun tekemiseen, josta ohje myöhemmin. Kuvahan näkyy jo instagramissa, käy kurkkaamaassa ja seuraa mua instassa nähdäksesi uusimmat kotikokkailut! 

Mahtavaa perjantaita! 

hyvinvointi terveys hyva-olo ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *