Sunnuntain suomalainen Vol.23

Tunnollisuus.

Varsinkin työelämässä. Australiassa varsinkin on enemmän ’no worries’ meininki ja tuntuu että sairasloma päiviä tai muutenkin vapaapäiviä töistä otetaan helpommin, eikä kukaan tunnu niistä stressaavan. Sellainen hälläväliä meininki välillä.  Itse olen taas tällä viikolla ollut Lukan kanssa kotona kun toisella on ollut yskä ja nuha. Koronan takia päiväkodilla on todella tarkat ohjeet ja pienimmästäkin oireesta ei oteta lapsia sisään. Tästä johtuen siis olen itse kotona koska jos Luka ei pääse päiväkotiin ei meillä ole muuta vaihtoehtoa. Itse stressaan asian kanssa todella paljon ja vaikka minulle on nyt järjestetty mahdollisuus tehdä töitä etänä niin esimerkiksi perjantaina jouduin luovuttamaan ja ilmoittamaan että kahdeksan tunnin sijaan en pysty tekemään kuin kuusi. Itkevä lapsi ja asiakaspuhelut eivät vaan yksinkertaisesti onnistu. Pomo vakuutti että se on ihan Ok ja kehui hyvästä työpanoksesta. Itse silti stressaan.

Tuntuu että suomalaisille opetetaan jo pienestä lähtien että työt tehdään kunnolla, koskaan ei olla myöhässä ja poissaoloja ei saa olla. Eikö se mene niin jo koulussakin? Omasta mielestäni suomalaiset ovat ehkäpä jopa maailman tunnollisinta kansaa jopa siinä määrin että kun ei oteta sairasloma päiviä silloin kun niitä tarvitsisi niin ajetaan itsensä piippuun.

Tunnollisuus on tietysti hyvästä ja tunnollisuus on ehkäpä yksi parhaista luonteenpiirteistä. Tuntuu että omastakokemuksestani suomalaiset kyllä päihittävät australialaiset tunnollisuudella ihan mennen tullen.

Seuraathan myös? FACEBOOK // INSTAGRAM

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *