Uusia tuulia: Harharetkiä kesän Sveitsissä!

Tänä lauantaina on jälleen tullut aika pakata matkalaukku ja suunnata kesäksi kaukomaille, harjoitteluun Sveitsiin. Jännittävää, pelottavaa, ihanaa! Aina siitä lähtien kun lähdin vaihtoon, ulkomaille lähteminen on tuntunut koko ajan houkuttelevammalta vaihtoehdolta.

Ai miksi?

Toki tiedän, että Suomessa ovat perhe ja ystävät (tärkeää!). Ulkomaille pysyvämmin muuttaminen voi tarkoittaa sitä, että kokee jatkuvasti olevansa vähän juureton. Puhumattakaan Suomen sosiaaliturvajärjestelmästä, kesäöistä jotka tuntuvat olevan täynnä taikaa, hiljaisuudesta, puhtaasta luonnosta.

image.jpeg

Mutta Suomesta tuntuu myös olevan joskus ihan mahdoton saada töitä, vaikka CV olisikin kunnossa. Vaikka myönnetään, että joskus muakin syytetään tosikoksi, joku Suomen asenneilmapiirissä myös nyppii. Ehkä sitä haluaisi kokeilla, nyppiikö jossain muualla vähemmän, vaiko onko tämäkin sitä suomalaista asennetta. Ja niin, se talvi.

Onneksi ennen mitään pidempiaikaista lähtöä voi tehdä tällaisia lyhyempiaikaisia koeajoja. Tai ainakin voin tässä tilanteessa, kun vuokra on pieni, lapsia ei ole, eikä  pysyvää työpaikkaakan vielä näkyvissä. En usko, että löydän henkistä kotia kolmen kuukauden Sveitsin-reissulla (ainakaan toivottavasti en koe kovaa samaistumista maassa, jossa naiset sai paikoittain äänioikeuden 1990-luvulla….) On silti huisin jännittävää nähdä, minkälaista maailman meno on tuossa suklaan, Alppimaisemien, luksuskellojen ja veronkierron luvatussa maassa.

Minkälaisia juttuja haluaisitte kuulla Sveitsistä?

puheenaiheet hopsoa ajattelin-tanaan
Kommentit (4)
  1. Ooo, huippuhienoa! Omalta kymmenen vuoden takaiselta reissultani muistan Geneven olleen ihan helkeäsalpaavan kaunis, ja ihan henkeäsalpaavan kallis. Onnea matkaan, ja mennään vaikka kaljalle taas kun palaat sieltä!

    1. Kiitos!! Oon jo henkisesti varautunut siihen, että kaljottelu Genevessä ei hintojen puolesta taida tulla kyseeseen, mutta korjataan asia pikimiten, kun tuun takas elokuussa! 🙂 

  2. Jään innolla odottamaan stooreja Sveitsistä! Mua kiinnostaa sekä alppimaisemat että kokemukset duunistasi, jos niitä kehtaat raottaa 🙂 Mikä siellä on muuten pääasiallinen työkieli, englanti? 

    1. Joo, täytyy mennä vähän vaeltelemaan vuorille viikonloppuisin (kuulostaa jotenkin ihan kreisiltä kun sen sanoo ääneen…)! Ja varmasti kerron jotain duunistakin! 🙂 Jännittävää nähdä, minkälainen työkulttuuri siellä on. Geneve on ranskankielinen, mut duunissa puhutaan englantia. Luulen, että se on aika yleistä Sveitsissä, siellä on niin paljon kansainvälisiä yrityksiä ja järjestöjä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *