Vadelma- valkosuklaakeksit
Nämä keksit ovat herkullistakin herkullisempia. Niissä ei suklaalla säästellä ja vadelma
tuo joukkoon kesäistä raikkautta.
( noin 14 isoa keksiä)
Tarvitset:
150g voita
1dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
1 muna
4,5 dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1tl ruokasoodaa
200g valkosuklaata
1dl pakaste/kuivattuja vadelmia
2dl tuoreita/pakastevadelmia
- Vatkaa voi ja sokerit keskenään ja lisää joukkoon muna
- Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne taikinaan
- Sekoita taikinan joukkoon pilkotut valkosuklaan palaset
- Sekoita taikinaan pakaste/kuivatut vadelmat varovasti, etteivät ne värjää taikinaa liikaa
- Nostele taikinasta golfallon kokoisia kekoja pellille
- Painele keksikekoja hieman lyttyyn ja lisää tuoteita tai pakastevadelmia päälle
- Paita keksejä 175-asteessa noin 10-12minuuttia, mutta vahdi etteivät keksit pala