Tuleeko toisen ihmisen arvostelusta sinulle hyvä mieli? Mieti uudelleen

Monet somea seuraavat ovat varmasti törmänneet Rita Niemi-Manniset saamaan lyttäykseen imetyksen puolesta puhujana ja miten hän luopui tehtävästään Imetyksen tuki ry:n imetysvaikuttajana. Vauva.fi:n artikkeliin pääset tästä. Hän sai osakseen todellisen paskamyrskyn eri some kanavilla ja osan kommenteista lukeneena en voi kuin ihmetellä ihmisten käytöstä. Mikä saa aikuisen ihmisen kommentoimaan ja kirjoittamaan niinkin asiatonta kommenttia kuin mitä Rita sai osakseen. En vain voi ymmärtää, en sitten millään.

Nainen on naiselle susi ja mitä näitä sanontoja onkaan, mutta miksi kenelläkään olisi oikeutta arvostella toisen ihmisen valintoja, vanhemmuutta tai elämää ylipäätään? Aina on muka olemassa joku joka tekee paremmin kuin toinen ja nostaa itseään ylemmäs. Joku, joka tekee vain ja ainoastaan oikein ja muiden tekemisiä saa arvostella ja pyöritellä silmiään. Äitien tekemiä valintoja arvostellaan ja sen suuremmin nyt imetykseen, osittaisimetykseen tai pulloruokintaan puuttumatta en voi kuin vain ihmetellä miksi varsinkin niinkin tärkeää tehtävää kuin äitiyttä arvostellaan välillä todella kovin sanoin. Jokainen on varmasti paras vanhempi lapselleen ja tekee oikein omaa perhettään kohtaan. Ei ole olemassa yhtä ja oikeaa polkua mitä kulkea. Kukaan ei voi hypätä toisen kenkiin ja nähdä millaista elämää toinen elää. Miltä toisen elämä näyttää ulospäin ei ole se totuus ja kukaan ei tiedä mitä kenenkään elämässä on meneillään. Välillä tuntuu että voi kun ihmiset vain muistaisivat, että jos ei ole mitään hyvää sanottavaa niin olisi mielummin sanomatta yhtään mitään.

Mikä saa ihmiset arvostelemaan muita, puhumaan selän takana ja olemaan ilkeitä? Se, että arvostelet toisen elämää tai tekemisiä ei tuo sinulle yhtään mitään, se ei saa sinua paremmaksi ihmiseksi että lyttäät jotakin toista alemmas. Kukaan ei täällä ole täydellinen ja sen sijaan että lytättäisiin toisiamme niin miksei nostettaisi toisiamme ylöspäin? Jokainen meistä ansaitsee kuulla miten hän on hyvä äiti, isä, isovanhempi, sisarus, ystävä, työkaveri jne. Jokainen meistä ansaitsee kuulla miten hän onnistuu ja miten hyvin hän pärjää. Jokainen meistä myös tekee virheitä elämässään mutta se, että niitä kommentoidaan kerta toisensa jälkeen ei saa virheitä tekemättömiksi. Se on jännä että jos teet kymmenen hyvää asiaa ja yhden huonon niin se yksi huono asia on se mistä puhutaan, mitä kävi niille kymmenelle hyvälle asialle?

Muistathan, että puhaltamalla jonkun toisen kynttilän liekin sammuksiin ei saa sinun liekkiäsi palamaan yhtään sen kirkkaammin.

Seuraathan myös? FACEBOOK // INSTAGRAM 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *