Mitä tehdä vauvan ensimmäisenä jouluna kun perhe jouluun ei ole mahdollisuutta?

Joulu lähestyy taas hurjaa vauhtia ja tuntuu, että se tulee joka vuosi nurkan takaa aivan yllättäen. Australiassa asuessani ei yksikään joulu ole vielä tuntunut joululta ja uskon, että yhtenä syynä tähän on vuodenaika. Joulukuu on keskikesä Australiassa ja itse tarvitsisin joulun tuntuun lunta tai sitä pimeää vuodenaikaa. Valkoinen joulu ei taida olla enää mikään itsestäänselvyys Suomessakaan.

Meidän jouluperinteet ovat olleet aika erilaisia täällä asuessa ja joulua on vietetty rannalla ystävien seurassa. Joulu puhelun olen tehnyt aina perheeni kanssa jouluaattona, mutta itse joulua Australiassa vietetään 25.päivä. Useana jouluaattona olemme kokoontuneet kaveri porukalla rannalle ja kieltämättä alkoholi on kuulunut siihen tapaamiseen. Joulupäivän olemme viettäneet kahdestaan parina viime vuonna ja olinhan raskaana viime jouluna, joten se joulu oli jo hieman erilainen edellisiin verrattuna. Olemme menneet tapaninpäivänä hevosraveihin joka on ollut oikeastaan perinne jo kaveri piirissämme.

Tämä tuleva joulu onkin meidän ensimmäinen joulu perheenä ja vanhempina ja itseä onkin mietityttänyt miten se joulu tulee vietettyä tästä lähtien, sillä tietysti nämä edellisvuosien joulu perinteet ovat meidän osaltamme historiaa. Mitä tehdä jouluna vauvan kanssa ilman että kummankaan perheet ovat lähettyvillä ja kaverit ovat juhlimassa? Olenkin koittanut netistä etsiä lapsille suunnattua joulu ohjelmaa ja ideoita miten me voimme joulua tänä vuonna viettää muutenkin kuin vain kotona olemalla. Onhan se kotona vietetty joulu tietysti sellaisenaan ihan mukava, mutta olisi myös kiva tehdä jotakin jouluun liittyvää joinakin joulun pyhäpäivistä.

Tämä joulu ei vielä kuitenkaan ole niin lapselle merkityksellinen kun ei joulusta vielä niin ymmärrä mitään eikä osaa joulupukkia odottaa. Seuraavat joulut taitavatkin sitten olla siinä suhteessa mukavampia, että osaa itsekin nauttia joulusta lapsen joulun iloa seuraten.

Seuraathan myös? FACEBOOK // INSTAGRAM

perhe tapahtumat-ja-juhlat vanhemmuus lapset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *