Missä kaupungissa haluaisit asua?

Kun tapaan uusia tyyppejä, yksi vakkarikysymyksistäni on: ”Missä maailman kaupungissa haluaisit asua, jos voisit vapaasti valita?” On kiinnostava kuulla, minkälaisista paikoista ihmiset haaveilevat. Minkälaista elämää haluaisit elää? Mitä asioita pidät kotikaupungissasi tärkeinä? 

Täydellistä kaupunkia tuskin on olemassa. Aina on jotain, minkä voisi muuttaa: kalliit vuokrat, ruuhkat, kitsas kulttuuritarjonta, hintavat ravintolat, surkea sää, vähäiset viheralueet tai olemattomat pyörätiet. Nykyisessä kotikaupungissani (tai toisesta niistä) Genevessä kaipaan etenkin kulttuuria, terasseja, kiinnostavia kirppareita ja halpaa ruokaa.
 
Haavekaupunkeihin liittyy monia mielikuvia siitä, minkälainen tyyppi sitä olisi kussakin ympäristössä. Käytännössä uudessa kaupungissa eläminen usein on kaukana haavekuvista, mutta ainahan sitä voi unelmoida. Tässä tulee oma top 5 -listani, kerro sinä omasi kommenttiboksissa!
 

image.jpeg

New York

Tämä tulee tuskin kenellekään yllätyksenä, olenhan kirjoittanut Nyki-kuumeestani aikaisemminkin. Kaupunki on stressaavuudessaan kuulemma ihan omaa luokkaansa, mutta silti siinä on sitä jotakin, johon ei törmää muualla. 
 
Miinusta? Jatkuva muutos, sosiaalisen elämän mahdollinen pintapuolisuus, vuokrat ja se, että luultavasti alkaisin stressata (entistä) enemmän.
 

image.jpeg

Pariisi

Pariisissa olen oikeasti asunutkin, tosin vaan hetken. Kaupungista voisin ottaa mukaani terassikulttuurin, tyylin ja (joskus raivostuttavan) hälläväliä-asenteen. Pariisi on monikulttuurinen kaupunki, jolla on voimakas oma ääni. Siellä on historian tuntua, jota New Yorkin kaltaisissa uudemmissa, jatkuvasti muuttuvissa kaupungeissa ei ole.
 
Miinusta? Korkeat vuokrat, täpötäydet metrot ja se agressiivinen hälläväliä-asenne. Ja se, että alkaisin todennäköisesti tupakoida.
 

image.jpeg

Kööpenhamina

Jos minulta kysytään, Pohjoismaiden ykkönen ei ole Tukholma, vaan Köpis. Parasta kaupungissa ovat ne kuuluisat pyörätiet, tyylikkyys ja suomalaisesta kotoisalta tuntuva meininki. 
 
Miinusta? Sää, kuulemma paikallisiin tutustumisen vaikeus ja se, että tanska on käsittämätön kieli.
 
Tokio
 
Seuraa paljastus: nuorempana olin kovan luokan Japani-fani. Opiskelin kieltä, matkustin maahan ja seurasin paikallista populaarikulttuuria. Innostus taittui lukioiässä, mutta edelleen Japani kiehtoo. Haluaisin joskus asua maassa, joka on monella tapaa erilainen kuin se, mihin olen tottunut. Asioita, jotka saavat sydämen lyömään nopeammin -kirja sytytti teini-iästä asti vaalimani ihastuksen uudestaan. En muuttaisi Tokioon loppuiäksi, mutta kokemisen arvoinen se silti olisi, varmasti.
 
Miinusta? Japaniin on kuulemma ulkkarina vaikea sopeutua, ellei puhu kieltä. Kulttuurishokki olisi luultavasti voimakkaampi, eikä työkulttuurissakaan ole kehumista etenkään hierarkioihin tottumattomalle suomalaiselle. Kaupunki voisi siis tuntua kovin vieraalta pidemmän päälle!
 
image.jpeg
Helsinki
 
Vanha kunnon Stadi, kotikaupunki, tuttu ja turvallinen. Helsinkiä voi monella tapaa kutsua stereotyyppisesti ”sopivan kokoiseksi kaupungiksi”. On kaikkea: meri, kulttuuria, pikkubaareja, kivoja kirppareita ja etenki kaverit ja läheiset lähellä. Helsinki on koti, jossa tunnen olevani osa ympäröivää kaupunkia.
 
Miinusta? Kaiken kalleus, sää ja se, että Helsinki ON jo tuttu ja turvallinen. Kotoinen ympäristö ei haasta eikä opeta, se on kuin turvapeitto – ja juuri siksi kaipaan sinne, vaikkei pysyvä paluu olekaan ihan heti edessä.

puheenaiheet ajattelin-tanaan sisustus
Kommentit (6)
 1. Ihania kaupunkeja! Musta tuntuu että jos kävisin Nykissä, se pompsahtais ykkösenä kans – mulla on niin vahva fiilis et rakastun siihen kaupunkiin.

  Toistaiseksi kotoisin ja lähimpänä täydellisyyttä hipoava kaupunki jossa olen ollut ja haluaisin asua on Melbourne. Kulttuuria, erilaisia ihmisiä, rantaa, sopivasti vaihteleva ilmasto ja paljon halpaa sushia. 😀

  1. Nykissä vaan on kyllä sitä jotain! Tosin tuntuu, että kaupungissa asuvilla on sitä kohtaan vahva viha-rakkaussuhde – kreisit vuokrat ja karu työelämä, mutta toisaalta niin paljon kaikkea kiinnostavaa ja kaikki tuntuu mahdolliselta.

   En oo ikinä käynyt Melbournessa, mutta sait kyllä kiinnostumaan! 🙂 

 2. Tämä on kyllä vaikea kysymys! Itse yritän tällä hetkellä kovasti päättää edes sen, mihin maahan haluaisin muuttaa sitten kun muutto vuoden kuluttua tulee ajankohtaiseksi. Pähkäilyä on jatkunut jo pitkään, enkä vieläkään ole onnistunut tulemaan minkäänlaiseen selkeään lopputulokseen.

  Omalta kaupunkilistaltani löytyisivät varmaan myös Helsinki ja Kööpenhamina, nimenomaan monista noista mainitsemistasi syistä. Lisäksi valkkaisin top vitoseeni Amsterdamin ja Belgian suloisen Ghentin. Ja ykkösenä on iki-ihana Brighton. Jos kaupungin vuokrat eivät olisi niin pilvissä eikä Brexit häämöttäisi, suuntaisin sinne välittömästi!

  1. No eikö! Vaikea päätös varmasti. Itse päädyin tänne lähinnä vahingossa, hyvä lopputulema kai sekin 😀

   Ghentistä oon kuullut älyttömästi hyvää, ja Brightonissa pitäisi käydä myös! Muistan, että hehkutit sitä joskus. Brexit ja vuokrat pyyhkäisi kyllä kaikki Brittien kaupungit mun top 5 -listalta, mutta toisaalta, eipä näiden kanssa tarvitse niin realistinen olla (ja kaiken järjen mukaan ainakaan Nykiin ei näillä spekseillä kannattaisi ikinä muuttaa).

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *