Rakas hyvinvointivaltio

Mitä kuuluu? Tulit mieleen näin itsenäisyyspäivän korvilla, onhan se sinunkin juhlasti. Ajattelin kirjoittaa.

Anteeksi, etten ole pitänyt yhteyttä! On pitänyt kiirettä, mutta lupaan kirjoitella enemmän jatkossa. Sinullakin on tainnut olla kiireistä. Olen lukenut lehdistä, mitä sinulle kuuluu. Huhuja riittää, samoin mielipiteitä suuntaan jos toiseen.

Jonkun mielestä olet vähän väsähtänyt, juuttunut menneisyyteen. Jotkut supisivat, että olit päässyt lihomaan. Rakas, sinusta on tullut pullukka, he sanoivat. Ensin vaihtuivat pullat naposteluporkkanoihin, ja nyt sinua jo patistellaan aamukuudelta spinningiin. Tuottavuusloikaksikin sitä kai kutsutaan.

On hyvä, että pidät kunnostasi huolta, onhan sinulla kestävyysvaje paikattavana. Vyötä pitää kiristää, ainakin jos otsikoita on uskominen. Mutta muista, ettei ole syytä mennä liiallisuuksiin. Ei kukaan välitä sixpackista, jos voit henkisesti huonosti. Elämässä on muitakin arvoja kuin tehokkuus. Viime aikoina olet näyttänyt kuvissa nälkiintyneeltä ja stressin kalvamalta. Olemme kaikki olleet huolissamme sinusta! 

Rehellisesti sanottuna pidin sinusta vähän enemmän pullantuoksuisena. Sinun luoksesi sai aina tulla kylään, ja aina oli herkkuja tarjolla. Ei silloin mietitty kiloja, mutta voit silti hyvin. Ehkä tämän suunnanmuutoksen myötä olen vähän etääntynyt sinusta. Ajatellut, etteivät ovesi ole enää auki. 

Tiedän, että jotkut eivät tykkää siitä, että olet alkanut pyöriä uusissa porukoissa. Osa heistä ajattelee, että lakkasit soittelemasta, kun heillä alkoi elämässä mennä liian huonosti, tai koska löysit parempaa seuraa. Käänsit mielummin katseesi toisaalle, kuten niin moni muukin meistä. Tiedän, että oikeasti kotiisi ovat kuitenkin tervetulleita kaikki. Olet aina ollut sillä tavalla avarakatseinen ja ennakkoluulotonJa tiedän, että sisimmässäsi ajattelet, ettei ketään saisi jättää yksin. 

Joskus varmasti tuntuu siltä, ettei annettavaa riitä kaikille. Ja jos riittääkin, harva tulee kiittäneeksi. Itsekin unohdan aika usein, miten paljon sinulta olenkaan saanut. Siksi, että olen tottunut siihen, että jaksat ja tuet aina. 

Siispä, kiitos, että olet antanut minulle hyvät eväät elämään. Tiedäthän, ettet ole yksin. Tuen sinua, ja niin tukee moni muukin. Älä anna periksi pinnallisille tavoitteille, ethän? 

Hyvää itsenäisyyspäivää, hyvinvointivaltio! Pidetäänhän yhteyttä. 

Terveisin,

Reetta

puheenaiheet uutiset-ja-yhteiskunta ajattelin-tanaan
Kommentit (4)
  1. Tää oli hauska! Hyvää itsenäisyyspäivää sinne 🙂

    1. Kiitos! 🙂 Sinne myös!

    2. Ah, ihana lukea tämmöistä kunnon asiaa eikä vaan esitellä uusimpia ostoksia. Suht uusi tuttavuus, mutta blogisi menee seurantaan :). Hyvää itsenäisyyspäivää!

      1. Ihana! Kiitos kommentista (ja siitä, että seuraat)! 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *