Viisi keinoa tehdä äitiyslomasta parempi

1. LIIKU JOKA PÄIVÄ
Jokainen tietää, että ulkoilma on hyväksi niin mielelle kuin kehollekin. Tee siis tavaksi käydä joka päivä edes pienellä vaunulenkillä tai kävele edes kymmenen minuuttia isomman lapsen kanssa. Pienikin liikkuminen on parempaa kuin ei liikkumista ollenkaan. Ulkoilma tekee tosiaan hyvää ja saat energiaa enemmän kuin vain sisällä ollessa.

2. HERÄÄ AIKAISIN
Vastasyntyneen kanssa ollessa sanotaan, että nuku silloin kun hänkin nukkuu sillä uni on tärkeää niin äidille kuin vauvallekin. Kun vauva alkaa nukkumaan enemmän ja sinulla on jonkinlaista mielikuvaa siintä millaisia yöunia tulet saamaan on parempi pitää jonkinlaisista rutiineista kiinni. Jos vauva herää vaikka kuuden aikaan aamulla niin herää sinäkin, älä jää sänkyyn makoilemaan hänen kanssaan. Syö aamupalaa, katso vaikka aamun uutisia. Kun teet heti aamusta jotakin ja sinulla on tietynlainen rutiini päivälle, saat päiviisi jonkinlaista säännöllisyyttä eivätkä päivät ala vasta puolenpäivän aikaan. Itse mielummin herään vauvan kanssa aikaisin, teen jotakin heti aamusta ja jos minua väsyttää niin nukun päiväunet vauvan kanssa samaan aikaan.

3. ÄLÄ JÄÄ YKSIN
Kun kaverit ovat töissä sinun ollessasi kotona on helppoa tuntea itsensä yksinäiseksi. Itselläni on myös se tilanne, ettei tuttavillani ole lapsia joten yhteiset menot kavereiden kanssa tuntuvat tällä hetkellä hieman haasteelliselta. Olen kuitenkin onnistunut tapaamaan kavereita heidän vapaapäivinä ja kun on itse valmis poistumaan kotonta käy tapaamiset melkein kuin ennenkin. Ei se lapsi ole este kotonta poistumiseen. Olen myös käynyt nyt äitien tapaamisessa kaksi kertaa ja kahvittelut yhden kanssa ja suunnitelmissa mennä äiti-lapsi joogaan muutaman ryhmäläisen kanssa.  Tuntuu, että ne ensiaskeleet ovat hankalia ottaa, mutta siitä se lähtee.

4. LAITA RUOKAA JA SIIVOA
Niin perus kotiäidiltä kun tämä neuvo tuntuukin, niin itse olen huomannut että jopa nautin ruoan laitosta enemmän nyt kuin aiemmin. Koska aikaa on eritavalla, eikä ruokaa tarvitse tehdä aina kiireessä töiden jälkeen jo nälän ollessa päällä niin siitä nauttiikin eri tavalla. Itse myös tykkään kun koti on siistinä tai ainakin tietynlaisessa järjestyksessä ja tämä tuo sitä tietynlaista rutiinia viikkoihin myös kun tottuu tiettyinä päivinä siivoamaan. Itse olen myös sitä mieltä, että kun mies on töissä tienaamassa rahaa niin itse ainakin haluan pitää sen kodin siistinä. Näin ollen ei miehen myöskään tarvitse siivota kotiin tultua ja yhteistä aikaa jää enemmän.

5. NAUTI AJASTA LAPSESI/LASTESI KANSSA 
Tämä on se tärkein näistä viidestä. Äitiysloma on kuitenkin todella lyhyt aika elämästä ja se menee äkkiä. Vaikka ajoittain se hankalaa onkin olla kotona ja vastuussa pienestä elämästä niin on se sen arvoista. Äitiyslomasta ja kotonta olosta kannattaa nauttia ja tehdä ajasta itselle ihanaa.

Ei ole yhtä ja oikeaa tapaa olla äiti eikä sitä vauva aikaa varsinkaan kannata pelätä. Jokainen on omanlaisensa äiti ja paras sellainen.

Seuraathan myös? FACEBOOK // INSTAGRAM

 

perhe oma-elama vanhemmuus hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *