Pubiin perheen kanssa sunnuntaisin on englantilaiselle täysin normaali asia

Minulta on kysytty muutaman kerran, että onko meidän kasvatus periaatteissa tai menetelmissä eroja kun Ryan on englantilainen ja minä suomalainen. On tietysti vaikea yleistää mikä on normaali kasvatusmenetelmä Englannissa tai edes Suomessakaan, sillä mielestäni jokainen kasvattaa omalla tyylillään ja omalle perheelleen sopivalla tavalla. Se, mikä on minulle oikein ei välttämättä ole oikein toiselle suomalaiselle, tai toisinpäin. Mielestäni meillä ei ole koko suhteemme aikana ollut montaakaan asiaa joista ajattelisimme eri tavoin, tai joka olisi ollut ongelma jossakin kohdin. Suomalainen ja englantilainen kulttuuri ei ole kaiketi kovinkaan kaukana toisistaan.

Yksi asia kuitenkin nousee mieleen heti jota ihmettelin todella suuresti ennen kuin ymmärsin mistä asiassa on kyse. Nimittäin sunnuntaisin pubiin meneminen koko perheen kesken. Kun Ryan kertoi, että vietti melkein jokaisen sunnuntain perheensä kanssa pubissa tuli mieleeni ensimmäisenä jokin pimeä räkälä missä aikuiset konttaavat maassa ja lapset itkevät kun kaikki ovat ympäripäissään. Sitten ymmärsin, että se mikä on pubi Englannissa mihin juurikin lasten kanssa mennään ei todellakaan vastaa sitä mitä suomalainen ajattelee pubina. Voisin melkeinpä verrata englantilaista pubia suomalaiseen Rossoon johon tosiaankin voi mennä lasten kanssa.

Pubiin mennään syömään ja kokoontumaan perheen ja ystävien kesken sunnuntaina, ei kännäämään ja rällästämään. Sunday roast on melkeinpä ehdoton. Mielestäni on ihan kiva tapa, että kerran viikossa tavataan ystäviä ja perhettä joita ei ehkä kiireisinä viikkoina kerkeäisi muuten näkemään. On myös kiva, että lapset pääsevät leikkimään yhdessä ja näkemään kavereitaan muutenkin kuin koulussa, tai päiväkodissa ja aikuiset pääsevät näkemään kavereitaan ilman, että tarvitsee miettiä voiko lapsia ottaa mukaan vai ei.

Kun kävimme Englannissa muutama vuosi sitten ja Ryan vei minut sunnuntaina pubiin syömään niin yllätyin miten mukava hetki se oli. Ryanin kaverit tulivat autoillaan lastensa ja koiriensa kanssa ja kesä päivänä istuimme ulkona kun lapset leikkivät vieressä olevalla lapsille tarkoitetulla alueella. Koirat olivat nurmella mukana ja ilmapiiri oli mukava. Kukaan ei juonut sen enempää etteikö olisi autolla voinut kotiin ajaa. Ei siis todellakaan mikään sunnuntai kännit meininki.

Kuulostaako oudolta ajatukselta, että sunnuntaisin kokoontuisi perheen ja ystävien kanssa pubiin syömään?

Seuraathan myös? FACEBOOK // INSTAGRAM

 

perhe parisuhde vanhemmuus lapset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *