Interrail, osa 2: Wien

Muutaman helteisen Milano-päivän jälkeen suuntasimme yöjunalla Wieniin. Ja voi veljet, sitä kokemusta en suosittele ehkä kenellekään! Junassa oli noin 50 astetta, ilmastointi ei pelittänyt, eikä hanasta tullut vettä. Haaveet Hercule Poirot -henkisestä matkustamisesta idän pikajunassa karisivat aika nopeasti, mutta tulipahan säästettyä yksi matkapäivä.

image.jpeg

Wien on ihana yhdistelmä perinteistä, pömpöösiä ja ehkä vähän konservatiivista Itävaltaa, ja trendikästä, rentoa uutta suurkaupunkia. Ei mikään ihme, että kaupunki valitaan vuosi toisensa jälkeen maailman parhaaksi paikaksi asua! Uunituoreilla pyöräteillä on mukava rullailla ilmaisella kaupunkipyörällä, eikä kaupungista nopealla katsastuksella vaikuta puuttuvan mitään. Muutaman päivän jälkeen aloin jo puolitosissani miettiä, josko kaupungista löytyisi kielitaidottomallekin töitä…

image.jpeg

Ruokaa:

-Wienin, ja ehkä myös koko maailman ihanin kahvilaravintola Cafe Prückel tarjoaa edulliseen hintaan kaikkea: perinteistä itävaltalaista ruokaa, kakkuja, jäätelöä ja aamupalaa. Miljöö on suoraan 1950-luvulta, ja kahvilaa kansoittavat lähinnä lehtiä lukevat eläkeläiset. Stubering 24.

-Toiseen ihanaan ravintolaan, Das Augustiniin, kannattaa suunnata etenkin viikonloppuaamiaiselle. Ravintolan takana on tunnelmallinen terassi, ja maukas vegaaniaamupala ei jätä nälkäiseksi! Märzstaße 67.

Naschmarktin torilla myydään ties mitä herkkua. Falafelien ystävien kannattaa suunnata israelilaista ruokaa tarjoavaan Neni-ravintolaan, josta saa paljon muutakin hyvää (myös vegaanista!) syötävää. Naschmarkt.

image.jpeg

Das Augustinin mahtava vegaaniaamupala.

Ostoksia:

-Second hand -liikkeiden ystävän kannattaa suunnata etenkin trendikkäälle Mariehilfin alueelle. Burggasse-kadun varrelta löytyy useampikin hauska liike, kuten Burggasse 24 ja Uppers and Downers. Burggasse.

-Monen suosittelema, paikallista suunnittelua ja muita pikkumerkkejä myyvä Unikatessen-liike muutaman korttelin päässä Naschmarktilta oli harmikseni suljettu elokuussa, mutta sympaattinen alue on muutenkin kävelyn arvoinen! Margaretenstraße 45/11-12.

image.jpeg

Cafe Prückel <3 <3 <3

Kulttuuria:

-Wienissä ”pitää” tietysti harrastaa kaiken maailman korkeakyltyyriä, kuten museoita. Vaikkei olisi edes klasssisen musiikin ystävä, Wienin Filharmonikkojen kotipaikkaan, Musikverein-konserttisaliin kannattaa silti suunnata! Lipuista uuden vuoden konserttiin on turha haaveilla, mutta päiväkonserttiin pääsee parhaimmillaan vitosella. Kyllä sitä tuntee olevansa Itävallassa, kun joka konsertin päättää (kansallispukuihin pukeutunut) kuoro laulamassa Tonava kaunoista.

Kommentit (2)
  1. Mulla on Wien vielä kokematta, mutta kaikki jotka siellä on käyny kehuvat sitä aivan älyttömästi! Nuo ilmaiset kaupunkipyörät kuulostaa kyllä mahtavalta 🙂

    Jännä muuten tuo teidän huono yöjunakokemus, me mentiin viime kesänä yöjunalla Prahasta Budapestiin ja siinä matkassa ei ollu mitään ongelmia. Nukuin kuin tukki koko yön ja ilmastointi ja hanatkin toimivat moitteettomasti. Ainoa miinuspuoli oli se, että jäin jumiin kahden junavaunun väliin käydessäni aamulla puoli kuuden aikaan vessassa (kumpikaan ovista ei siis enää auennut) ja panikoin siellä vaunujen välissä ihan kunnolla, koska vanhat junathan ei tunnetusti oo niitä kaikista stabiilimpeja. Onneksi joku ystävällinen mies tuli pelastaan mut, mutta tuosta jäi kyllä ikuiset traumat 😀

    1. Se on kyllä ihan älyttömän kiva kaupunki! Kävin viimeks varmaan kymmenen vuotta sitten ja muistikuvat oli aika hatarat, mutta yllätyin jopa, miten ihana paikka se oli.

      Apua, toi vaunujen väliin jääminen kuulostaa kyllä aika kamalalta! Voi olla, että meillä oli vaan helteen (ja ehkä myös junayhtiön) kanssa huono tuuri. Tai sitten odotukset oli vaan liian korkealla! 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *