Miksi kävely on parasta liikuntaa ja hyväksi mielelle?

Olen tykännyt käydä pitkillä kävelylenkeillä niin kauan kuin muistan. Kävely jäi tauolle loppu raskausaikanani ja nyt olen päässyt jälleen kävelyn makuun. Mielestäni kävely on myös hyväksi synnytyksen jälkeen kun ei vielä kannata alkaa kunnolla rehkimään liikunnan merkeissä ennen kuin on kunnolla palautunut entiselleen. Vaikka kävelyä ei varmaankaan niin kunnon liikunnaksi lasketa, niin kyllä itse saan ainakin hien pintaan reippaalla kävelyllä. Lenkkeily on myös ilmaista eikä ole koskaan syytä miksei kävelylle voisi lähteä joko yksin tai kaverin kanssa.

Ennen raskauttani olin myös päässyt vihdoin juoksemisen makuun, mutta vielä en ole uskaltautunut juoksupoluille uudestaan lähtemään. Omaa kehoaan täytyy kuunnella kuitenkin ja olenkin tyytyväisenä käynyt vaunukävelyillä. Kävely on myös erinomainen ensi askel parempiin elämäntapoihin varsinkin jos on suuri kynnys lähteä urheilemaan. Kävelylläkin kunto kohoaa nopeasti ja sen jälkeen on myös paljon helpompaa alkaa miettimään mikä olisi seuraava askel liikunnan suhteen. Puhelimiin saa myös jos jonkinlaista ohjelmaa joka laskee kilometrit ja tallentaa reitin jota pitkin olet kävellyt. Näistä voi myös saada itselleen iloa ja jäädä ikäänkuin koukkuun kun haluaa parantaa omia käveltyjä kilometrejään viikko viikolta ja huomaa miten pystyy paremmin kuin ensimmäisellä kerralla.

Monen monta kertaa olen myös lähtenyt lenkille kun olen ollut huonolla tuulella ja kävelyllä raittiissa ilmassa olen saanut huonon mielen jätettyä sinne ulos ja palannut kotiin kuin toisena ihmisenä. Tuntuu että lenkkipolulla myös mieli lepää ja ajatus kulkee. Monet arkiset ongelmat olen ratkonut kävellessä kun ajatus kulkee raittiissa ilmassa paremmin kuin kotona sohvalla maaten. Tuntuu myös, että tulee mietittyä enemmän asioita itsekseen ja mielestäni onkin aina hyvä olla sitä omaa aikaa.

Niin Suomessa kuin Australiassakin tykkään käydä kävelemässä enemmän luonnon keskellä kuin ihmistungoksessa. Suomessa rakastin metsäkävelyjä ja Australiassa rantojen ja puistojen luona. Siinä on myös jotakin kun voi olla hetken ilman autojen tai ihmisten ääniä ja oikeasti kävellä vain luonnon ääniä kuunnellen. Mikä olisikaan parempaa?

Seuraathan myös? FACEBOOK // INSTAGRAM 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *