Meillä aloitettiin kiinteät ruoat

On hullua ajatella, että jos Luka olisi syntynyt laskettuna päivänä olisi hän tänään tasan kuusi kuukautta vanha. En pysty ymmärtämään miten nopeasti tämä aika on mennyt ja että minun pieni vastasyntynyt ei olekaan enää niin pieni! Kymmenen päivän kuluttua hän on puoli vuotias ja on ollut todella elämää mullistavaa seurata vierestä miten nopeasti hän on kehittynyt, ja kasvanut näinä kuukausina. Hän aloitti ryömimään jo hetki sitten ja en ollut jotenkin olettanut sitä tapahtuvaksi niin aikaisin. Tuntuu, että se helppo vauva-aika kun hänet pystyi jättämään hetkeksi leikkimatolle on takana päin ja tästä se alkaa kun täytyy jokaista liikettä tarkkailla ja seurata. Luka ryömii jo ihan hetkessä olohuoneen päästä päähän ja olohuone on meillä kuitenkin aika valtavan kokoinen. Ihan hirvittää! Eilen myös katselin kun hän taputti käsiään yhteen koko päivän, ja sitä iloa minkä hän saa niinkin yksinkertaisesta asiasta. Jotenkin sydäntä lämmittävää katsoa toisen iloa ja onnea kun on huomannut, että pystyy tekemään taas jotakin uutta. Ryan mainitsi, että onhan Luka jo jonkin aikaa tiennyt miten taputtaa, en ole kuitenkaan itse huomannut tai pistänyt merkille. Jotakin mitä Ryan siis huomasi ensimmäisenä ja hyvä niin, kiva että hänkin saa kokea jotakin ensimmäiseksi kun minun ollessa kotona tietysti koen enemmän näitä ensimmäisiä hetkiä ja uusia osaamisia.

Me myös aloitettiin kiinteät muutama päivä sitten ja jotenkin haikeilla mielin myös ajattelen miten helppoa oli vain pelkkä imetys. Ei tarvinnut miettiä sen kummemmin mitä mukaan kun ruoka oli aina saatavilla, mutta niin se aika menee ja varmasti kaiholla mietin tätäkin hetkeä myöhemmin. Kävin seminaarissa kiinteiden aloituksesta parisen kuukautta takaperin ja olenkin sieltä saatujen neuvojen mukaan edennyt. En halunnut aloittaa kiinteitä liian aikaisin vaan odottaa sinne kuuteen kuukauteen saakka tai kun Luka alkaa näyttämään merkkejä olevansa valmis. Pystyy istumaan syöttötuolissa, kiinnostunut ruoasta, avaa suutaan kun tarjoaa lusikkaa eteen jne jne) Hän alkoikin olemaan todella kiinnostunut parisen viikkoa sitten ja käsillään oli aina jommankumman meistä lautasella koittaen laittaa kaiken mahdollisen suuhunsa.

Aloitimme kiinteät niin, että molemmat oltiin kotona ja päästiin näkemään ensimmäiset reaktiot yhdessä. Videoitiin myös ensimmäinen kerta, että päästiin lähettämään video myös perheillemme Suomeen ja Englantiin. Tälläistä se kai tulee olemaan, videoidaan uusia hetkiä ja näin perheemme pääsevät olemaan edes sitä kautta mukana pojan kasvamisessa ja uusissa hetkissä. Monelle ulkosuomalaiselle tai kaukana perheestään asuvalle varmasti tuttua.
Nyt onkin kiva huomata miten Luka suhtautuu uusiin makuihin ja mistä tykkää ja mistä ei. Uusia hetkiä koko perheelle.

Seuraathan myös? FACEBOOK // INSTAGRAM 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *