Viisi hyvää asiaa Australiassa

1. Ilmasto
Tämä nyt on itsestäänselvää ihmiselle joka rakastaa kesää ja lämpöä talven ja kylmän sijasta. Australia on kuitenkin todella suuri maa ja ilmastokin vaihtelee valtavasti. Monelle voi tulla myös yllätyksenä, että Australiassakin sataa lunta! Ei tietysti samalla mittakaavalla kuin Suomessa, mutta lunta kuitenkin. Itse Sydneyyn rakastuneena on ilmasto vain plussaa. Australian talvella päiväsaikaan lämpötilat ovat silti kuin Suomen kesällä ja ulkona tarkenee t-paidassa. Sydneyssä ei siis lumesta ole pelkoa ja ilmat ovat mukavat vuoden ympäri. Itse saan ainakin todella paljon voimaa ja energiaa juuri auringosta ja rakastan kesää.

2. Palkkataso
Australian palkkataso on Suomea parempi (varsinkin Sydneyssä jossa palkat tuntuvat olevat hyvällä tasolla) ja palkka maksetaan yleensä kerran viikossa. Alussa tämä tuntui oudolta, mutta siihen tottuneena en haluaisi palata kerran kuussa maksettavan palkan rytmiin. Palkat ovat korkeammat, ja omasta kokemuksesta on myös töissä yleneminen yleisempää kuin Suomessa. Tai mahdollisuudet tähän ovat paremmat, kunhan on vain oikeanlainen työntekijä. Palkka myös kannustaa parempaan työpanokseen.

3. Puistot ja Rannat
Australian luonto on yksi kauneimmista mitä olen nähnyt. Vihreitä puistoja papukaijjoineen ja kauniita hiekkarantoja ja turkoosia vettä..Vesiputouksista puhumattakaan..  Mitä muuta sitä voikaan toivoa? Monessa puistossa on myös yleiseen käyttöön tarkoitetut grillaus alueet joista voi vapaasti nauttia. Monet pitävätkin syntymäpäiviään ja lasten juhlia puistoissa ja mielestäni tämä onkin ihana tapa. Lapset pääsevät nauttimaan ulkoilmasta ja aikuiset grillauksesta. Puistot sekä rannat tuntuvat olevan todella siistissä kunnossa ja ihmiset keräävät omat roskansa mennessään.

4. Ihmiset
Ihmisten ystävällisyys ja auttavaisuus ovat asioita, jotka yllättävät edelleen. Suomessa siihen tottuneena, että jos hississä uskaltaa päivää sanoa niin katsella tapetaan alussa small talk-kulttuuri tuntui todella omituiselta. Monesti olen kuitenkin kiittänyt ihmisten auttavaisuutta, kun itse olen ollut avun tarpeessa tai ihan vain sitä ystävällistä asennetta. Tuntuu, että kadulla jokainen vastaantulija hymyilee ja on onnellisen näköinen.

5. Ravintola kulttuuri 
Tai pitäisikö sanoa kahvila kulttuuri. Australia ja varsinkin Sydneyn ranta lähiöt ovat täynnä toinen toistaan ihanimpia kahviloita ja ravintoloita. Terveelliset ja maukkaat aamupalat ovat vetäneet minutkin kahvilaan monena aamuna ja tykkään tästä tavasta. Kahvilat tuntuvat täyttyvän perheistä ja ystävistä varsinkin viikonloppu aamuisin.
Ravintolassa käyminen tuntuu olevan myös paljon yleisempää kuin Suomessa, mutta toisaalta parempi palkkataso auttaa tässäkin asiassa. Täytyy myöntää että mekin käymme ajoittain ulkona syömässä ehkä vähän liiankin usein, mutta nyt lapsen myötä tämäkin on rajoittunut, ainakin hetkellisesti.

Tässä siis omasta mielestäni viisi asiaa jotka ensimmäisenä nousivat mieleeni Australiasta, kun mietin mihin olen itse tykästynyt. Tekeillä on myös postaus asunnon hankkimisesta täältä päin.

Kiinnostaisiko lukea lista viidestä huonosta asiasta Australiassa? Tai muuten vain Australiaan/Sydneyyn liittyviä postauksia?

Seuraathan myös? FACEBOOK // INSTAGRAM 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *