Koronatestin tulokset

Koko viime viikon jouduin olemaan Lukan kanssa kotona kun häntä ei otettu päiväkotiin sisälle nuhan ja yskän takia. Koronaviruksen takia on päiväkodeilla ollut todella tarkat ohjeet siitä ettei ketään saa viedä jos on vähänkään nuhainen nenä, yskää tai muita oireita. Toisaalta ihan hyvä, mutta onko ketään yksivuotiasta jolla ei olisi nuhainen nenä? Kotona yksi vuotiaan kanssa koko viikko ilman ulkoilua tai muitakaan aktiviteetteja ei ole todellakaan mitään helppoa. Pomoni järjesti minulle mahdollisuuden tehdä töitä etänä, mutta ei siitä suoraan sanottuna tullut yhtään mitään sillä minun täytyi ottaa vastaan työpuheluita sekä olla osallisena palavereihin ja voin kertoa, että ei toimi. Jouduin luovuttamaan jossakin välissä ja toteamaan ettei etätyöt vain onnistu kun on huutava lapsi enkä itse kuule puhelimesta mitään eikä minua myöskään kuulla. Ylimääräinen stressi, sillä olen uudella työpaikallani ollut vasta kohta kolme kuukautta.

Viikonloppuna Lukalla ei nuha tai yskä ollut parantunut mihinkään ja sunnuntaina meidät ohjeistettiin korona testeihin ihan varmuuden vuoksi. Meillä on onneksi lähellä koronan testaus paikka ja päästiin se tekemään alta todella nopeasti. Lapsille on oma testauspaikkansa kuin aikuisilla ja Lukalta otettiin vain yksi näyte toisesta sieraimesta. Eihän se tietenkään mitään mukavaa ollut, mutta hienosti hän siitä suoriutui. Minut testattiin siinä samalla kun olin Lukan kanssa siellä, ja aikuisilta testi tehdään niin kurkusta kuin molemmista sieraimista. Ei todellakaan mikään miellyttävä kokemus! Testin jälkeen meidän ohjeistettiin olemaan kotikaranteenissa ja tämä tarkoittaa Sydneyssä sitä, että jos jäät niin sanotusti kiinni siitä, että olet ulkona ilman syytä ilman että on testitulokset tulleet takaisin negatiivisena sinua sakotetaan. Eikä meillä tietysti ollut mitään pakottavaa syytä poistua kotoa ja kiltisti odottelimme tuloksia.

Tiistaina tulokset saapuivatkin ja soiton välityksellä ilmoitettiin, että molemmat tulokset olivat negatiivisia. Enkä niitä epäillytkään, mutta eihän sitä koskaan voi tietää. Keskiviikoksi sain lääkäriltä luvan viedä toisen takaisin päiväkotiin tulosten myötä ja normaali arki on taas palannut meidänkin elämään. Tietysti jos Lukalla olisi kuumetta tai olisi muuten huonovointinen niin eihän me toista päiväkotiin vietäisi. Välillä mietityttää miten yksinhuoltajat pärjäävät täällä jos lasta ei voi viedä päiväkotiin eikä töitä tehdä kotoa käsin. Itsekin kun olen vasta niin vähän aikaa ollut uudella työpaikallani ei minulla ole kertynyt kunnolla sairasloma päiviä tai vuosilomia ja jos kotona joudun töistä olemaan niin olen palkattomalla samantien.

Negatiiviset tulokset tuo tietysti omanlaisensa helpotuksen kun tietää että kaikki on kunnossa eikä itse ainakaan tartuta ketään, mutta samalla riski viruksen saamiselle on silti olemassa. Takaisin työelämässä toimistolla ja kaupassakin on käytävä. No, samat murheet ne taitavat olla jokaisella tällä hetkellä.

Seuraathan myös? FACEBOOK // INSTAGRAM

perhe terveys vanhemmuus oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *