Mint cupcakes
Lauantaiaamupäivä eikä mitään tekemistä, ihanaa. Eilisestä squat skills- tunnistakin selvitty hengissä, ensi viikolla taas jatkuu!
Tässäpä ohje herkullisiin raakasuklaamuffinseihin. Näistä tulee ihanan rapeita cacaonibsien vuoksi ja ne ovat kuorrutettu minttukuorrutteella.
Saksanpähkinät ovat täynnä E vitamiinia ja taatelit potassiumia, rautaa ja kuituja. Nämä kaikki estävät liian nopeat sokerin heittelut kehossa ja auttavat mielialanvaihteluihin, tehden onnelliseksi ja iloiseksi 🙂 win-win.
Mint cupcakes
pohja
5dl saksanpähkinöitä
3rkl cacao tai carobjauhetta
ripaus suolaa
cacaonibsejä
2dl taateleita
kuorrute
2dl cashewpähkinöitä
1dl sulatettua kookosöljyä
minttua tai minttuesanssia
2rkl agavea
2rkl vettä
1/2tl spiruliinajauhetta väriä antamaan
Ensin pistin blenderin cashewpähkinät ja sekoitin kunnes niistä tuli lähes jauhomaista. Siirrä pähkinät erilliseen kulhoon. Sekoita kookosöljy ja minttu sekoittimessa kunnes tasaista ja pehmeää, noin 30 sekuntia. Lisää jauhetut cashewpähkinät, agave, vesi ja spiruliina (jos käytät) ja sekoita kunnes pehmeää. Pistin kuorrutuksen jääkaappiin jäähtymään.
Sitten tein cupcakesit sekoittamalla saksanpähkinät, carobjauheen ja suolan tehosekoittimisessa, lopuksi cacaonibsit ja nopea sekoitus. Kaada erilliseen kulhoon ja taatelit tehosekoittimeen, jonka jälkeen kaikki ainekset nopeasti sekaisin. Sen jälkeen vain muffinsivuokiin, kuorrute päälle ja pakkaseen noin tunniksi. Näitä on hyvä säilyttää pakkasessa ja siirtää jääkaappiin ennen tarjoilua.
Tämä ohje löytyi Anis Raw Food Dessert-kirjasta