Sadepäivän pelastus

Tänään on satanut kaatamalla koko päivän ja koko ensiviikoksi taitaa olla luvattuna samanlaista ilmaa.
Meillä oli alunperin suunnitelmissa viettää tämä päivä ulkona ja nähdä ystäviä pitkästä aikaa ja esitellä meidän uusin tulokas, mutta sadepäivä muutti ohjelman kokonaan. Päätettiin siis jäädä kotiin ja viettää ihan vain aikaa kolmisin. Ei huono päätös, sillä sade vain yltyi päivän mittaa ja mikäs tässä kotona ollessa. Arkipäivät menevät niin nopeasti ohi ja tuntuu, että emme ole olleet kotona vain ihan kotona olemisen ilosta pitkään aikaan..
Mikä siis parempi syy jäädä kotiin kuin sadepäivä?

Mutta itse asiaan..
Olen varsinkin lapsena ja nuorena ollut todella innokas lukija ja kirjoja tuli luettua todella tiuhaan tahtiin.
Jossakin vaiheessa mulla on lukeminen kuitenkin vaihtunut kausittaiseksi lukemiseksi mikä tarkoittaa sitä, että tulee kausia kun luen useamman kirjan putkeen ja sitten välissä voi olla useampikin kuukausi kun en lue ollenkaan. Kun tänne tultuani halusin parantaa englanninkielen taitojani tuli kirjoja luettua englanniksi todella paljon. Uskonkin tämän olleen todella suurena apuna kielen oppimiselle ja englanniksi olenkin lukenut kaikki kirjani siintä lähtien. Ensi Suomen visiitillä täytyykin varmaan tehdä muutama kirja ostos, että pääse taas suomeksikin lukemaan.

Miten tämä sitten liittyy sadepäiviin?
Mielestäni ei ole mitään parempaa ajankohtaa uuden kirjan avaamiselle kun juuri nämä sadepäivät. Se, että kuulee sateenropinan taustalla keskittyessään kirjan lukemiseen tuo omanlaistaan tunnelmaa. Itse ainakin muistan jo lapsena lukiessa sadepäivinä sen omanlaisensa tunnelman ja miten siihen kirjaan uppoutui aivan eritavalla. Onhan se myös sitä omaa aikaa ja mielelle aivan erilaista kun esimerkiksi telkkarin katsominen. Kirjaa lukiessaan saa omanlaisia mielikuvia luotua ja uskon, että tämä myös rentouttaa aivan toisella tavalla kun juuri se telkkarin katsominen. Ei mielestäni huono tapa viettää sitä sadepäivää.

Mitä sinä teet sadepäivinä?

Seuraathan myös? FACEBOOK // INSTAGRAM 

hyvinvointi oma-elama hopsoa mieli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *