Vadelma- valkosuklaakeksit

Nämä keksit ovat herkullistakin herkullisempia. Niissä ei suklaalla säästellä ja vadelma

tuo joukkoon kesäistä raikkautta.

( noin 14 isoa keksiä)

Tarvitset:

150g voita

1dl fariinisokeria

0,5 dl sokeria

1 muna

4,5 dl  vehnäjauhoja

1tl vaniljasokeria

1tl ruokasoodaa

200g valkosuklaata

1dl pakaste/kuivattuja vadelmia

2dl tuoreita/pakastevadelmia

  • Vatkaa voi ja sokerit keskenään ja lisää joukkoon muna
  • Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne taikinaan
  • Sekoita taikinan joukkoon pilkotut valkosuklaan palaset
  • Sekoita taikinaan pakaste/kuivatut vadelmat varovasti, etteivät ne värjää taikinaa liikaa
  • Nostele taikinasta golfallon kokoisia kekoja pellille
  • Painele keksikekoja hieman lyttyyn ja lisää tuoteita tai pakastevadelmia päälle
  • Paita keksejä 175-asteessa noin 10-12minuuttia, mutta vahdi etteivät keksit pala

Koti Ruoka ja juoma

Ihana lohikeitto

Lohikeitto on parasta, kun sen valmistaa uusista perunoista.

Kuitenkin sitä voi herkutella läpi vuoden keittoperunoilla.

Tarvitset:  (4 annosta)

300-400g kirjolohta

600g uusia perunoita (tai keittoperunoita)

3 isoa porkkanaa

vettä

1/2 keltasipuli (ei pakollinen)

2/3 kasvisliemikuutio

1rkl voita

1dl maitojauhetta

1/2 prk ruokakermaa

tilliä (kuiva tai tuore)

  • Pese ja pilko uudet perunat pieniksi palasiksi
  • Kuori ja pilko myös porkkanat ja lisää ne perunoiden kanssa isoon kattilaan
  • Peitä porkkanat ja perunat reilusti vedellä
  • Lisää joukkoon liemikutio, voi ja sipulit pilkottuna
  • Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä
  • Sillävälin paista kirjolohi pannulla ja ”revi” liha pieneksi silpuksi
    • Paista ensin lohi kuori pannuun päin täysillä lämmöllä noin minuutti
    • Käännä lohipala ympäri ja irrota kuori (pitäisi lähteä helposti)
  • Lisää kattilaan maitojauhe kokoajan sekoittaen
  • Sekoita lohisilppu kattilaan
  • Kaada kerma joukkoon ja lisää tilli
  • Anna hautua miedolla lämmöllä vielä hetki
Koti Ruoka ja juoma