Saako vapaapäivät sinut stressaamaan?

Viimeisten vuosien aikana olen tehnyt töitä säännöllisellä rytmillä maanantaista perjantaihin, mahdollistaen viikonloppujen vapaana olemisen. Koska arkipäiväni venyivät todella pitkiksi työmatkojen ja töiden suhteen en arkipäivisin saanut muita asioita hoidettua. Jätin siis aina kaiken viikonloppuun ja ilman, että olisin aina vapaista viikonlopuista nauttinut otin stressiä kaikesta mikä täytyisi saada tehtyä. Muun muassa siivoaminen, kaupassa käynti, ruokien esivalmistelu, ja kuukausia käytin aikaa myös viisumi asioiden hoitoon kaiken muun ohella. Ystäväsuhteita sekä omaa parisuhdetta koitin hoitaa myös viikonloppuisin tajuamatta, että näitäkin voisi hoitaa ihan samalla tavalla myös arkipäivinä. Jätin siis paljon viikonloppujen varaan ja aina maanantai aamuna töihin mennessä olin väsyneempi kuin ennen viikonloppua. En siis huilannut vapaana ollenkaan.

Jossakin vaiheessa huomasin, että jotakin muutosta on saatava tai muuten pääni ei kestä. Stressaan niin helposti tekemättömistä asioista ja kun listalla tuntuu olevan monta asiaa ja ne jää aina niinä vapaapäivinä hoidettavaksi, niin tuntuu ihan ylitsepääsemättömältä kun koittaa kaiken hoitaa yhdellä kertaa.
Aloin miettimään, että asun yhdessä maailman kauneimmista maista, keskellä rantoja ja puistoja ja en nauti näistä vapaillani vaan käytän aikani kaikkeen muuhun.

Ajattelin, että minun on pakko alkaa jaottelemaan omaa listaa tehtävistä asioista ja esimerkiksi siivoaminen parina päivänä yhden päivän sijaan helpottaa jo huomattavasti. Meillä siivotaan kylläkin melkein joka päivä eikä meillä ole suursiivoukseen tarvetta oikeastaan koskaan, kun kaikki on suht kunnossa jokaisena päivänä. Tarkoitan, että esimerkiksi kylppärien pesu ja imurointi ja lattioiden pesun onnistuu hoitamaan eri päivinä eikä jättää näitä yhteen päivään. Päätin myös, että pesen pyykkiä niin ettei se kaikki jää aina viikonloppuun ja melkeinpä jokainen viikonloppu onkin ollut pyykkivapaa.

Koitin myös alkaa hoitamaan asioita joita pystyn jo samana päivänä enkä jättää aina seuraavalle päivälle. Loppujen lopuksi se yksi hoidettava asia on paljon helpompaa kuin viisi hoidettavaa asiaa yhdellä kertaa.

Jos sinäkin siis stressaat vapaapäivien lähestyessä työtaakasta joka on odottamassa, mieti olisiko jotakin muutosta tarpeen. Ihan pienikin muutos voi olla iso helpotus elämässä. Vapaapäivistä on hyvä nauttia ja välillä olla tekemättä sitten yhtään mitään. On paljon kivempaa myös palata töihin kun on oikeasti kerennyt hieman lepäämään.

Seuraathan myös? FACEBOOK // INSTAGRAM 

 

hyvinvointi mieli oma-elama hopsoa
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *