Rapsakat kalapihvit
Jotain kalaa teki mieli ja teinkin (lähinnä pojalle) ruoaksi kalapihvejä, josko sillä tavalla saisi hänet syömään vähän kalaa. Vaikka lohi hänelle yleensä maistuu, varsinkin minun lautaselta napattuna, on kuitenkin viimeaikoina kala-annokset jääneet lautaselle lähes koskemattomina. Tiedän, että päiväkodissa he syövät muunmuassa tonnikalaa uuniperunalla ja juustolla, mutta enpä ole ruokalistalla nähnyt vielä yhtenäkään aamuna lohta.
Olihan tässä vähän säätämistä, kun koitin tehdä tätä lounaaksi ja lopulta päädyinkin paistamaan pihvit vasta iltaruoaksi. Poika kyllä maistoi rohkeasti pihvejä, mutta ei näistä taitanut suosikkiruokaa tulla. Mulle sensijaan maistui! Ja jäipähän pihvejä vielä seuraavaksi päiväksikin. Siemenillä näihin saa ihanan rouskeen ja maun, sekä kiinteyttä.
Raikas porkkana-kesäkurpitsasalaaatti antoi hyvän potkun riisin rinnalla.
Lohipihvit
4 lohifilettä
1 1/2dl vihanneksia (herneitä, porkkanaa, maissia)
kourallinen korianteria
peukunpäänkokoinen pala raastettua tuoretta inkivääriä
1tl soijakastiketta
1/2dl pellavansiemeniä
suolaa ja pippuria
Salaatti
raastettua porkkanaa ja kesäkurpitsaa
1tl tummaa sokeria
1-2rkl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa
Päälle
100g seesaminsiemeniä ja 1/2dl seesaminsiemenöljyä
Käytä paistettua lohta ja laita lohi, korianteri, inkivääri, soijakastike sekä suola pippuri tehosekoittimeen. Sekoita kevyesti, jotta pihveihin jää rakennetta. Lisää lopuksi vihannekset ja pellavansiemenet. Laita seos jääkaappiin asettumaan ainakin puoleksi tunniksi, paras tehdä jo aamusta ja käyttää esimerkiksi lounasaikaan.
Laita seesaminsiemenet öljyyn. Raasta porkkanat ja kesäkurpitsa, laita ne kulhoon ja lisää joukkoon sekoittamalla viinietikka, suola ja sokeri. Muotoile kalapihvit ja pöyräytä ne seesaminsiemen-öljyseoksessa, paista keskilämmöllä noin 2-3minuuttia per puoli.
TGIF!