Puhutaan rahasta (ja siitä kun sitä ei ole)

Kaupallinen yhteistyö: Sortter Oy

Käsi ylös kenellä ei ole koskaan ollut raha vaikeuksia tai yllättäviä menoja tullut juuri silloin kun säästössä ei ole yhtään mitään. Itse en ole koskaan elämässäni ollut siinä tilanteessa että voisin harmitta kuluttaa ajattelematta minkä verran rahaa tilillä on. Vaikka olemme nyt rahallisesti ihan toimeentulevia niin on meilläkin ollut niitä aikoja kun yllättäviä rahamenoja on tullut jokaisen nurkan takaa ja rahaa ei aina ole säästössä silloin kuin sitä tarvitsisi.

Muistan vuosia sitten olleeni siinä tilanteessa, että jouduin soittamaan veljelleni ruoka rahaa lainatakseni ja muistan sen nolouden tunteen kun jouduin myöntämään tarvitsevani pikkuveljeni apua rahallisesti pärjätäkseni. Olin päättänyt jäädä itsekseni Australiaan ja halusin näyttää kaikille että pärjään, enkä olisi kyllä pärjännyt ilman sitä sen hetkellistä apua veljeltäni. Rahaa taisi olla pyöreät nolla dollaria omalla tilillä ja nälkä oli kova. Onneksi veli on ollut aina vähän järkevämpi rahankäyttönsä suhteen ja auttoi isosiskoa hädässä. Taisi mennä silloin aikaa ennen kuin tuon velan sain maksettua pois, mutta vieläkin mietin miten olisin pärjännyt jos ei hän olisi pystynyt auttamaan. Tietysti kielsin äidille kertomasta, että hän lainasi kun en halunnut äitiä huolestuttaa että täällä se tyttö on maailman toisella puolella nälissään ja ilman rahaa. No siitäkin selvittiin ja eteenpäin mentiin.

Äitiyslomani aikana elimme täysin Ryanin tulojen varassa ja yhden palkasta ei niin vaan säästetä niihin äkillisiin ja yllättäviin kuluihin. Taisi olla saman viikon aikana kun Ryanin työautoon murtauduttiin ja työkaluja vietiin monen tuhannen dollarin edestä kun meidän piti Lukalle ostaa uusi istuin autoon ja sitten meidän jääkaappipakastin sanoi itsensä irti samalla pilaten kaiken sen sisällön. Se viikko tuli maksamaan aika paljon.

Raha on asia mikä saa stressaamaan ja monelle se suurin stressin aihe on juurikin se raha tai varsinaisesti se kun sitä ei ole tarpeeksi. Perheelliset varmasti tietävät sen kun viimeisetkin rahat laitetaan lasten tarpeisiin ja rahaongelmista koitetaan olla puhumatta lasten kuullen. Raha ei kuitenkaan kasva puissa ja aika harvalla sitä taitaa olla ihan riittämättömiin.

Raha-asioista puhuminen on monelle asia josta ei mielellään puhuta ollenkaan. Oli sitä rahaa tai ei. Rahasta puhuminen tuntuu olevan kielletty asia ja häpeilyn tunne jos ei pysty rahallisesti pärjäämään samoin kuin vaikka naapuri. Rahaa kadehditaan mutta ei kuitenkaan ajatella mistä monet joutuvat luopumaan saadakseen sitä rahaa. Pitkiä työpäiviä poissa perheen luota, stressiä ja kyyneliä muusta puhumattakaan. Raha on asia josta stressataan ja saadaan jopa fyysisiä oireita. Kun viimoisina päivinä ennen palkkaa joutuu miettimään mitä sillä viimeisellä vitosella saa kaupasta niin eihän se tietysti kenestäkään tuntuisi hyvältä.

Mitä sitten tehdä kun tulee niitä yllättäviä tilanteita, että rahaa tarvitsisi mutta sitä ei ole? Yhtenä vaihtoehtona on joustoluotto. Joustoluotto on taloutesi mukaan joustava laina, joka sopii hyvin pienempiin hankintoihin tai vararahastoksi tilanteisiin, jolloin laina täytyy saada käyttöön nopeasti. Saat myös lainasumman tilillesi parhaassa tapauksessa jo samana päivänä. Sortter on suomalainen lainojen vertailupalvelu ja he auttavat löytämään edullisimman joustoluoton, jotta sinun ei tarvitse maksaa korkoja tai kuluja enempää kuin on tarpeen. Sortter ei siis ole luotonantaja vaan kilpailutus- ja vertailupalvelu. Kaikista parasta Sortterissa mielestäni on kuitenkin se, että heillä on parhaan koron takuu tarkoittan sitä, että jos löydät lainan samoilla ehdoilla heidän yhteistyökumppaneiltaan myöhemmin niin he maksavat sinulle joustolainojen erotuksen. Kuullostaa siis siltä, että he todellakin tekevät työtä sen eteen että löytävät asiakkailleen sen parhaimman mahdollisen tarjouksen. Sortterista ja joustoluotosta voi lukea enemmän TÄSTÄ.

Miten joustoluoton kilpailutus sitten tapahtuu? Sinä itse valitset laskurilla haluamasi lainasumman sekä laina-ajan ja lähetät maksuttoman hakemuksen Sortterin sivuilla. Sortter kilpailuttaa hakemuksesi kymmenien pankkien ja rahoituslaitosten välillä ja näyttävät sitten sinulle saamasi luottotarjoukset selkeänä listana josta voit sitten vertailla joustoluottojen korot, kuukausierät ja muut tärkeät ehdot helposti. Sitten kun olet valinnut itsellesi kaikista sopivimman tarjouksen, allekirjoitat luottosopimuksen pankkitunnuksilla jonka jälkeen lainasumma siirretään tilillesi. Aika helpon kuulloista ainakin omasta mielestäni. Kun rahasta stressaa haluaa varmasti saada sen kaikista parhaimman tarjouksen ja tietysti kaikista helpoiten myös. On mahtavaa kun on yritys joka haluaa oikeasti auttaa meitä ihan tavallisia ihmisiä, jotka ovat syystä tai toisesta lainan tarpeessa.

Seuraathan myös? FACEBOOK // INSTAGRAM

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *