5+1 asiaa joita en tehnyt ennen äidiksi tuloa

 1. Viettänyt aikaa lattialla/autossa/vaunulenkillä naamaa väännellen 
  En tiedä tekeekö kaikki vanhemmat tätä, mutta meillä väännellään naamaa ja tuotetaan vaikka minkälaisia outoja ääniä ihan vain että poika on hiljaa ja tyytyväinen. Nyt kun hän ihan kikattaa ääneen tulee tätä tehtyä vieläkin enemmän. Muutaman kerran vaunulenkillä olen huomannut saavani osakseni oudon katseen tai naurut, mutta mitäs siitä. Oma lapsi ainakin tyytyväisenä ja itse saa kasvojumppaa.
 2. Tarkastanut, että ovet ja ikkunat ovat lukossa monta kertaa illassa 
  Minulla on jostakin syystä tietynlaiset pelot nousseet esille pojan syntymän jälkeen ja tuntuu että tästä on jo tullut jonkinlainen pakko. Monta kertaa olen jo sänkyyn menon jälkeen noussut ylös ihan vaan tarkastamaan että tulikohan kaikki varmasti lukittua. Tarkastan myös yösyöttöjen jälkeen vaikka kukaan ei olisi kotonta poistunut tai ovia avannut sitten viime kertaisen tarkastuksen. Menee vissiin jo ehkä vähän yli.
 3. Tarkastanut kotonta poistuessa että varmasti on sellaiset vaatteet päällä että tissit saa helposti esiin 
  Ihan odotan, että saa taas pukea ihan mitä vain päälle eikä tarvitse miettiä, että onkohan nyt varmasti sellaiset vaatteet että pääsee siveellisesti imettämään. Omistan montakin mekkoa joita ei vaan pysty pitämään ellen halua riisutua kokonaan pojan syöttöä varten. Ei kiitos.
 4. Käynyt tarkastamassa, että hengittääköhän toinen ihan varmasti
  Tai no, olen herännyt siihen kun Ryan on lopettanut kuorsaaminen vieressä ja tarkastanut että kulkeeko henki vielä, mutta vauvan kanssa ihan eri tavalla. Jokaisesta äidistä kuoriutuu ninja joka osaa hiipiä ilman pienintäkään ääntä vauvan kehdon/pinnasängyn viereen ja pimeässä kuunnella hengitysääniä. Ja jos ei mitään kuulu niin korvalla kuunnellaan ihan suun vierestä ja tuijotetaan rintakehää että liikkuuhan se varmasti. Jos ei vielä siinä vaiheessa ole varmuutta niin tökätään vauvaa varovasti ja hänen liikahtaessa toivotaan ettei hän nyt varmasti herää. Tuttua?
 5. Pyyhkinyt kuolaa/räkää toisen naamalta
  Omalla paljaalla kädellä, omaan paidan kulmaan, vauvan vaatteisiin, vauvan leluun, ihan mihin vain paitsi nenäliinaan.

+1 Puhunut kakasta
Kakan väristä. Kakan koostumuksesta. Kakan hajusta tai   hajuttomuudesta. Kuinka usein, missä ja milloin.
Jos et ole vielä vanhempi ja ihmettelen tätä kohtaa, niin et ihmettele kun sinulla on vauva.

Seuraathan myös? FACEBOOK // INSTAGRAM 

perhe hopsoa vanhemmuus oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *