Miksi maanantai on viikon huonoin päivä niin monelle?

Kuinka moni kamppailee aina maanantai aamuisin ja on se perinteinen maanantai fiilis kun mikään ei vain lähde käyntiin? Töitä on monen tehtävä sen rahan takia että pystyy elämään ja sinne töihin raahaudutaan vaikka ei vähempää voisi kiinnostaa. Töitä kun on silti tehtävä. Oletko kuitenkaan koskaan mietinyt, että töistäkin voi tykätä? Jos oma työ ärsyttää ja sinne on aina inhottava mennä niin oletko miettinyt työpaikan vaihtoa? Tai jopa alan. Alaa voi myös vaihtaa ilman, että lähdet uudelleen opiskelemaan. Ainakin tietyille aloille, ei kaikille tietysti. Aikuisopiskeleminenkaan ei ole mikään huonovaihtoehto ja opiskelua voi tehdä töiden rinnalla ja sitten siirtyä uusiin haasteisiin kun on opinnot töiden ohella suorittanut.

Töissä vietetään kuitenkin suurin osa päivästä ja jos siellä olo on haastavaa ja mielelle raskasta niin mielestäni kannattaisi oikeasti miettiä että onkohan se kyseinen työpaikka itselle oikea. Tänä korona-aikana on työpaikat varmasti vähän aiempaa kiven alla, mutta ainakin nyt olisi hyvä aika miettiä mitä haluaisi tehdä, mitä muutosta työrintamalle ja mitä siihen muutokseen vaaditaan. Jos nyt on jo sellainen olo, ettei töissä ole kivaa niin haluatko olla sillä samalla mielellä sinne eläkeikään saakka? Jokainen ei tietysti voi unelma ammatissaan olla, mutta sinne voi tähdätä. Itse olen joskus siirtynyt työpaikasta toiseen vaikka sainkin vähän vähemmän palkkaa, mutta omalle itselleni se oli paras ratkaisu ja se raha ei ollut sen arvoista, että menin joka päivä melkein itku kurkussa työpaikkaan jossa oli huono olla koko päivä. Mielummin tienaan vähemmän, mutta voin paremmin.

Miten sitten päästä siihen parempaan työpaikkaan?

Mieti mitä haluat. Oletko nyt alalla jota haluat tehdä ja jos olet niin onko vika siinä sen hetkisessä työpaikassa vai jossakin muussa? Onko työmatka liian pitkä? Mieti olisiko mahdollista vaihtaa työpaikkaa, mutta pysyä samalla alalla ja jos on, niin muuttaisiko se omaa suhtautumista töihin menemisen suhteen?

Entä jos et ole alalla joka tuntuu itselle oikealta? Tiedätkö mille alalle haluaisin? Jos tiedän, niin mieti mitä siihen tarvittaisiin että pääsisit kyseiselle alalle/työpaikalle. Täytyisikö opiskella lisää ja jos täytyisi, niin onko siihen mahdollisuus? Muutaman vuoden opiskelu voi tuntua hankalalta tai aikuisena jopa ”liian myöhäiseltä” mutta jos ajattelee asiaa niin, että muutaman vuoden opiskelulla voi loppu työvuosien ajan tuntua itselle paremmalta, eikö se silloin kannattaisi? Eläkeikää nostetaan kaiken aikaa ja töitä on monen tehtävä vielä monen vuoden ajan.

Enhän itsekään vielä sata varmasti tiedä mitä tulevaisuudessa haluan työ rintaman suhteen tehdä, mutta tietynlainen suunta on kuitenkin mielessä. Tietynlaiset haaveet ja toiveet ehkä selkeämpinä kuin vaikka vuosi sitten. Jos ei niiden omien haaveiden ja unelmien eteen ole kuitenkaan valmis tekemään töitä, niin onko ne sitten kuitenkaan niitä omia unelmia vai vain jonkinlaisia ajatuksia mitä ajattelee itsensä haluavan tehdä? Elämä kuljettaa kuitenkin tietynlaiseen suuntaan ja toivottavasti jokainen osaisi edes hieman kuunnella sitä omaa polkuaan ja minne päin sen haluaa jatkuvan. Elämä on kuitenkin niin arvaamattoman lyhyt.

Seuraathan myös? FACEBOOK // INSTAGRAM

tyo-ja-raha ajattelin-tanaan mieli tyo
Kommentit (1)
  1. vilhelmiina hellstén
    14.7.2020, 11:46

    Juurikin tuo, tai että olen miettinyt kuinka otan tämän oman opiskelurupeaman ihan rauhassa enkä kiirehdi työelämään, sillä eläkeikää ollaan nostamassa ja työvuosia meille tulee kuitenkin enemmän. Aikaa on tehdä töitä ja niinpä on myös ihan ok (tai tosi ok) opiskella rauhassa ja kartuttaa tietotaitoa mieluisien opiskelujen kautta! Tällä hetkellä opiskelen matkailu-alan jälkeen kaupallista alaa, mutta vielä mua houkuttais joku luova ala (muotoilu tms.) ja sitten kielet kuten viittomakieli. Mutta jos ensin valmistun nykyisestä koulusta ja sitten ehkä muutama työvuosi mahdollisuuksien mukaan, ja sitten lisäkoulutusta joko täyspainoisena opiskelijana tai työn ohessa!
    Mahdollisuuksia on ja niitä kannattaa käyttää hyväksi, kokeilla rohkeasti omia kiinnostuksenkohteita ja että onko se sittenkään ”mun juttu”. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *