Miksi päätin tehdä itse soseet vauvalle

Kiinteiden aloitus oli yksi sellainen asia jota oikeasti odotin ihan innolla siitä saakka kun Luka syntyi. Olin nähnyt useammankin videon Facebookista kuinka vauvalle annetaan uusia makuelämyksiä ja kuinka he reagoivat niihin. Irvistyksiä, itkua, naurua ja hämmennystä, miten ihana uusi vaihe pienessä elämässä! Halusimme odottaa sinne suositeltuun kuuden kuukauden ikään ennen kiinteiden aloitusta ja kun Luka alkoi näyttämään todellisia kiinnostuksen merkkejä reilun viiden kuukauden ikäisenä päätimme, että nyt on sen aika. Toisaalta kiinteiden aloituksessa oli myös tietynlaista haikeutta sillä silloinhan minun pieni vauvani ei olekaan enää niin vauva enää. Kuinka aika lentääkään. Olen kuitenkin onnellinen että pääsimme tänne kuuden kuukauden ikään imetyksen turvin, ja vaikka vaikeaa on välillä ollutkin niin tänne asti olemme pärjänneet. Nyt saa nähdä miten kauan jatketaan, tällä hetkellä meillä on uutta opettelua imetyksen suhteen sillä pojalle puhkesi kunnolla hammas. Kipeää tekee tällä hetkellä.

Minulle oli itsestäänselvää alusta saakka, että teen vauvan ruoat alusta loppuun saakka itse. Kaupasta saisi valmiina ostettuna vauvalle ruokaa laidasta laitaan, mutta itse olen sitä mieltä että mielummin teen itse. Silloin tiedän mitä siinä ruoassa on ja mielestäni itse tehty on kuitenkin aina parempaa. Niin lasten kuin aikuistenkin ruokana. Ajallisesti se aika minkä käytän itse hänen soseiden tekemiseen ei todellakaan ole sellainen, etteikö siihen kuka vain pystyisi. Teen myös aina kerralla tarpeeksi, että voin myös pakastaa ja ottaa pakkasesta aina seuraavan päivän ruoat. Kätevää.

Tänään kun tein normaalisti päivällisen minulle ja Ryanille niin tein kuvissa olevat soseet myös Lukalle. Ajallisesti varmaankin noin tunti ja pienen ihmisen ruoat seuraavalle parille viikolle on tehtynä.Halvemmaksi tulee kuin kaupasta valmiiksi ostaisi ja mielestäni myös terveellisemmät. Lisäravinteita ehtii varmasti syömään tarpeeksi elämänsä aikana, joten mielestäni on hyvä aloittaa näistä terveellisemmistä vaihtoehdoista.

Tänään tein hänelle soseet perunasta, porkkanasta, herneistä (Lukan suosikki yllättäen) ja päärynästä. Omenaa ja bataattia on vielä pakastimessa. Olen sekoittanut joko omenaa tai päärynää hänen aamu puuroonsa ja tuntuu tykkäävän siitä vähän makeasta lisäyksestä. Huomenna meinasin lisätä vielä pakastimeen kanaa kun kanasta on tarkoitus tehdä meille ruokaa niin helposti ottaa siitä sivuun Lukallekin. Tykkään muutenkin ruoan laitosta niin miksen tekisi ruokia myös hänelle siinä samassa. Laskeskelin myös viimeeksi kaupassa käydessä että tulee todellakin halvemmaksi itse tehdä kuin ostaa valmiina.

Vähän nauratti myös tänään kun ajattelin, että miten on elämä muuttunut. Ennen olisi lauantai illat kuluneet baarissa, mutta tänä lauantaina kotona vauvalle soseita tehden. Hyvä muutos kuitenkin – en valita.

Seuraathan myös? FACEBOOK // INSTAGRAM 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *