Ennätystehtailua belgialaisittain eli sääavautuminen

Nämä kelit alkaa mennä jo vähän tunteisiin, vaikka sää on vihoviimeisin asia, josta kannattaa valittaa, kun sille ei mitään voi.

Mutta kun täällä sataa KOKO AJAN.

En liioittele! Kuluneena keväänä täällä on rikottu ennätyksiä ja vettä on tullut enemmän kuin koskaan koko 180-vuotisen mittaushistorian aikana. Kesäkuukin oli sateisin, mitä täällä on koskaan mitattu, ja sademillejä tuli kaksi kertaa niin paljon kuin normaalisti. Kesäkuussa mitattiin myös vähiten aurinkoisia tunteja sitten syntymävuoteni.

Tiesin kyllä, että Belgiassa sataa paljon, mutta ajattelin, että kesällä on sitten aurinkoakin. Niin kuin toissakesänä, kun vietimme täällä pari viikkoa ja oli ihana helle. Aah.

Meitäpä lykästi, saatiin sateisin ajanjakso 180 vuoteen. 

Ehkä tällainen karaisukevät oli paikallaan, ettei keskiverrot sademäärät tuntuisi tämän jälkeen enää miltään?

Plussaa: näin kesällä ei sada nonstoppina, vaan sää heittelee montakin kertaa päivässä sinitaivaasta kaatosateeseen, ja sateesta huolimatta on lämmin.

Alan myös sopeutua vallitseviin olosuhteisiin. Sontsa on aina mukana ja ostoslistalta löytyy polvipituinen sateenpitävä takki. (Haluaisin keltaisen.)

Toivo elää. Heinäkuu on vasta alkanut, ja taivas on (toistaiseksi) ihan sininen.

puheenaiheet hopsoa
Kommentit (6)
 1. Oi oi oi oi oi kun tulee lapsuuden muistot mieleen! Asuttiin kaheksan vuotta Brysselissä ja muistelen kyllä kun sadepäiviä riitti, erityisesti nyt tulee mieleen kouluaamut kun sai kävellä koko matkan kotoa koululle kaatosateessa! Mutta hyvät puolet musta siellä on se sateen tuoksu – siel kun on niin vihreitä nurmia ja ku siellä on juuri satanut <3 eikä missään oo upeempii sumuja kun Belgiassa!

  Jos jotain positiivista ainakin 😀 itelleni sade- ja etenki ukkoskelit on hirveen nostalgisia kun niistä tulee vanhat mieleen <3

  1. Hei mahtavaa että säävalitus voi herättää jossain positiivisia viboja! 😀

 2. I feel your pain! Asuessani kesän Saksassa muutama vuosi takaperin, vettä tuli taivaalta myös ihan joka päivä. Tai siltä se ainakin tuntui. Ja tuskaa ei yhtään helpottanut Suomen samanaikaiset helteet…

  Toivotaan, että auringonpaiste löytäisi vielä sinnekin!

  1. Siis miten nää vedenpaisumukset muilla mailla tuleekin aina samaan aikaan, kun Suomessa on poikkeuksellisen ihanat säät? 😀

   1. No niinpä, samaa olen miettinyt! Onneksi Suomessakin on suhteellisen sateista nyt, tulee edes vähän parempi mieli 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *