Haluatko olla kuin italialaisessa ravintolassa?

It’s pizza time bitches!

Saanen esitellä nyt oman bravuuripitsani. Lähtötilanne pitsan valmistukseen näyttää tältä. Ja ei, en tee blogiyhteistyötä Rainbown kanssa.

Photo 8.6.2015 19.17.57.jpg

Ihan ekana me alotetaan ”summa mutikassa”-pitsapohjan valmistuksesta. Tällä ohjeella saat pitsaa kaksi pellillistä. Kaikki ainekset laitan yleensä mututuntumalla, eikä esim. jauhoja tule koskaan samaa määrää. Jos olet kuitenkin tarkan markan tyttöjä niin suosittelen lukemaan jostain muualta toinen pohjaohje (tarkan markan tytöt hypätkää siis nyt suoraan tomaattikastikkeen tekoon). Tähän pohjaan tarvitset:

  • hiivaa (mää käytän kuivahiivaa)
  • suolaa
  • vehnäjauhoja (pitsajauhot lienevät vielä parempia)
  • ruisjauhoja
  • öljyä

Mittaa ensin neljä desiä lämmintä vettä kuppiin ja sekoita sinne n. 30g hiivaa. Mää laitan aina kolme pussia kuivahiivaa, ja siinä yhessä pussissa taitaa olla 11g. Suoraan sanottuna en osaa sanoa ollenkaan paljonko oikeeta hiivaa kannattaa laittaa, koska en oo tainnut koskaan pitsapohjan valmistuksessa käyttää sitä. Ite mää tykkään kuitenkin mahdollisimman ohuesta ja rapsakasta pohjasta, joten käytän hiivaa vähän varoen. Hiivan sekaan sitten suolaa, suurin piirtein 1 1/2 teelusikallista. Tässä kohtaa laitan öljyä pari ruokalusikallista, ja seos vielä sekasin. Sitten aletaan lisäilemään jauhoja. Kahteen pellilliseen menee kutakuinkin 10 dl jauhoja yhteensä. Pyrin laittamaan aina enemmän ruisjauhoja, koska ne tekee pohjasta oikeesti rapsakamman, ja mää vihaan semmosta pullamössöpohjaa. 

Photo 8.6.2015 19.33.59.jpg

Sitten kun taikina ei enää jää kiinni sormiin ja irtoaa kupin reunoilta, on se valmista. Lisään lopuksi vielä pari ruokalusikallista öljyä, jotta saan kaikki jauhot ja taikinat irti kupin reunoista. Tämän jälkeen taikina kohoamaan liinan alle lämpimään veteen. 

Kun taikina kohoaa, aletaan me valmistaa pitsaan tomaattikastiketta. Tätä kohtaa ei missään nimessä kannata skipata, vaikka kuinka tekis mieli, koska väitän, että itse tekemä tomaattikastike tekee oikeesti pitsasta pitsan! Tomaattikastike menee myös ”summa mutikassa”-kategoriaan, mutta joka kerta siihen tarvitaan kuitenkin:

  • suojalasit
  • sipulia
  • valkosipulia
  • 1 purkki paseerattua tomaattia
  • kirsikkatomaattia
  • basilikamaustetta
  • loraus ruokakermaa

Photo 8.6.2015 19.50.20.jpg

Suojalasit ovat numero yksi. Tomaattikastikkeen valmistus blenderillä tuo sipulin aromit jotenkin niin voimakkaasti ilmaan, että ilman suojalaseja mulla vuotaa silmät monta tuntia pitsan valmistuksenkin jälkeen. Suosittelen siis erittäin lämpimästi. *hästäg toimii*

Photo 8.6.2015 19.53.49.jpg

Kun suojalasit ovat päässä, aloitetaan pilkkomalla yksi isohko sipuli, 2-3 valkosipulin kynttä ja kirsikkatomaatteja oman maun mukaan. Nämä kaikki blenderiin, jonne kumotaan vielä purkki paseerattua tomaattia, basilikamaustetta ja loraus ruokakermaa, joka antaa kastikkeelle ihanan pehmosen maun. 

Photo 8.6.2015 19.57.50.jpg

Sitten vaan kaasu pohjaan, ja homma ranttaliks!

Photo 8.6.2015 20.02.49.jpg

Kun seos on tasaista, kaadetaan se kattilaan ja kiehautetaan lämpimäksi. Tässä kohtaa kannattaa tarkastaa maku, ja itse lisään mustapippuria ja hyppysellisen suolaa. 

Kun olet päässyt tähän kohtaan, on pitsapohja kohonnut varmasti liinan alla. Jaa pohja kahteen osaan ja levittele ensin toinen osa pellille. Kaada tomaattikastiketta taikinan päälle ja levitä tasaisesti. Pilko vielä lisää kirsikkatomaatin siivuja, ja ripottele pohjan päälle, minkä jälkeen laita pohja esipaistumaan 225 asteeseen siksi aikaa kun teet taikinan toiselle puoliskolle saman keissin. Kun tämä on tehty, ota pelti numero yksi uunista, ja aloita täytteiden lisääminen. 

Heti tomaattikastikkeen jälkeen, parasta tässä pitsassa ovat täytteet:

  • juustoraastetta
  • mozzarellajuustoa
  • pestoa
  • ilmakuivattua kinkkua
  • ripaus pippuria

Jos menet omin päin vaihtelemmaan täytteitä, menetät makutakuun. Lisää valmiin pitsan päälle vielä tuoretta basilicaa ja valkosipulikastiketta – ja olet kuin italialaisessa ravintolassa. 

Hattumuija suosittelee.

xxx

Koti Ruoka ja juoma DIY

Huulipunamuija

Heti hattujen jälkeen, mun ehkä lempparein asia on huulipuna. Muistan päivän, jolloin kokeilin huulipunaa ensimmäisen kerran. Katsoin itteäni peiliin ja ensimmäiset ajatukset oli ”Ei, ei, ei ja ei, huulipuna on mummojen juttu” Lähdin kuitenkin sinä kyseisenä iltana huulipunat huulissa baariin, ja uskon, että sille tielle ne punat huuliin sitten jäikin. Vannon huulipunan nimeen joka tilanteessa, ja se onkin ehdottomasti meikkipussini tärkein tuote, heti aurinkopuuterin jälkeen, joka onkin sitten ihan oma lukunsa se.

photo_7.6.2015_20.05.29.jpg

Lumenen huulipunia on päätyny mun meikkipussiin useampikin kappale. Hintalaatusuhde ja pigmentti kohdillaan, ja muutenkin mää liketän ihan kympillä. Mulla on ollut muutamia huomattavasti hintavampia huulipunia, ja nyt täytyy kyllä todeta, että käytännössä mitään eroa näiden välillä en ole huomannut, hinnan lisäksi. Lumenelta löytyy eri sävyjä pilvin pimein, hinta on kohtuullinen ja puna säilyy huulissa kauan. Passaa siis ainakin mulle erittäin hyvin!

Tämä tuulinen sunnuntai kaipasi päivitystä huulipunaosastooni, joten kaappasin meikkipussiin uuden sävyn. Marjapuuron värinen pinkki kuvaa varmaan sävyä parhaiten, vaikka nimi onkin ’Jääkukkia’ *why?* Mulla on normaalisti hyvin vähän silmämeikkiä (kiitos ripsienpidennysten), joten korostan meikkiä yleensä eniten huulipunilla. Tämä järjestely on enemmän kuin jees mulle, mämmikouralle, jolla ei todellakaan pysy sivellin kädessä. Uskokaa jos sanon, että mä en ihan oikeesti ole mikään meikkitaiteilija. *voi kun tietäsitte*

image2.jpg

image1_1.jpg

Väri näyttää kuvissa kyllä superlaimeelta, mut i don’t care. Huulipuna ei tosiaankaan ole mummojen juttu, vaan se on ihan kaikkien naisten juttu! *huulipuna hampaissa on mummojen juttu*

photo_7.6.2015_14.33.20.jpg

Uusi puna huulissa ja pussi täynnä suklaata. Mikä tekkee naisen onnellisemmaks? 

En muuten tiiä teenkö jotain väärin, vai menneekö tää vaan niin, että jos postausta jälkikäteen muokkaa, niin se muuttaa samalla myös julkaisuajankohdan siihen muokattuun ajankohtaan? Tein tämän sunnuntai-iltana, ja luultavasti nyt kun painan ”julkaise”-nappulaa, näyttää siltä, että julkaisin tämän maanantai-aamuna. Asiallahan ei ole mittään väliä, mut emminä karkkia syö aamupalaks. Paitsi tännään voisin kyllä syödä, koska maanantai. 

xxx

Kauneus Meikki