Australian maastopalojen vaikutus meidän elämään Sydneyssä

Kaikki tämän postauksen kuvat ovat 7NEWS Australia Facebook sivuilta. 

Suomessakin on varmasti uutisoitu miten maastopalot ovat riehuneet Australiassa viime viikkojen ajan. Kuvien ja videoiden näkeminen niiltä pahemmilta paikoilta saa kenet tahansa hiljaiseksi ja miettimään miten onnekas on kun on itse välttynyt sellaiselta. Monet ihmiset ovat menettäneet koko omaisuutensa, kotinsa ja muistot koko elämänsä ajalta. Moni on menettänyt henkensä ja niitä uutisia lukiessa tai katsellessa ei osaa kuin taas ajatella miten arvaamatonta ja lyhyttä se elämä täällä onkaan. Suomalaisena on todella hullua ajatella miten isossa mittakaavassa nämä palot täällä on ja millaista tuhoa ne ovat saaneet aikaan.

Viime viikolla julistettiin Sydneyn alueella ensimmäistä kertaa Catastrophic Fire Warning ja kyllä sitä täällä tulikin seurattua uutisista ja mietittyä, että millaiset vaikutukset sillä kaikella tulee olemaan meille.

Me asutaan Maroubrassa, noin 9 kilometriä Sydneyn keskustasta rantalähiössä. Meillä ei ole missään vaiheessa ollut minkään näköistä varaa ja tuntuukin jollakin tavalla hullulta edes ajatella millaista on ollut ympärillä. Työpaikkani josta olen äitiyslomalla sijaitsee paikalla jossa oli koulut suljettu ja valmisteltiin evakuointiin. Tuntuu hurjalta.

Tälläisinä aikoina täällä asuessa sitä kuitenkin miettii ja murehtii tälläisiä asioita aivan toisella mittakaavalla kuin Suomessa asuessa. Se, että me asutaan maassa jossa maastopalot ovat vuosittainen vaiva pistää kyllä miettimään asuinpaikka valintoja sekä turvallisuutta. Olisihan se ihan hirveää että oma koti palaisi mukanaan koko omaisuus tai vielä pahempaa – jollekin meistä kävisi jotakin. Nämä ovat kuitenkin asioita joita en halua edes alkaa sen enempää miettimään.

Mikä vaikutus näillä paloilla on ollut meidän elämään? Todella pieni suoraansanottuna. Muutamana aamuna on savun haju ollut todella voimakas, ilma ollut ”paksua” ja me ollaan pysytelty sisätiloissa. Vauvoja, vanhuksia, huonovointisia ja astmaatikkoja kehotettiin pysymään sisätiloissa ja niin me teimme. Iltapäivää kohden on savun haju kuitenkin laantunut ja ollaan uskaltauduttu ulkoilemaan.
Tänä aamuna herättiin jälleen todella voimakkaaseen savun hajuun, mutta nämä ovat olleet ainoastaan ainoita haitta puolia meille. Olemme päässeet siis todella vähällä.

Seuraathan myös? FACEBOOK // INSTAGRAM

puheenaiheet oma-elama matkat uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *