Vegaani Viikunapiirakka ”murotaikinalla”

Syö viikunoita, ne ovat nyt sesongissa ja niitä on hyvin saatavilla kaupoista. Ostin muutama päivä sitten monta pakettia ja niitä on nautittu niin aamupuuron seassa kuin viikunaleivässä. Muutama vielä pyöri nurkissa ja vaihtoehdot olivat joko pilkkoa ne salaattiin tai tehdä jotain herkullista. 

Koska poika oli ahminut eilistä linssiruokaa semmoisella tahdilla, halusin palkita hyvällä jälkiruoalla. Omassa lapsuudessani jälkiruoaksi oli lähes aina omena! Siitä traumatisoituneena olen halunnut leipoa omalle jälkikasvulleni jotain muuta, jotain hyvää ja terveellistä. Lapset eivät ole onneksi vielä tottuneet liian sokeriseen ja tälläinen ”sokeriton” piirakka maistuu oikein hyvin. Päälle voikin lirauttaa vähän vaahterasiirappia mausteeksi sokerihiirille (eli äitille).

1-DSC_0231.JPG

Tämä maistui oikein hyvin jälkiruoaksi ja tänä aamuna aamupalana. Tänään onkin taas ollut niitä aamuja kun kaikki katoaa, hyvä kun itsensä löytää. Tällä hetkellä puhelimen sijainnista ei ole tietoa, pyysin miestä soittamaan siihen mutta missään ei pirise. Luulen, että puhelin on pojan tarharepussa, joka on päiväkodin naulakossa. Puhelimesta sen verran, että tässä taannoin mies tuli kotiin kysellen miksi minun puhelin on tienpientareella makaamassa, että onko siihen joku syy kenties…

1-DSC_0243-001.JPG

Jorinat sikseen ja tässä tulee resepti tähän huikeaan piirakkaan, joka tosiaan näyttää hieman murotaikinaan leivotulta perinteiseltä voi-jauho-sokeripiirakalta. Voita eikä jauhoja ei tässä piirakassa ole, mutta jotain piti jättää ja se on agavasiirappi, joka tuo makeutta yhdessä taateleiden kanssa. 

Vegaani Viikunapiirakka

4 viikunaa

100g taateleita

2rkl mantelilastuja

1rkl agavenektariinia

2rkl vettä

2rkl sitruunanmehua

1tl kanelia

1/2tl inkiväärimaustetta

pohja ja päällinen

4dl kaurahiutaleita

1tl leivinjauhetta

1dl omenasosetta

2rk agavenektariinia

1/2dl vettä

Aloita huuhtelemalla viikunat ja poista niistä kannat sekä leikkaa kahtia. Laita viikunat, taatelit, mantelilastut, agave, vesi, sitruunanmehu ja mausteet tehosekoittimeen ja sekoita kunnes seos on tasaista.

Pohjaa ja päällistä varten sekoita ainekset keskenään puulastalla. Voitele noin 20cm x 20cm kokoinen vuoka tai käytä vuokaa jossa on tarttumaton pohja. Jaa ainekset puoliksi ja painele pohja vuokaan. Levitä päälle viikunaseos ja lopuksi ripottele loputkin pohjan aineksista piirakan päälle. 

Paista uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes päällinen alkaa tummumaan. Anna piirakan jäähtyä läpikotaisin ennen tarjoilua, tarjoile vaahterasiirapin kanssa.

1-DSC_0248-002.JPG

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *