Kuukausien tauko alkoholista

Sinä päivänä kun tein positiivisen raskaustestin oli minulle selvää, etten tule alkoholia juomaan ollenkaan koko raskausaikanani.
En edes sitä yhtä viini lasillista, jonka sanotaan olevan ok silloin tällöin. En tiedä kuka näin on alunperin sanonut tai onko aiheesta tutkimuksia tehty, mutta itse en usko, että on niin sanotusti turvallista rajaa alkoholille raskaana ollessa. Enkä näe syytä tätä riskeeratakaan. Raskausaika on loppujen lopuksi kuitenkin niin lyhyt, että jokaisen pitäisi se aika pystyä olemaan ilman niitä lasillisia.

Alku raskaus aikana mietin paljonkin tilaisuuksia joihin niin sanotusti kuuluu alkoholi ja miten tulen näissä tilanteissa pärjäämään. Itse kuulun siihen sakkiin, että jos tiedän olevani selvinpäin mielelläni vältän tilanteet missä tiedän muiden olevan juovuksissa. En vain yksinkertaisesti siedä kännisiä ihmisiä ympärilläni silloin kun olen itse selvinpäin.
Kun itsellä on muutama juoma myös alla ei sitä tietenkään huomaa, että samaa keskustelua on käyty jo viisi kertaa samana iltana, mutta selvinpäin sen kyllä huomaa.

Raskauteni aikana tuli käytyä monissa juhlissa joissa alkoholia nautittiin, mutta yllätyksekseni huomasin, ettei minua tämä häirinnyt millään tavalla. Itsellä ei myöskään missään kohtaan tullut oloa, että voi vitsi kun pääsisin itsekin juomaan. Kai se raskaana olo oli jotenkin niin tajunnassa, että se vei sen halun koko alkoholiin.

Näiden kuukausien aikana tuli ehkä myös mietittyä enemmän omaa alkoholi käyttäytymistä ja miten tämä tulee vauvan myötä muuttumaan. Siitä asti kun olen alkoholia maistanut ensimmäisen kerran on tämä ollut pisin aika, jonka olen ollut siihen koskematta. Tauko tuli siis varmasti tarpeeseen niin kehon kuin mielenkin suhteen. Alkoholi kuitenkin vaikuttaa meihin niin monin tavoin. Itse ainakin huomaan mielenkin olevan maassa kun on krapulassa. Krapula päivinä tulee myös usein syötyä kaikkea muuta kuin terveellisesti ja näin ollen kehokin kärsii tästä enemmän.

En kiellä, ettenkö nyt miettisi milloin päästään Ryanin kanssa kahdestaan ulos muutamille, mutta sen aika tulee sitten myöhemmin.

Mitä kuitenkin näiden kuukausien aikana huomasin on se, että monessa tilaisuudessa ja tilanteessa pystyy oikeasti olemaan ilman sitä alkoholia ja silti pitämän hauskaa. Ehkä se alkoholin käyttö on jollakin tavalla sosiaalisissa tilanteissa niin sanotusti oletettua ja jos et juo olet joko raskaana tai antibiooteilla. Itse en ole ikinä niin juomista kieltäytynyt ja monia viikonloppuja on baareissa ja pubeissa vietetty, mutta aikansa kutakin.

Näiden kuukausien aikana en ole ikävöinyt huonoa oloa krapula aamuina ja olen huomannut miten oma oloni on ollut myös parempi.

Tottakai tulen nauttimaan alkoholista myös tulevaisuudessa, mutta harvemmassa määrin kuin aiemmin. En koe, että äidiksi tulo estää minua käymästä ulkona tai ottamassa illan silloin tällöin, jolloin voin käydä ulkona mieheni kanssa ihan kahdestaan.

Seuraathan myös? FACEBOOK // INSTAGRAM 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *