Minne katosi rakastavaisten päivä suomalaisilta?

4070A550-8C96-421F-9BEC-0AAAB31D5309.jpeg

Minun oli tarkoitus tänään kirjoittaa ystävänpäivän vieton eroista Australian ja Suomen välillä, mutta sitten aloin miettimään, että miksi rakastavaisten päivä on Suomessa ystävänpäivä? 
Sanotaan, että suomalainen mies ei puhu eikä pussaa, ja sitten häneltä on kuitenkin otettu pois se itse rakkauden päivä. Se päivä vuodessa kun on ehkä helpoin mahdollisuus pyytää se ihastuksen kohde treffeille, ehkä jopa avata ovi hänelle ravintolaan mennessä ja ehkäpä jos ihan hurjaksi alkaa niin kädestäkin vielä pitää kiinni.
Vai oliko tämä jonkun viisaan suomalaisen miehen keksimä juttu, että säästetään rahaa kun ei tarvitse treffeille mennä?

Joka kerta kun mainitsen, että Valentine’s Day on Suomessa ystävänpäivä, sitä kummastellaan ja kysytään miksi, ja milloin ne Suomalaiset naiset sitten saa päivän, kun miehet vähän vuodattaa sydäntään ja tulee kukkien kanssa kotiin ja kun mies vähän hemmottelee? En tiedä onko Suomi ainoa maa maailmassa jossa tämä rakastavaisten päivä on korvattu ystävänpäivällä, enkä ole asiaa sen enempää googlettanut, mutta koskaan en ole kuullut, että sitä ystävänpäivänä muualla vietettäisiin. Ei sillä etteikö ystävät olisi kultaakin kalliimpia ja ystävyys suhteita täytyisi myös haalia, mutta eikö me suomalaiset oltaisi voitu ottaa erikseen vaikka ystävänpäivä eikä korvata rakastavaisten päivää sillä? Ystävänpäivän vietto Suomessa on varmasti sinkuille kivempi kun ei ole sitä omaa rakasta, mutta kyllähän sitä ihan omatoimisesti muuallakin maailmassa osataan muiden sinkku kavereiden kesken järjestää illan istujaiset, sen yksin kotona istumisen sijasta. 

Kyllähän sitä parisuhdetta täytyisi muistaa haalia ja hemmotella muulloinkin kuin vain kerran vuodessa, mutta en sitä kiellä etteikö ole ihana saada kiva kortti mihin on kirjoitettu syitä miksi juuri minä olen se oikea ja miten minä olen tehnyt tästä vuodesta paremman. Kukapa ei tälläistä tahtoisi saada?

Minulle ystävänpäivän merkitys on muuttanut muotoaan siitä lähtien kuin Ryanin tapasin ja hän minulle ensimmäisen rakastavaisten päivänvieton näytti. Ei tämä päivä ole koskaan minulle kuitenkaan sitä, että odotan kotona sitä kukkapuskaa ja uusia korvakoruja tai, että meidän täytyisi mennä Sydneyn kalleimpaan ravintolaan syömään ja tuijottelemaan toisiamme silmiin kuin vastarakastuneet. Minulle tämä päivä on ihana ihan vain siintä, että tiedän että tänä päivänä panostetaan vähän enemmän, kerrotaan toiselle miksi rakastetaan ja muistutetaan että vaikka välillä olisikin hankalaa niin silti se rakkaus on ja pysyy. 

Tänä vuonna minä kuitenkin pyysin ja toivoin, ettei tehtäisi mitään enkä niitä kukkia saisi hänen töistä tullessaan. Ai miksikö? Ihan vain jos sattumoisin synnytys alkaisi, niin mitä ne kukat täällä kotona tekisi kun oltaisiin kuitenkin sairaalassa. Lisäksi kun laskettu aikani on niin lähellä, niin mielummin vietän kivan illan kotona toisen kainalossa kun laittaudun ja olen epämukavana koko illan.
Kortit me kuitenkin vaihdetaan. Minustakin on ihana ostaa se kortti ja vuodattaa vähän omaa sydäntään ja voiko kukaan mies kieltää ettei hänestä olisi ihana sellaista myös lukea? 

Onhan Suomen ja Englannin välillä tietenkin kulttuurieroa jonkin verran ja siinä missä suomalainen mies ei puhu eikä pussaa niin englantilainen ehkä puhuu ja pussaa senkin edestä.
Siinä missä suomalainen poika askartelee ystävänpäivä korttia koulussa kavereille, niin englantilainen poika kuuntelee miten tyttöjä kuuluu pitää kuin kukkaa kämmenellä ja avata ovi hänelle ja muistaa kertoa miten kivalta näyttää.

Kyllä minä sen tiedostan, että itse omassa suhteessani saan niitä rakkauden osoituksia ehkä enemmän kuin joku toinen, ja että minua hemmotellaan myös silloin kun sitä en ansaitsisi. Ehkä välillä sen myös unohdan kiukutellessani, ja tätä täytyisi muistaa parantaa omassa käytöksessäni. Ei sitä toista saisi koskaan pitää itsestäänselvyytenä vaan pitäisi aina muistaa näyttää miten rakastaa ja muistaa se myös kertoa. 

Samaa se on myös ystävyys suhteissa, sitä suhdetta täytyy myös muistaa haalia eikä toista pitää itsestäänselvyytenä. Se ystävä on kuitenkin mukana niissä vaikeimmissa elämäsi ajoissa ja tukena ja turvana kun sitä tarvitset. Kirjoituksestani huolimatta, ihanaa ystävänpäivää kaikille ja muistathan kertoa, että rakastat. 

600A7DDD-56E0-4B2F-8657-155E44D7154D.jpeg

Seuraathan myös? FACEBOOK // INSTAGRAM 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *