Ethän unohda aurinkorasvaa

En koskaan käyttänyt aurinkorasvaa vielä Suomessa asuessani muulloin kun aurinkoa palvoessa ja opin aurinkorasvaa hyödyt vasta Australiaan muutettuani.
Ajattelinkin nyt muistuttaa aurinkorasvan tärkeydestä kun Suomessakin kesä lähenee kovaa vauhtia. Koskaan ei ole myöskään liian myöhäistä ottaa aurinkorasva päivittäiseen käyttöön. 

Aurinko vanhentaa ihoa ja auringon tekemä vahinko näkyy varsinkin kasvojen iholla. Kasvot olisikin syytä suojata päivittäin levitettämällä aurinkorasvalla ja itse olenkin ottanut aurinkorasvan käytön jokapäiväiseksi ja levitän sen aina ennen meikkipohjaa.

Aurinkorasvaa kannattaakin ehdottomasti käyttää päivittäin, myös niinä pilvisinä päivinä, ja talvella. Jokainen tietää UV säteiden haitat, ihosyövän riskit sekä ennenaikaisen vanhentumisen näkyvät merkit auringosta johtuen. Ruskettunutta ihoa koitetaan saavuttaa, mutta unohdetaan se aurinkorasva. Totuus kuitenkin on, ettei se estä ruskettumista joten on todella typerää olla aurinkosuojaa käyttämättä.

Koskaan ei ole kuitenkaan liian myöhäistä ottaa aurinkorasvan käyttöä päivittäisiin rutiineihin ja suosittelenkin sen käytön aloittamisen pikimmiten. Itselläni oli harhaluulo aiemmin, että jokainen aurinkorasva on todella rasvainen ja hajullaan myös helposti tunnistettavissa aurinkorasvaksi. Tajusin kuitenkin, että aurinkorasvoja on todella erilaisia ja jopa kasvojen iholle omansa, joka ei todellakaan jätä ihoa rasvaisen oloiseksi. Hyödyt aurinkorasvan käytössä ovat todella hyvät ja nyt olenkin tottunut levittämään aurinkorasvan jokaisena päivänä.

ETHÄN UNOHDA AURINKORASVAA SILLÄ:

  • Se suojaa haitallisilta UV säteilyltä
  • Ehkäisee ennenaikaisia vanhenemisen merkkejä
  • Vähentää ihosyövän riskiä
  • Ehkäisee ihon palamista auringossa
  • Aurinkorasva suojaa ihoa paremmin kuin mikään vaate

Aurinkorasva kannattaa levittää vähintään 20 minuuttia ennen altistumista auringolle ja levittää uudelleen vähintään kahden tunnin välein jos on suorassa auringonvalossa. Jos sinulla on mahdollisuus vaikuttaa auringon huonoihin vaikutuksiin itsessäsi niin miksi et tätä tekisi? Muista, ettei koskaan ole liian myöhäistä joten aloitathan jo heti tänään.

Seuraathan myös? FACEBOOK // INSTAGRAM

hyvinvointi terveys iho suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *