Antwerpen, tämä pieni tuntematon

Sunset at MAS museum 

”Antwerpen, missä se on? Ai Belgiassa (haukotus), onko se vähän niin kun Bryssel?”

Nojaah. 

Kuukausiliite kärjisti näiden kahden eron vuoden takaisessa, Euroopan kakkoskaupungeista kertovassa jutussaan näin:

Vauraalla, flaaminkielisellä Antwerpenillä on alentuva suhde ranskankieliseen Brysseliin. Antwerpen on tyylikäs kulttuurin, kuvataiteen, muodin ja designin kaupunki, jolla on Euroopan toiseksi suurin satama, Bryssel taas ei. Nuhjuisella pääkaupungilla on EU ja Nato sekä paljon tylsiä virastoja. 

Enpä muuten lähde Brysseliä kommentoimaan, kun olen käynyt siellä vain pari kertaa ohimennen, mutta Antwerpenista mulla on vähän enemmän sanottavaa. Kun kuulin mahdollisuudesta muuttaa tänne, en epäröinyt itse kohdetta ollenkaan, vaikka olin käynyt täällä vain kerran aiemmin. Oli sellainen hyvä fiilis ja perstuntuma sanoi joo, enkä ole katunut.

Ihan hirveästi en ole netistä löytänyt suomalaisten reissujuttuja täältä. Antwerpenia suositellaan yleensä kokonsa takia viikonloppukohteeksi, ja mitä lyhyempi reissu, sitä enemmän ainakin meikäläinen kaipaa täsmävinkkejä varsinkin ruokaan ja juomaan.

Tykkään itse löytää vinkkejä reissuun lukemalla jengin omia kokemuksia vähän laveamminkin kuin Yelpiin tiivistettynä, joten ruvetaanpa levittämään ilosanomaa: omat tärppini Antwerpeniin tulevat löytymään tulevaisuudessa sivupalkista kaupunkiopas-tunnisteen alta.

kulttuuri suosittelen matkat
Kommentit (2)
  1. Ihanaa, kun kirjoitat Antwerpenistä, aivan mielettömän kiva kaupunki! <3

    1. No eikös ookin! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *