Juhannus muistoja

Taisi olla vuosi 2012 kun viimeeksi olin juhannuksen vietossa. Juhannus kun on keskikesän juhla ja Australiassa asuessa ajankohta on keskitalvi niin ei juhannusta ole tullut vietettyä. Toisaalta voisihan sitä täälläkin viettää ja taitaa Sydneyn Suomi seura sitä jollakin tapaa juhlistaa, mutta mielestäni juhannus ei ole juhannus ellei sitä vietä Suomessa tai itselleni ei ainakaan ole. Haluaisin ihan ehdottomasti olla jonakin vuonna Suomessa juuri juhannuksen aikaan ja näyttää sen viettoa sekä Ryanille, että pojalleni.

Muistan kun lapsena vietimme juhannusta meidän kotona sukulaisten voimin ja pidimme suvun omia olympialaisia. Oli saappaan heittoa ja taisi olla pienet palkinnotkin voittajalle. Myöhemmin aloimme viettämään osan juhannuksista setäni kotona jonne kokoontui kaikki setäni puolisoineen ja tietysti serkkuni. Serkkuja oli aina koossa useampi ja parhaimpia muistoja on kun auto täytettiin lapsilla ja ajettiin uimaan. Uimisen jälkeen tietysti jäätelöt. Nukuimme teltoissa setäni pihalla ja saimme valvoa niin pitkään kun jaksoimme. Teimme juhannustaikoja kun keräsimme seitsemän erilaista kukkaa tyynyn alle ja saunoimme ja grillasimme. Päivät vietimme uikkareissa ja sateisina aikoina makasimme teltassa kuunnellen sateen ropinaa ja lukien lehtiä. Ihania muistoja.

Yhden juhannnuksen vietimme isäpuoleni veneellä kun ajelimme ympäri Saimaata ja pysähdyimmme grillaamaan ja ottamaan aurinkoa eri saarille. Nukuimme veneessä ja jatkoimme matkaa seuraavana aamuna. Ihania muistoja nekin.

Teini ikäisenä vaihtui juhannuksen vietot perheen ja sukulaisten kanssa vietetyistä juhannuksista festari kesiin ja mökkeilyyn ystävien kanssa. Kolmen tai neljän päivän juhliminen ja sekoilu kuului niihin vuosiin ja valvominen läpi yöttömien öiden. Töistä toivottiin koko juhannuksen lomia ja juhannusta odotettiin kuin kuuta nousevaa. Ja olihan se yleensä sen odottamiseen arvoista. Kokoonnuttiin suurella porukalla ja oli aikaa kavereille joita ei välttämättä nähnyt muutoin joka viikonloppuna. Ne oli niitä huolettomia aikoja jolloin tärkeintä oli ystävät ja juhliminen.

Nyt jos viettäisin juhannusta Suomessa olisi tärkeää käydä katselemassa juhannuskokkoa ja taas tehdä niitä juhannus taikoja ja saada sitä lapsen omaista juhannus mieltä.

Millaisia juhannus muistoja teillä on?

…Kuvat ovat jälleen äitini ottamia ja minulle lähettämiä. 

Seuraathan myös? FACEBOOK // INSTAGRAM 

suhteet ajattelin-tanaan tapahtumat-ja-juhlat hopsoa
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *