Saapuminen Souliin

Saavuttiin kahden muun kauppislaisen kanssa Souliin tiistaiaamuna 9 tunnin lennon jälkeen. Oltiin kaikki tosi väsyneitä, mutta innostuneita uudesta kotikaupungista. Lähdettiin saman tien suuntaamaan meidän goshiwonille, jonne meni suoraan bussi lentokentältä.

Bussimatka lentokentältä Hyehwaan

Ensivaikutelma kaupungista on tosi hyvä. Joka puolella on paljon toisiaan ihmeellisimpiä kauppoja ja ravintoloita, ja täällä on hirveästi nähtävää. Soul on tosi siisti, ja täällä ollaankin tiukkoja roskaamisen ja kierrättämisen suhteen. Yksi suuri ero Suomeen on ilmansaasteet, joista viranomaiset varoittavat hätäilmoituksilla. Ehkä noin puolet väestöstä täällä käyttää hengityssuojainta, mutta itse harkitsen vielä sen ostamista. Suurimmaksi osaksi tekstit lukee kaikkialla koreaksi, mutta onneksi yleensä löytyy myös englanninkielinen käännös. Paikallisten kielitaito vaihtelee, mutta kovin moni ei osaa englantia. Asiointi kaupoissa ja ravintoloissa kyllä onnistuu, mutta odotan jo, että pääsen koreankielen kurssille ja opin kommunikoimaan edes hieman myös koreaksi. Kaikki ovat kuitenkin äärimmäisen kohteliaita ja avuliaita, vaikka eivät puhuisikaan samaa kieltä. Käytöstavat ja etiketti on täällä tärkeää, ja etenkin tuntemattomia ja vanhempia ihmisiä kunnioitetaan. Vaikka tämä on yksi maailman suurimmista kaupungeista, täällä on tosi turvallista ja heti tänne saapuessa tuli tervetullut olo.

Hyehwan asuinaluetta

Asutaan noin 10 minuutin matkan päässä kampusalueelta Hyehwan alueella. Hyehwa on hieman syrjemmästä ydinkeskustasta, mutta alue on tosi kotoisa ja hintataso on myös edullisempi. Täältä on lisäksi hyvät metroyhteydet ympäri Soulia. Meidän goshiwonin nimi on Ciel house ja tässä vieressä on ilmeisesti monia muitakin goshiwoneja. Goshiwoneissa on solu-asunnon tapaisesti omat huoneet, mutta jaettu keittiö ja pyykkitupa. Huoneet on todella pieniä, meillä on 6,6 neliötä. Tänne mahtuu kuitenkin kaikki tarvittavat, eli oma WC ja suihku, sänky, työpöytä, jääkaappi sekä kaappitilaa. Aluksi huoneen koko hieman järkytti, mutta näin muutaman päivän jälkeen siihen on tottunut ja viihdyn täällä hyvin. Asuminen on Soulissa aika kallista, goshiwonit maksaa yleensä noin 400 000 – 500 000 wonia. Koulun asuntola maksaa suurin piirtein saman verran ja aribnbt on hieman kalliimpia. Goshiwoneja voi käydä vertailemassa https://goshipages.com sivustolla ja huoneen voi myös varata sitä kautta. Kannattaa huomioida, että kaikissa ei ole omaa WC:tä ja suihkua.

Goshiwoneissa (ainakin tässä meidän) ei ole juurikaan äänieristystä, joten puhe ja muu meteli kuuluu melko hyvin läpi. Naapurit ovat olleet onneksi aika hiljaisia, mutta korvatulpat on hyvä pakata mukaan. Ennen tänne tuloa kannattaa myös ottaa mukaan tyyny ja peitto, sillä niiden metsästäminen on oikeasti tosi hankalaa, vaikka ei uskoisi. Itselläni oli Suomesta ne mukana ja muutkin lopulta löysivät pikkuputiikista peiton ja tyynyn, mutta pääsee helpommalla jos vaan mahtuu matkatavaroihin ne mukaan. Alkuun kannattaa varata myös käteistä, sillä vuokra maksetaan käteisellä ja yhdellä meistä ei kortti toiminut ensimmäisenä päivänä ollenkaan.

Ensimmäiset päivät ovat sujuneet jetlagista huolimatta hyvin ja tykkään jo nyt Soulista tosi paljon!

Kommentit (1)
  1. Moi! Voitko suositella SKKU:ta? Itse mietin Yonsein, Ajoun ja SKKU:n välillä. En meinaa löytää selkeää tietoa siitä, millainen on vaihto-oppilaan opiskeluohjelma. Onko siellä sellaista virallista ohjelmaa vain vaihtareille? Esim. Yonsein sivuilta löysin helposti ”Study Abroad at Yonsei”tai ”Exchange Student Program”, mutta esim. SKKU:n sivuilla osa kurssien sivuistakaan ei toimi. Saako siellä periaatteessa sitten vain valita mitä vain? Suwonissa on periaatteessa kaikki oman alani kurssit, mutta toisaalta en tiedä haluanko viettää vaihtoani opiskellen omaa alaa ja niistä kursseista ei välttämättä ole hyötyä kun ne ovat sellaisia mitä olen jo periaatteessa käynyt 1. ja 2. opiskeluvuonna. Mulle ehkä tärkeintä yliopiston kannalta ois just et se ois Soulissa tai edes lähellä sitä ja kursseista sais Korean/Aasian historiaa, kieltä, kulttuuria, politiikkaa ja bonuksena olis tietty jos olis samalla edes jotain terveystieteisiin liittyvää ja sitten myös tykkäisin jos olis vaihtareille järkättyä ohjelmaa esim. retkiä JA esim. taekwondoa! Kaikki vinkit ovat tervetulleita! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *