Myslipatukkaa kahdella tapaa

Näitä patukoita meillä menee niin paljon kun niitä ehtii vain tekemään. Perinteiset voilla ja sokerilla uppoaa taaperoon hieman paremmin kuin kookosvoi ja kookossokeri sekoituksella tehdyt. 

Molemmat säilyvät hyvänä muovirasiassa huoneenlämmössä, pari päivää meillä maksimissaan taitanut ylipäätään säilyä ennenkuin ne jo on rohmuttu pois…

Taaperoa kun tarkkailen ei näytä nousevan sokeri päähän ja meno jatkuu yhtä villinä tai rauhallisena näiden snäkkäilyjen jälkeen. Äiti haaveilee näistä ja rauhaisasta teehetkestä.

Perinteiset

100g voita

200g kaurahiutaleita

100g auringonkukansiemeniä

50g seesaminsiemeniä 

50g pilkottuja saksanpähkinöitä 

3 rkl hunajaa

100g vaaleaa muscovado sokeria

1 rkl kanelia

100g kuivattuja marjoja

Uuni 140 astetta kiertoilmalla. Sekoita kaurahiutaleet, siemenet ja pähkinät ja laita pellille uuniin 5-10 minuutiksi. Sillävälin sulata voi, hunaja ja sokeri kattilassa. Lisää kauraseos, kaneli ja kuivatut marjat ja sekoita kunnes hiutaleet ovat kokonaan sekoittuneet voisekoituksen kanssa. Kaada pellille ja painele kevyesti. Paista 30 minuuttia ja anna jäähtyä. Leikkaa osiin.    image_1.jpg Kookos-myslipatukoista jätin voin ja sokerin pois ja korvasin sen kookosvoilla ja kookossokerilla. Kookosvoi ja sokeri eivät sula yhtä hyvin keskenään, joten lisäsin hunajaa enemmän sekä lorauksen vaahterasiirappia. Näistä patukoista tuli todella kovia ja pysyivät paremmin koossa kuin perinteiset.   Myslipatukka  

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *