Rapsakat kalapihvit

Jotain kalaa teki mieli ja teinkin (lähinnä pojalle) ruoaksi kalapihvejä, josko sillä tavalla saisi hänet syömään vähän kalaa. Vaikka lohi hänelle yleensä maistuu, varsinkin minun lautaselta napattuna, on kuitenkin viimeaikoina kala-annokset jääneet lautaselle lähes koskemattomina. Tiedän, että päiväkodissa he syövät muunmuassa tonnikalaa uuniperunalla ja juustolla, mutta enpä ole ruokalistalla nähnyt vielä yhtenäkään aamuna lohta. 

1-DSC_0361-001.JPG

Olihan tässä vähän säätämistä, kun koitin tehdä tätä lounaaksi ja lopulta päädyinkin paistamaan pihvit vasta iltaruoaksi. Poika kyllä maistoi rohkeasti pihvejä, mutta ei näistä taitanut suosikkiruokaa tulla. Mulle sensijaan maistui! Ja jäipähän pihvejä vielä seuraavaksi päiväksikin. Siemenillä näihin saa ihanan rouskeen ja maun, sekä kiinteyttä.

1-DSC_0368.JPG

Raikas porkkana-kesäkurpitsasalaaatti antoi hyvän potkun riisin rinnalla.

1-DSC_0375.JPG

Lohipihvit

4 lohifilettä

1/2dl vihanneksia (herneitä, porkkanaa, maissia)

kourallinen korianteria

peukunpäänkokoinen pala raastettua tuoretta inkivääriä

1tl soijakastiketta

1/2dl pellavansiemeniä

suolaa ja pippuria

Salaatti

raastettua porkkanaa ja kesäkurpitsaa

1tl tummaa sokeria

1-2rkl omenaviinietikkaa

ripaus suolaa

Päälle

100g seesaminsiemeniä ja 1/2dl seesaminsiemenöljyä

Käytä paistettua lohta ja laita lohi, korianteri, inkivääri, soijakastike sekä suola pippuri tehosekoittimeen. Sekoita kevyesti, jotta pihveihin jää rakennetta. Lisää lopuksi vihannekset ja pellavansiemenet. Laita seos jääkaappiin asettumaan ainakin puoleksi tunniksi, paras tehdä jo aamusta ja käyttää esimerkiksi lounasaikaan. 

Laita seesaminsiemenet öljyyn. Raasta porkkanat ja kesäkurpitsa, laita ne kulhoon ja lisää joukkoon sekoittamalla viinietikka, suola ja sokeri. Muotoile kalapihvit ja pöyräytä ne seesaminsiemen-öljyseoksessa, paista keskilämmöllä noin 2-3minuuttia per puoli. 

1-DSC_0368.JPG

TGIF!

hyvinvointi hyva-olo ruoka-ja-juoma vanhemmuus
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.