Vauvantuoksua ja porkkanakakkua

Viikonloppuna sain iloita ihanien ystävien vierailusta! Toisella heistä oli pieni tyttövauva, kohta 3kk ikäinen mukanaan 🙂 Tyttö oli viime näkemästä jo kasvanut paljon, mutta oli silti niin ihanan pieni ja suloinen! Vauvakuume pahenee kyllä aina, kun tämmöisiä pieniä katselee läheltä. Vierailu sujui hyvin ja leivoin heille aamulla kokeilumielessä Hanna Skytän reseptillä porkkanakakkua!

Tässä resepti 🙂

Porkkanakakku

40g vähärasvaisia mantelijauhoja

40g vähärasvaisia kookosjauhoja

20g heraproteiinia (käytin Scitec Nutrition makua mansikka-valkosuklaa)

180g pirkka luomu porkkanasose

70g maitorahka

3 valkuaista

2tl leivinjauhetta

1/2 tl soodaa

1tl kanelia

1/2 tl kardemumma

1 raastettu porkkana

(Maustetussa proteiinijauheessa on makeutus valmiina, joten itse en pohjaan lisännyt steviaa. Jos käyttää maustamatonta jauhetta, niin silloin stevia tms makeutusaine on tarpeen.)

Kuorrutus:

kookoskerma ja rahkaa sekoitettuna + stevia maun mukaan + vaniljajauhetta

Kaikki ainekset sekoitetaan yhteen. Taikina laitetaan 175 asteiseen uuniin paistumaan 35-45 min ajaksi. Varo ettei kakku ole liian kauan uunissa! Anna kakun jäähtyä ja levitä kuorrutus. Hieman jauhoja voi lisätä kuorrutesekoituksen joukkoon, jos ei muuten tule riittävän köykäistä. Itse valitsin tehdä sekoituksen, mutta kookoskermaa tai rahkaa voi käyttää toki yksinäänkin. Kuorrutuksen maustoin vanilja-steviatipoilla, joka oli I love me-messujen sunnuntaipäivän tuliainen Foodin:in pisteeltä 🙂

Kakkutaikinasta tuli ihan älyttömän hyvää, ja sen olisikin voinut vaikka lusikoida suoraan kiposta suuhun! 🙂

 

Valmis kakku!

porkkanakakkua.jpg

 

Täältä löytyy alkuperäinen ohje:

http://hannablog.mass.fi/2013/10/23/porkkanapiirakka-ja-banaanikakku/

Pakko myöntää, että ystävien palaute kakusta jännitti aikalailla! 😉 Olin yllättynyt kuinka hyvä lopputuloksesta oikeasti tuli. Aluksi tuntui, että steviasta jäi hiukka pistävä maku kuorrutukseen, mutta kokonaisuudessaan toimi oikein hyvin ja maut tasoittuivat parin tunnin aikana vielä. Voin vannoa, että teen samalla ohjeella vielä monta porkkanakakkua!!! 🙂 Tuolla linkissä on ehdotus samasta kakusta banaaniversiona, eli vaihtaa vaan porkkanan banaaniin. Kakun tekeminen oli muutenkin todella nopeaa ja vaivatonta. Suosittelen!

 

Tässä pala kakkua!!

porkkanakakku.jpg

 

 

Ystävieni tuoma kaunis tupaantuliaislahja <3

lahja.jpg

 

Kohta nähdään tyttöjen kanssa pikkujoulujen merkeissä!! See you soon 🙂 <3

 

Kommentit (2)
  1. Ilo oli minun puolellani! 🙂 Joskus erikoisempiin makuihin voi jopa tottua 😉 nähdään pian ja kyllä tosiaan, lahja sopi kotiimme ihan täydellisesti!!

  2. Ekan kerran tuli syötyä ”erikoiskakkua”, joten olihan maku erilainen, mutta ei ollenkaan huono! Maistui hyvältä :). Kiitos tästä makuelämyksestä ja seurasta! 🙂 Ja tosiaan, nähdään taas pian :). PS. Loistavaa huomata kuinka hyvin tuomisemme istuu teidän kotiin. Tunnelmallisia yhteisiä hetkiä teille! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *