Arjen pienillä teoilla on suuri merkitys parisuhteelle

Jokaista suhdetta täytyy hoitaa jotta se pysyy hyvänä ja terveenä suhteena. Arki vie helposti mennessään ja varsinkin lapsiperheessä yhteinen aika oman kumppanin kanssa jää helposti vähälle, tai jopa olemattomiin jos lapselle/lapsille ei ole hoitajaa lähettyvillä. Jokaisen työkiireet, harrastukset, ystävien näkemiset ja omat muut asiat vievät myös oman aikansa ja se parisuhde aika jää monella liian vähille. Itse olen huomannut, että kaipaisin paljon enemmän aikaa vain minulle ja Ryanille kun mitä meillä on siihen mahdollisuus joten arjen pienet teot ovat todellakin tärkeitä. Me ollaan suhteen alusta saakka pidetty huolta, että meille kahdelle on aikaa ja käydään yhdessä ulkona, on se sitten ravintoloissa tai terassilla käymistä tai ihan vaan rannalle/puistolle picknikille menoa. Lapsen tulon myötä ei tietysti ole ollut mahdollisuutta lähteä mihinkään ilman pientä joten juurikin ne arjen pienet hetket merkitsevät paljon. Jokaisessa parisuhteessa on varmasti pieniä eleitä ja tekoja jotka toistuvat ja ovat sille suhteelle normaaleja. Itse arvostan enemmän pienempiä asioita kuin vaikkapa kallista illallista ravintolassa, vaikka kivaahan sekin on, mutta itselleni on tärkeämpää se yhteinen aika eikä raha mikä menisi illalliseen ökykalliissa paikassa.
Ajattelin hieman listata meidän omia pieniä asioita joilla on kuitenkin suuri merkitys suhteelle.

Nämä pienet teot ja asiat toistuvat meidän suhteessa:

Yhteinen aamupala
Vaikka olenkin äitiyslomalla eikä minun tarvitsisi herätä juuri siihen aikaan kun Ryan itse herää niin nousen melkeinpä poikkeuksetta samaan aikaan hänen kanssaan, ellen ole jo Lukan kanssa hereillä. Luka saattaa herätä aamulla juuri 15 minuuttia ennen kuin Ryanin herätyskello menisi päälle ja kerkeän sopivasti imettää Lukan ja laittamaan takaisin nukkumaan vielä hetkeksi. Arki aamuisin syömme siis aamupalaa yhdessä ennen hänen lähtöään töihin ja saamme yhteisen alun päivälle. On kiva kun kerkeää hetken jutella aamuisin ja nauttia aamukahvit yhdessä. Pieni asia, mutta toimiva. Silloinkin kun itse lähdin aamuisin myös töihin ja aloitin kaksi tuntia Ryanin jälkeen heräsin silti samaan aikaan juurikin aamupalan takia. Viikonloppuisin syömme aamupalaa myös pidemmän kaavan mukaan ja hyvällä ilmalla syödään ulkona omalla pihalla. Itse saa helposti myös tehtyä paremman aamupalan kuin mitä kahvilassa saisi jos vaan viitsi vähän vaivaa nähdä.

Lempiruoan valmistus
Itse en syö punaista lihaa ollenkaan ja Ryan ei pidä kalasta. Silti hän tekee minulle kalaa ja minä teen hänelle lihaa. On kiva, että toinen huomio mistä toinen pitää ja vaikkei itse pidä samasta niin silti sitä voi toiselle tehdä.

Yhteyden pito päivisin
Arki päivisin myös soitellaan joskus muutamankin kerran päivässä taukojen aikana ja kysytään vain miten toisen päivä menee. Jos ei soitella niin laitetaan tekstari jossakin välissä tai snapchat kuvia päivän varrelta. Ei tietysti joka päivä, mutta silloin kun on jotakin mikä on kiva jakaa toiselle ennen iltaa.

Suudelmat
Me pussataan aina kun toinen lähtee johonkin tai kun tavataan taas. Esim. töihin lähtiessä ja töistä palatessa. Hyvän yön suukot sekä aamu pusut ovat myös parasta. Yllätys suudelmia ei myöskään saa unohtaa..

Rakkauden tunnustukset
Koskaan ei saa unohtaa kertoa toiselle, että rakastaa. Kerron itse montakin kertaa päivässä. Tämä kuullostaa ehkä hirveälle sanoa näin, mutta itse mietin että mitä jos se on viimeinen kerta kun nähdään ja toiselle sattuu jotain ikävää niin haluan, että toinen vielä kuulee sen viimeisen kerran että rakastan..

Kiitoksen sanominen
Tämä unohtuu helposti, mutta yritän sanoa aina kiitos kun siihen on aihetta. Kiitos kun tänään teit sitä tai tätä, kiitos kun huomiot minut, kiitos kun annoit minun nukkua pitkään ja heräsit pojan kanssa, kiitos kun kuuntelit, kiitos kun vain olet siinä..

Juoman kaataminen toiselle
Pieni asia, mutta jos haen itselleni vaikka lasin vettä kysyn aina haluaako Ryankin ja päin vastoin. Vaikka tämä onkin todella pieni asia niin silti tuntuu että toinen huomio.

Oman ajan antaminen
Ehkä vähän hassua listata tämä kun kirjoitan suhteen eteen tehtävistä asioista, mutta oman ajan antaminen toiselle on mielestäni pieni teko mutta samalla suuri. Itselläni ei ole niin ollut mahdollisuutta pidempiin hetkiin olla itsekseni sillä imetän ja meillä oli myös vaihe kun Luka totaalisesti kieltäytyi pullosta. Nyt tilanteen ollessa sen suhteen hieman helpompi on Ryan antanut minulle mahdollisuuksia nukkua pitkään viikonloppuisin tai hän on ottanut Lukan mukaan kauppareissulle tai muuta vastaavaa. Vaikka kyseessä olisi ihan pieni hetki olla itsekseni tai pitkä kuuma suihku niin en kieltäydy.
Jos taas Ryanille tulisi mahdollisuus lähteä vaikka äijäporukalla ulos niin en ikinä kiellä. (Eikai aikuista ihmistä voisi muutenkaan kieltää ja jos joku kieltää toista tekemästä jotakin niin eikö silloin mennä jossakin väärin?) Jokaiselle oma aika on tärkeää ja oma aika juurikin olla erossa siitä omasta puolisosta. Hieman hengitystilaa ja sitten jaksaa olla taas parempi puoliso toiselle.

Netflix and chill
Haha, jokainen varmasti tietää sanonnan. Koti leffa illat ovat myös saaneet uuden merkityksen yhteiselle ajalle pojan syntymän jälkeen. Usein Lukan mentyä nukkumaan laitetaan leffa tai sarja mitä seurataan yhdessä pyörimään ja pientä naposteltavaa. Eikä istuta sohvan eri nurkissa..

Lasi viiniä
Silloin tällöin myös siirrytään illalla kahdestaan ulos istumaan ja itse juon lasin viiniä/siiderin ja Ryan kaljan. Ehkä tämä on vaihtoehtona niille aiemmille terassi kerroille? Mutta se hetki kun istutaan ulkona ja jutellaan lasillisten äärellä on tärkeää. Jännästi sitä kerkeää käymään montakin asiaa läpi lasillisen äärellä ilman puhelinta.

Kosketus
On kosketus sitten todella pieni hipaisu ohimennen tai suuri halaus niin kosketus on aina tärkeää parisuhteessa. Mielestäni jokainen tarvitsee läheisyyttä ja kosketusta.

Nyt kun aloin näitä asioita listaamaan niin niitähän olisikin vaikka miten monta mitä listata. Pääpointtina tässä postauksessani on kuitenkin se, että pienetkin asiat arjessa ovat tärkeitä. Aina ei tarvitse miettiä, että mitä sen suhteen eteen tekisi kun muistaisi, että juurikin sen kiitoksen sanominen tai toisen päivästä kysyminen ovat tärkeitä. Tee toiselle kupillinen kahvia kun teet itsellesi, hiero hartioita viisi minuuttia vaikket tietäisikään miten, ja kerro että rakastat.

Seuraathan myös? FACEBOOK // INSTAGRAM 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *