Messuilua

Onpa ollut ihanaa käydä pitkästä aikaa messuilla! Reilu viikko sitten oli SKY-messut ja juuri meneenä viikonloppuna I love me-messut. Tykään oikeasti käydä ihan itsekseni vastaavissa tapahtumissa tai vaikka yleensä shoppailemassa, sillä harvemmin kenelläkään on täysin samoja kiinnostuksenkohteita. Yksin kun menee, tulee vietettyä laatuaikaa itsensä kanssa ja nautin äärettömästi siitä, että voin rauhassa jäädä ihastelemaan uutuuksia ja juttelemaan ihmisten kanssa oman fiilikseni mukaan.

Sky-messuilla tuli käytyä ex tempore kasvohoidossa Yonkalla ja kevyessä ehostuksessa Zaolla. Yonka on tunnettu aromaattisten öljyjen käytöstä ja Zao on ekosertifioitu kosmetiikkasarja.

Yonka.jpg

zao.jpg

Olen erittäin kiinnostunut luomutuotteista ja ”puhdistuminen” on tapahtunut pienin askelin alkaen ravinnosta. Olen karsinut ravinnostani gluteenin ja minimoinut maitotuotteiden käytön. Suunnitelmissa on jättää maitotuotteet ainakin kokeiluna pois kokonaan joksikin aikaa. Keinotekoiset makeutusaineet tulisi lopullisesti poistaa ruokavaliosta, kunhan ”raaskin” luopua kaikista hyvän makuisista herajauheista 😛 Eikä tietenkään pitäisi ajatella mitään luopumisena, vaan sillä, mitä minä ja elimistöni sillä hyötyy! Muutoin en siis käytä makeutettuja tuotteita enää, sillä limsat ja yleensäkin hiillihappopitoiset juomat jätin tyystin viime maaliskuussa. Välillä ostan luomua, mutta vielä on kustannuskynnys hiukka korkealla, että ostaisin pelkästään luomua kaupasta. Luomulihasta olen erittäin kiinnostunut ja olenkin suunnitellut ostavani suoraan maatilalta lihaa eri muodoissa pakkaseen. Punaisen lihan syöpää aiheuttavan riskin tiedostan, ja olenkin siitä hiukka huolissani. Käytän lihaa aika paljon, koska pidän siitä hurjasti, enkä ole vielä sitä vähentänyt. Kalan syöntiä sen sijaan olen lisännyt ja alkanut myös kiinnittämään huoimiota rasvan laatuun. Käytän erilaisia rasvoja päivittäin ja vaihtelen niitä fiiliksen mukaan. Käytän kookosöljyä, voita (tarkoitus tehdä myös gheetä), camelinaöljyä, hampunsiemenöljyä, kurpitsansiemenöljyä, oliiviöljyä, pellavansiemenöljyä, avokadoa, pähkinöitä ja siemeniä. Omega-3 kapseleita tai öljyä käytän tämän lisäksi. Vettä pyrin juomaan 3-5l /pvä. Tämän lisäksi olen täysin hurahtanut superfoodeihin <3 😉 ja uusia maahantuojia nousee pinnalle koko ajan.

Yksi kiinnostavimmista terveysosaston kohteista olivatkin nämä superfood osastot 🙂 viihdyin siellä niiden parissa pitkään! Cocovin osastolla tuli shoppailtua ja herkuteltua 🙂

Kräkkereitä ja guacamolea marjasmoothien kera ! NAMIA!! 🙂

cocovi kräkkeriavokado ja marja.jpg

Raakasuklaakakkua cashewkastikkeella ja mulperi-marjoilla koristeltuna!

cocoviraakakakku.jpg

Tässä kotiin tuodut tuliaiaset 🙂

messucocovi.jpg

Tämän lisäksi löysin suloisen ja juurikin perjantaina messuilla lanseeratun Joy:n. Joy Naturalin takana toimivat yrittäjät Mari Nummi ja Tiia Rauhamäki. Heidän kauppa avataan 1.12 Mannerheimintie 25 osoitteeseen Helsingissä! Joyn tuotteiden perus raaka-aineisiin kuuluu kookosöljy, kaakaovoi, sheeavoi, oliiviöljy ja aloe. Valikoimissa on m.m. ihonhoitotuotteita, hiustenhoitoa, pellavapyyhkeitä ja lahjapakkauksia. Brändeinä Joynaturals, I+M, Madara, Ecotools ja Dopper.

Verkkosivuilla www.joynatural.fi naiset kertovat arvoistaan ja tuotteistaan näin:

Arvot

Joy konseptissa kaikki lähtee luonnosta ja ihmisen osuudesta siihen. Meille tärkeää on, että voimme valintojemme kautta vaikuttaa omaan, läheisten ja ympäristön terveyteen. Terve luonto on puhdas ja kaunis. Välittämisen tekeminen konkreettiseksi on meille oleellinen osa elämäntapaa ja välittämällä voimme tuottaa iloa ja hyvää mieltä ympärillemme. Arjen eläminen kauniisti tekee elämästä arvokkaan.

Tuotteet

Joy Natural®tuotteet on kaikki suunniteltu Suomessa. Raaka-aineet tulevat 100% luonnosta ja osa raaka-aineista on luomua. Tuotteisiin käytetyt öljyt ovat puhtaita kasviöljyjä. Valmistus tapahtuu Euroopassa ja kaikki on käsintehtyä. Olemme tehneet tuotteista niin yksinkertaisia kuin mahdollista, jotta mahdollisimman monella on niitä mahdollisuus käyttää. Mitkään tuotteemme eivät sisällä keinotekoisia väri-, tuoksu- tai säilöntäaineita. Olemme myös pyrkineet välttämään luonnon tuoksuaineiden turhaa käyttöä. Hyvät raaka-aineet tuoksuvat puhtaalta eikä niihin tarvitse lisätä komponentteja pelkästään tuoksun vuoksi. Tuotteita ei testata eläinkokeilla. Joy Natural Paketteihin olemme valinneet itse testaamiamme luonnontuotteita useilta brändeiltä. Valintakriteereinä olemme käyttäneet luonnonmukaisuutta ja erinomaista toimivuutta sekä yksinkertaisuutta. Kaikki tuotteet ovat hyvin miellyttävän tuoksuisia. Joy Natural Paketit on luotu rakkaudella ja antamisen ilosta. (www.joynatural.fi 13.10.2013)

JOY

joyjoy.jpg

 

joyn osasto.jpg

Raaka-aineet 5kpl

konsepti.jpg

Tuliaiset 🙂 Ravinnon muutosten jälkeen on vuorossa ihonhoitotuotteet. Nyt saa vanhat suihkusaippuat ja kuorinnat väistyä näiden tieltä ja huuliinkin saa sipaista nyt tätä luomulaatuista huulivoidetta, jota on hyvä näin syystuulten tullen lämmittää sopivan sulaksi lämpimässä taskussa! 🙂

joy.jpg

Sisältöä…

joyn tuotteet sisältö.jpg

Nyt vaan kokeiluun!! 🙂 Palasaippuat ovat olleet edellisille sukupolville arkipäivää, kun taas itse olen tottunut pumppupullojen ja muovipurkkien käyttäjä. Näkisin, että palasaippua onkin aikas riittoisa ratkaisuna, ihan hygieeninen omassa käytössä ja tärkeänä lisänä myös ekologinen ja luontoa säästävä, kun ei ole säilötty purkkiin.

joyn_tuotteet_korkitta.jpg

 

Jonain päivänä perehdyn laajemmin vielä luomukosmetiikkaan ja täytyy myös pohtia hiustuotteita tarkemmin. Minulle haastavimmat olen jättänyt viimeiseksi 🙂 Siirtymään taitaa mennä vielä tovi, mutta koko ajan ollaan menossa parempaan suntaan ja jo nyt olen ihan varmasti vähentänyt radikaalisti kemikaalikuormaani! Minua juuri hetki sitten kritisoitiinkin kaksinaismoraalistani jossa toisaalta harrastan näitä luomujuttuja ja koitan elää mahdollismman terveellisesti ja kuitenkin olen ihan jumissa ripsi- ja hiuspidennyksiini ja haaveilen edelleenkin rakennekynsistä, koska ne ovat minusta vaan niin kauniit ja ihanat. No, niin tai näin, rakastan myös noita turhamaisuuksia 🙂

Muutokset, ovat ne sitten minkälaisia tahansa, eivät tapahdu yleensä yhdessä yössä ja olen erittäin tyytyväinen tämän hetkiseen tahtiini. Kiinnostukseni ja uteliaisuuteni vie minua koko ajan eteenpäin ja tiedon jano on kova! Saa nähdä mitä kaikkea kivaa vielä löytää ja keksii 🙂

Toinen uutukainen messulöytöni liittyy myös ihanaan turhamaisuuteen, eli rusketukseen, jota kaipaan jo kovasti kesän jälkeen. Entisessä elämässäni kävin solariumissa parin vuoden ajan useamman kerran viikossa. En edes halua ajatella, miten solarium on vanhentanut ihoani. Koskaan ei ole liian myöhäistä muuttaa huonoja tapojaan ja nyt olen löytänyt siihen vielä tuotteen, joka on 80% orgaaninen ja täysin myrkytön. Kyseessä on Vita Liberata. Ostin SKY-messuilta kokeiluun pari pulloa ja sen mukana ihoa kosteuttavan ja väriä korostavan voiteen, sekä kintaan jolla tuotteet saa hyvin levitettyä. Olen kokeillut useampaa itseruskettavaa eri muodoissa. Käytössä on ollut suihketta, aerosolia, voidetta ja body fitness kisoissa kahta erikseen kisaväriksi tarkoitettua tuotetta, eli kokemusta löytyy jonkin verran ja on mihin verrata. Voin kertoa, etten ole aiemmin näin hyvin levittyvää, tasaisen lopputuloksen antavaa ja näin miedon itseruskettajan hajuista tuotetta ennen kokeillut! Edellinen suosikkini jäi kertaheitolla kakkoseksi ja Vita Liberata voitti sen ihan 1-0!! Rusketuksesta tulee super tasainen ja luonnollinen, kuin oma rusketus, eikä yhtään oranssi!

 

vitaliberataesite.jpg

 

Onnistuin 5min aikana levittämään tuotteet koko vartalolle ja tuote kuivuu sekunneissa. Iho ei jää tahmeaksi ja tuntuu itseasiassa hyvinkin pehmeältä tuotteen levityksen jälkeen. Minulla kokeilussa olevilla tuotteilla Tinted Self tan Lotion medium ja Tinted Self tan Mousse Dark, näkee tuloksen heti ja väri tummuu vielä tuntien kuluessa. Tuoteperheeseen kuuluu myös värittömät tuotteet, jotka kehittyvät iholla tuntien kuluessa sävyttäväksi. En harkinnut hetkeäkään kun valitsin näiden väliltä, sillä minusta on kaikin tavoin helpompaa ja mielekkäämpää, kun heti näkee mihin on tuotetta levittänyt ja tuloksesta tulee varmasti näin myös parempi.

Itse valitsin laittaa tuotteet illalla yötä vasten ja olen antanut niiden vaikuttaa siten yön yli. Iho on lopuksi hyvä kevyesti suihkuttaa, esim aamulla, eli huuhdella pois päällimmäinen kerros, jolloin iholle jää upea, tasainen luonnollisen näköinen päivetys. Koen ettei edes tummimmalla sävyllä saa liian tummaa aikaiseksi.

Tuotteet kasvoille löytyvät erikseen myös, mutta niitä en ole vielä kokeillut. Vartalogeeli on toiminut kasvoihin loistavasti. Levitykseen olen käyttänyt tavallista meikkisientä. Itse pidän ehkä hiukka enemmän geelistä kuin vaahdosta, sillä koen että geeliä on helpomi työstää iholle ja vaahto kuivuu taas nopeammin. Tasaisen jäljen saa kuitenkin molemmista ja ovat yhtälailla kuitenkin helposti levitettäviä. Rusketus voi kestää iholla suihkussa käynnistä huolimatta viikonkin. Uskon, että tämä vaihtelee ihon kunnon ja ihon yksilöllisen uusitumisen mukaan. Varmasti myös suihku, kuorinnat, karvojen poistot, treenaaminen ja hikoilukin vaikuttaa tuloksen pysyvyyteen. Itse tein ensimmäisen värin Sky-messujen jälkeen lauantaina ja seuraavan viikon torstaina koin, että nyt olisi väriä lisättävä. Etenkin kasvoista, josta väri kuluu nopeiten homasin värin tarpeen ensimmäisenä. Väri pysyi hyvänä tällä kerralla siis 5 päivää, joka on minusta hyvä tulos. Jos olisin alun perin tehnyt tummemman värin, olisin saattanut pysyä viikonkin tyytyväisenä 🙂 Väri haalistuu siis tasaisesti pois, kuten luonnollinen rusketus, joka on myös tämän tuotteen iso plussa! Suosittelen 🙂 ja kokeilut jatkukoon!!

Tässä tuotteet jotka minulla on kotona kokeilussa!!

Vitaliberata.jpg

Tässä kuvassa tuotteet medium geeli ja tummin väri vaahdosta. Levityskinnas on hyvä olla. Kädet pysyvät puhtaana ja lopuksi voi väriä sutia kämmenille kevyesti. Kintaalla käy levitys todella helposti. Omaan käteen voisi kinnas olla hiukka pienempi, koska pyörii nyt hankalaasti kädessä kun tehokkaasti levittää tuotetta iholle. Lopputuolksesta on helppo saada tasainen.

vitaliberataakinnas.jpg

Moussesta kerrotaan näin…

vitaliberata_vaahto.jpg

Inkiä…

vitalib.inkia.jpg

 

…Pistäydyin myös hetken verran hääosastolla, missä minäkin löysin suosikkini ja äänestin minun mielestä kauneinta mekkoa, eli nro 10! 🙂 Tuo nro 11:kin oli ihana!

messuhää.jpg

messuhäät.jpg

Täysi kymppi!

suosikkiniinatar.jpg

 

Näistä tunnelmista uuden viikon alkuun! 🙂

…niin ja enhän minä malttanut pysyä poissa messuilta, vaan sunnuntaina suuntasin sinne uudelleen…ja taas löytyi uutta mielenkiintoista, josta kirjoittelen lisää seuraavalla kerralla… 🙂

P.S.Olipa muuten kiva jutella teidän kanssa Heidi ja Lasse! 😀

 

Kommentit (2)
  1. Moikka, Kiitos JoyNatural jutusta. Ja kiva että kävit osastollamme.
    Molemmissa web sivujen linkeissä on pienet virheet eli oikea nettisaitti on http://www.joynatural.fi

    1. Moikka! Kiva oli myös käydä osastollanne 🙂 pahoittelut kirjoitusvirheistä. Korjattu on!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *